icon

Recept na korpus

erikad82
26. jan 2017

Ahojte! Nakoľko som piekla len pár tort a to torty s jedlou oplátkou vo veľkosti plechu 🙂 Chcela by som vás moooc poprosiť: chcem upiecť tortu pre dcérku. Mala by so byť torta s bábikou barbie. Sukňu chcem upiecť v bábovkovej forme -mám takú peknú silikónovú,len neviem aký korpus urobiť. Prosím máte nejaký overený recept.
Ja som robila korpus na tortu s oplátkou -piškotové cesto. Môžem aj to použiť do bábovkovej formy? S koľkých vajec?
Vopred ďakujem za rady!!!

Recept na korpusRecept na korpusRecept na korpusRecept na korpus
sykorkauhliarka
26. jan 2017

moja mamka robi kolko vajec tolko lyzic muky.. cukru ..a pol sacku pdp a olej....neviem ako mas vysoku tu formu ale dajme tomu ze z 8 vajec si spravis sneh...do toho das zltka 8 lyzic muky 8 lyzic cukru prasok do pevica a olej 2 lyzice priblizne hodku pecies na 180 °C

ukulela
26. jan 2017

podla mna len vyskusat raz upiect nanecisto vo forme piskotove cesto ... babovku pekavas v nej? z kolkych vajec? tak skus z tolkych aj to piskotove urobit a uvidis, ci staci, ci treba pridat vajco-dve.

erikad82
autor
27. jan 2017

@ukulela Pečiem bábovku z 3 vajec a je to tak akurát 🙂 Vyskúšam teda to piškótové -som veľmi zvedavá aké bude 🙂

marika3678
27. jan 2017

@erikad82 najlepšia bábovka 6 vajec, 300 g prášk. cukru, 1 vanilkový cukor, 300g polohr. múky, 1 dcl vlažnej vody, 1 dcl oleja, 1 prášok do pečiva, kôra z citróna. Žĺtky s cukrami a kôrou vymiešať poriadne do peny, pridať vodu a olej - poriadne vymiešať, pridať muku a PDP - poriadne premiešať, pridať vyšľahané bielky - jemne premiešať. 2/3 cesta vyliať do formy a do 1/3 primiešať kakao a priliať do formy. Pečie sa pri 180 cca 1 hodinu.
Ja namiesto prášk. cukru dávam normálne kryštálový trstinový (dávam menej) a dlhšie ho potom miešam s vodou a olejom, aby sa rozpustil. A múku dávam 1/3 normálnu pšeničnú a 2/3 nejakú tmavú (akú doma mám - napr. pohánkovú).

erikad82
autor
27. jan 2017

@marika3678 Ďakujem! Vyskúšam 🙂

tinqua
27. jan 2017

Ja odporucam pridat do cesta jemny tvaroh(lidl, vo vedierku) to je eňo-ňuňo 🙂

erikad82
autor
27. jan 2017

@tinqua dnes som si ho kúpila 🙂 Veru vyskúšam 🙂