icon

Recept na obľúbený gyros z Považskej Bystrice

28. sep 2025

Ahojte , mám na vás takú otázku keďže žijem v zahraničí a gyros pri tescu alebo v meste je klenot nášho mesta a mne naozaj tento gyros chyba , chcela som zistiť či náhodou niekto nevie ako robia tu omáčku ?? Dosť by mi to pomohlo k tomu aby som si takýto gyros mohla urobiť aj doma 🫠

anonym_76c206
28. sep 2025

V Považskej máme super kebabarne, každopádne skús pozrieť nejaké recepty na nete, lebo ja tiež neviem ako presne tie omáčky robia.

stellarstar
28. sep 2025

@anonym_autor tá omáčka bude niečo ako tzatziky omáčka?

autor
28. sep 2025
@stellarstar

@anonym_autor tá omáčka bude niečo ako tzatziky omáčka?

@stellarstar vobec niee , je to cesnakové a dosť tekuté ale neni to čisto že jogurt a cesnak :/ tak skúšam či náhodou niekto kto robí domáce kebaby a pozná túto omáčku tak nevychytal podobnú chuť 😀

stellarstar
28. sep 2025

Turecký alebo Grécky jogurt
Majo
Cesnak
Sol
Čierne korenie
Olivový olej
Petržlenová vňať
Cukor
Citrónová šťava
Oregano

Ak máš možnosť shawarma korenie

stellarstar
28. sep 2025
@anonym_autor

@stellarstar vobec niee , je to cesnakové a dosť tekuté ale neni to čisto že jogurt a cesnak :/ tak skúšam či náhodou niekto kto robí domáce kebaby a pozná túto omáčku tak nevychytal podobnú chuť 😀

@anonym_autor a dodám ak máš možnosť obj cez amazon tak obj zahar alebo baharat korenie to je tiež dobre do týchto omáčka. Mám ich tiež

jarmila2010
28. sep 2025

@anonym_autor mne kedysi jedna ,co tam robila,hovorila,ze to je cisto,len majoneza(neviem znacku) a suseny cesnak...skusala som doma a veru sa nepodoba...

jarmila2010
28. sep 2025
@stellarstar

Turecký alebo Grécky jogurt
Majo
Cesnak
Sol
Čierne korenie
Olivový olej
Petržlenová vňať
Cukor
Citrónová šťava
Oregano

Ak máš možnosť shawarma korenie

@stellarstar oni tam nerobia ziadnu,taku specialnu omacku,ako ty popisujes...ziadne speci koreniny...ale je fakt v super...a este maju podobnu aj pikantnu

autor
29. sep 2025
@jarmila2010

@anonym_autor mne kedysi jedna ,co tam robila,hovorila,ze to je cisto,len majoneza(neviem znacku) a suseny cesnak...skusala som doma a veru sa nepodoba...

@jarmila2010 ja som sa raz pýtala keď som bola tehu lebo že či tam nemajú domácu majonézu a surové vajce a povedala mi že je to len obyčajná tatarka ale pochybujem lebo už som tak robila a ako píšeš vobec sa to nepodobá navyše v tatarke vidno zelene kúsky a ta ich je čisto biela a dosť taká riedka čo majonéza a tatarka neni

katka533
29. sep 2025

No podla mna kupuju hotove dressingy bud v metre, alebo nejaky dodavatel a riedia to 😄

jarmila2010
29. sep 2025
@anonym_autor

@jarmila2010 ja som sa raz pýtala keď som bola tehu lebo že či tam nemajú domácu majonézu a surové vajce a povedala mi že je to len obyčajná tatarka ale pochybujem lebo už som tak robila a ako píšeš vobec sa to nepodobá navyše v tatarke vidno zelene kúsky a ta ich je čisto biela a dosť taká riedka čo majonéza a tatarka neni

@anonym_autor nie,tatarka to nie je...bude to majoneza,len nejaky konkretny druh

autor
29. sep 2025
@jarmila2010

@anonym_autor nie,tatarka to nie je...bude to majoneza,len nejaky konkretny druh

@jarmila2010 moze byt že to bude majoneza a v nej sušený cesnak keďže je to cesnakovy dresing

stellarstar
29. sep 2025
@jarmila2010

@stellarstar oni tam nerobia ziadnu,taku specialnu omacku,ako ty popisujes...ziadne speci koreniny...ale je fakt v super...a este maju podobnu aj pikantnu

@jarmila2010 či tam neviem, tu v AT kde kupujem hej