Recept na rýchly zákusok pre svokru

makovv83
16. dec 2013

Prosim dajte tip na rychly zakusok pre svokru...nejaky mnamkovy...dakujem.

egyptanka
16. dec 2013

Kockovy cukor 🙂 ... ale nie, skus kolac lenivej zeny. Rychly a chutny.

erika04
16. dec 2013

ked mam fakt naponahlo a ide nejaka necakana navsteva, dam do poharov zmrzku, ovocie z nejakeho kompotu, {ak mas aj lentilky, mozu byt} .... na to slahacku a posypem grankom 🙂 Este sa nikto nestazoval

linda20111
16. dec 2013

@makovv83 slahacka s nastruhanym gastanovym pyre v pohari , alebo puding to mas hotove asi najrychlejsie 🙂

mariankamk
16. dec 2013

obycajna babovka, to nikdy nesklame a vzdy mam suroviny doma... alebo gastanove pyre, slahacka a granko/cokoladovy sirup alebo iba zmrzlina

klincek
16. dec 2013

@makovv83 falosne tiramisu-ale to musi stat v chladnicke par hodin. no vyhoda pri priprave je, ze netrva dlhsie nez akykolvek iny kolac, a mozes pritom odbiehat k detom a kamkolvek, nic sa nepripali, nevykypi, nesplasne..🙂
2 natierkove masla a 2 slahacky s 2 vanilkovými cukrami a 4-6 PL praskoveho cukru vyslahas el. slahacom do hustého kremu. uvaris nesku, nalejes do hlbokého taniera, prilejes rum (tak od ocka🙂), v tom namacas tie dlhe hrube piskoty (ja sa vyhybam original piskotam na tiramisu, maju podla mna mna hnusnu chut-davam akekolvek ine, len musia byt hrube). polozis do taniera, tri sekundy podrzis, to iste z druhej strany..vystelies nimi tortovu formu, natries vstvu kremu a tak dookola. posledny ide krem. ked to v chladnicke trochu stuhne, poprasis vrch kakaovym praskom.
pripadne si to dochutis cim chces, ale my to mame radi takto, aj ked to s ozajstnym tiramisu nema nic spolocne🙂

makovv83
autor
16. dec 2013

no zmrzka nepripada do uvahy, lebo sme vsetci poprechladani, gastanove pyre neviem ci lubi...joj tazke je to so svokrou, neurazit a pritom rychlo a lahko vybavit 🙂

aduskatt
16. dec 2013

hotovo za 35 minut od rozhodnutia ho upiect🙂
https://www.modrykonik.sk/blog/aduskatt/album/k...

klincek
16. dec 2013

@makovv83 tak marlenka?! 😅

@aduskatt mnam! urcite je dobry, a vyzera tak skvelo, ze aj v cukrarni by si ho mohla predavat 🙂

mariankamk
16. dec 2013

@makovv83 tak babovku - na 1 vajce 20g hr. muky, 20gr krystaloveho cukru a 20ml oleja., ja robim davku z 5 vajec...
oddelis bielky od zltzkov, k zltkam pridas cukor, vyslahas do penista, pomaly pocas slahania prilievas olej, pridas 1-2 vanilkove cukry, prisypes muku a pol balicka prasku do peciva, vymiesam zase slahacom, potom v druhej miske do bielok stipku soli a na najvyssom stupni vyslaham bielka do hustej peny, potom pomaly lyzicou zamiesavam do cesta-..vylejem do vymastenej a ,mukou vysypanej formy, ak chcem dvojfarebnu babovku, tak si najprv do formy vylejem iba cast cesta a do zvysku pridam kakao - do poharika 1-2 lyzice horucej vody a 1 lyzica kakaa, vymiesat do hladka a pridat k cestu, premiesat lyzicou a priliat do formy. cca 180°C, po cca 20minutach, ked zacne rozvoniavat, tak beriem spajdlu a pichnem, podla toho, ako sa cesto este lepi na spajdlu, necham dopekat...

