Recept na najlepší kurací vývar

21. feb 2023

Aký je váš recept na kurací vývar? Môj nieje úplne ono tak by som sa chcela poradiť. Aké mäso, zeleninu používate do polievky ? A čo si zvyškami mäsa? Ďakujem za každú radu 🙏

akinomel
21. feb 2023

Ja najčastejšie používam kuracie trupy a krídla - kupujem v mäsiarni, alebo ak kúpim 3 kurčatá, rozporcujem, plus cca 4 ks špičkových kostí. Vody toľko, aby zakrylo vrstvu mäsa. Zeleninu koreňovú komplet - 3,4 mrkvy, kus zeleru, polovicu kalerábu, 3,4 petržleny, cibuľa, zemiak, strúčik cesnaku niekedy, paradajka, pol papriky. Vňať mám mix so záhradky - petržlenová, zelerová, ligurček. Korenie celé čierne asi 6,8 ks., soľ asi hodinku pred dovarením. Penu oberiem zo 3 razy na začiatku. Varím cca 3 hodinky pomaly, prebublávaním. Po dovarení vyberiem zeleninu zvlášť, mäso zvlášť, polievku precedím. Oberiem mäsko, spravím nátierku, aj do polievky ostane trošku, zvyšok má pes. Neviem, či pomohlo - tak to robím ja.

pivonka6
21. feb 2023

Naco nova diskusia? Polievka sa vari rovnako, ako v tych predchadzajucich.

lukbe
21. feb 2023

Podľa mňa je najlepší kurací vývar zo sliepky😉. Ostatné už tu bolo napísané, no a s mäsom čo? Ja uvarím zemiakovú kašu, pridám k tomu zeleninu z polievky a normálne je 2. jedlo alebo možno to použiť aj do rizota.

lvulik
22. feb 2023

Stačí si prečítať diskusiu spred par dni... Myslim, ze odvtedy nikto nič nové nevymyslel... 🤷🏼‍♀️