icon

Recept na tvarohový dezert zo škôlky

3. nov 2025

Ahojte, už som prehľadala všetko čo sa dalo, tak skúsim sa spýtať tu. Snažím sa nájsť recept na tvarohový dezert, ktorý sme kedysi mávali v škôlke na olovrant 🙂 Ja viem, že je to málo indícií, ale možno si to niekto pamätá, že rovnaký dezert ako v škôlke mávali aj doma a vie, ako sa robí, prípadne niekto, kto pracoval v škôlkárskej jedálni. Vtedy asi boli recepty v MŠ rovnaké, jedná sa o 80 roky. Pamätám si, že to bolo podávané v pohári, určite tam bol hrudkový tvaroh a cukor, ale bolo to také redšie, a tak to trochu chrúmalo. Neviete niekto? Ďakujem.

anonym_272955
3. nov 2025

skus google a napis tvarohovy dzert.

autor
3. nov 2025

To som samozrejme skúšala ako prvé, a podľa popisu aj vzhľadu to nie je nič z nájdeného.

really8
3. nov 2025
@anonym_272955

skus google a napis tvarohovy dzert.

@anonym_272955 wow😂

maranco
3. nov 2025

Tento je v aktuálnych receptúrach.

ika02
3. nov 2025

Ahoj, pozri retro Ostraváček recept. Možno toto hľadáš.

autor
3. nov 2025

Ďakujem, ale nie je to ono. To bolo také žltkavé myslím, akoby tam bolo možno vajce. Ale surové by asi škôlkarom nedávali, tak neviem.

ika02
3. nov 2025

Teraz mi napadlo, v škôlke nám často robili vtáčie mlieko. Neznášala som ho. Nemôže to byť to?

autor
3. nov 2025

Určite nie, to si pamätám, že som tiež neznášala 😅

puertorico
3. nov 2025

žemlovka ?

puertorico
3. nov 2025

jaaaj teraz čítam že v pohári, prepáč. som ticho, ber môj komentár ako bezpredmetný 🙈

vanilka83
5. nov 2025

Nemusí byt žltý z vajec môže to byť tým ze tam pridavali puding

anonym_f05cac
5. nov 2025

A chumkalo to preco, kvoli tomu tvarohu? Lebo mozno to bolo prave tym tvarohom - ten hrudkovy, my to s dcerou volame, ze piska pod zubami - a my prave ten nemame moc rady, no moj muz ho zboznuje, on zase chce len ten hrudkovy "piskavy", ked ma nieco s tvarohom.

autor
5. nov 2025
@vanilka83

Nemusí byt žltý z vajec môže to byť tým ze tam pridavali puding

@vanilka83 Páni, toto bude možno ono! Idem hneď pozrieť nejaké recepty s pudingom, možno niečo nájdem. Vďaka👍

autor
5. nov 2025
@anonym_f05cac

A chumkalo to preco, kvoli tomu tvarohu? Lebo mozno to bolo prave tym tvarohom - ten hrudkovy, my to s dcerou volame, ze piska pod zubami - a my prave ten nemame moc rady, no moj muz ho zboznuje, on zase chce len ten hrudkovy "piskavy", ked ma nieco s tvarohom.

@anonym_f05cac Mne sa zdá, že to chrúmal ako keby nerozpustený cukor, čo je ale asi nezmysel 🙂

daja07
5. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_f05cac Mne sa zdá, že to chrúmal ako keby nerozpustený cukor, čo je ale asi nezmysel 🙂

@anonym_autor no ono to moze byt hrudkovy tvaroh rozmiesany so surovym vajcom a krystalovy cukor. Nam to tak robili ako detom, robilo sa to ako plnka do buchiet ci kolaca ale davali nam to aj takto jest. Moja svokra robi doteraz. Mne to samotne nechuti ale v buchtach fajn.

daja07
5. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tu nieco podobne este aj s mliekom som nasla https://dobruchut.aktuality.sk/recept/30240/sla...

ada1295
5. nov 2025

Toto mám normy jedál zo škôlky. Je to na sto porcií, ale ja si recepty prispôsobujem podľa váhy toho, čo mám 🙂

elfi1
5. nov 2025

@anonym_autor mam taku brozurku z r.1977 a nasla som tam tento dezert.mozno namiesto pomaranca ten citron skusit

vanilka83
6. nov 2025
@anonym_autor

@vanilka83 Páni, toto bude možno ono! Idem hneď pozrieť nejaké recepty s pudingom, možno niečo nájdem. Vďaka👍

@anonym_autor v tej dobe socializmu sme chodili do cukrárne na žĺtkovy puding tak sa to volalo neviem ci myslíš to. Nemusí byť ten tvoj dezert z tvarohu.