stardust
16. dec 2013

ako sa ta doba meni...v minulosti nosili svokry na navstevy zakusky a teraz musia nevesty pre ne vypekat, hmmmm.

aduskatt
16. dec 2013

@klincek ja toto len tak pre nas doma, ja som skor tortarka, ako zakuskarka🙂 ale na tom jablkovom je super, ze ked nemas cokoladu, tak ho proste osypes praskovym cukrom a ver, ze sa zje skor, ako sa piekol.........u nas bolo o 15 minut po celej rolade a boli sme na nu traja🙂

klincek
16. dec 2013

@aduskatt verim, a u nas by zmizla este skor, lebo sme styria 😀
to je super, ked je niekto takto sikovny🙂. ja viem trochu varit, trochu sit, trochu soferovat-nestratim sa nikde, ale teda je to vsetko skor v sebaobrane 😅

aduskatt
16. dec 2013

@klincek varit to ano, ale sit, to teda ani len omylom, to sa priznavam, neviem voooooooooooooooooobec🙂

klincek
16. dec 2013

@aduskatt ale vies tak super piect, ze sit nemozes vediet, to uz by bolo pre nas nesikovnych zavistlivcov privela na predychanie 😀 !

aduskatt
16. dec 2013

@klincek ale nooooooo🙂) tak zasa ja si tortami trosku vylepsujem rodinny rozpocet🙂 takze tie by som mala vediet robit

zuzikovasandra
16. dec 2013

To je jedno co to bude hlavne tam daj vela prehanadla a prasku na spanie

klincek
16. dec 2013

@aduskatt 🙂 ved ja ti fandim. zrucnost naozaj obdivujem, a ak moze priniest domov aj peniazky, treba ju urcite vyuzit🙂. a my ostatni sme radi, ze si mozeme kupit krasnu tortu podla nasich predstav 😅

aduskatt
16. dec 2013

@klincek a ja som zasa rada, ze existuje niekto, kto je schopny mi skratit nohavice🙂

klincek
16. dec 2013

@stardust to robili z opatrnosti..doniesli si, aby im nevesty nepocukrovali kolacik arzenom 😉 😅
ale teraz su uz vsetky svokry s nevestami zadobre, tak sa neboja 😀

makovv83
autor
16. dec 2013

@aduskatt dik za receptik, urcite zaradim do nasho repertoaru!

makovv83
autor
16. dec 2013

@snopkulka Jej super receptiky, ten ananasovy ma zaujal, musim skusit

makovv83
autor
16. dec 2013

Babule, vy ste sikovnice, sikovne, nestacim sa divit!

snopkulka
16. dec 2013

@makovv83 ten ananásový mám od jednej mamičky tu z MK, je NEUVERITEĽNÝ, mňam, už som ho robila niekoľkokrát 😉

mylittleone
16. dec 2013

@stardust moja reč...mňa s dvoma malými deťmi sa svokra opýta: čo pečieš na vianoce? 😖

stardust
16. dec 2013

@mylittleone no veru, zleniveli nase svokry 🙄 😕

mariankamk
18. dec 2013

prave mi prosiel super recept 😀 mojej by som taketo nespravila, ale viem, ze niektore tu by sa na to velmi rady podujali 😀
Potrebné suroviny:
- linecké cesto
- polovičky olúpaných mandlí
- marmeláda (musí byť dobre červená) 😝
Vychladnuté a ztvrdnuté cesto si nakrájame na malé dieliky. Z cesta si vytvarujeme malé valčeky, ozdobíme ich polovičkou mande a urobíme zárezy... Poukladáme na plech a dáme piecť do rúry. Po upečení mandle odlepíme, tam kde boli mandle nanesieme marmeládu a madle opäť nalepíme a trochu marmelády nacákame aj na konce prstíkov.
Nepoznám návštevu, ktorá by po takomto pohostení ešte prišla.
Tak teda – Dobrú chuť! 😀