icon

Recept na zdravú tortu k prvým narodeninám

28. feb 2025

Prosím chcela by som spraviť malej tortu. Hlavne chcem urobiť aj také tie fotky s balónikmi a pred ňu dať tortu a jej reakciu veď to poznáte 🙂 lenže nechcem jej dať upiecť keďže je malá, cukor, zle tuky a pod…chcela by som jej upiecť niečo doma, zdravé 🙂 narodeniny ma až za mesiac len mi napadlo napísať čo ma zavedené a keď tak ešte dovtedy zaviesť aby torta bolo tip top. Máte nejaké rady, recepty ? 🙂
Zavedené má také čo by išli do torty: mrkva,cuketa, tekvica, batat, jablko, hruška, slivka, banán, marhula, avokado, celý žltok (chcem zaradiť ešte bielko), ovsené vločky, pohánka

gejb
28. feb 2025

Jogurt nedávaš? To bude zrejme základ takej torty.

lula3108
28. feb 2025

Ja som robila taketo korpusy - https://www.vikendovacukrarka.sk/cupcakes-a-muf... , dala som do malej tortovej torty. Potom som prekrojila, dnu som dala rozvarene maliny a krem som urobila slahacka s mascarpone. Vrch ozdobila cerstvym ovocim 🙂

evkaa23
28. feb 2025

My sme na 1 narodeniny robili jablkovu tortu s piskotami a ozdobili sme ju ovocim. Chutila podobne ako jablkova detska vyziva.

lelelienka
28. feb 2025

My sme mali smotanovu nepecenu - namiesto smotany jogurt to môže jesť už dávno, namiesto piskot detské keksy tie sú od pol roka a nejaké ovocie. Ale nezje toho veľa max ochutna takže by som si nejaké veľké stresy nerobila.

zuzkaa1991
28. feb 2025

Rocne dieťa uz vela veci by mala mat zavedenie a zas si myslim ze torty az tak vela nezje max 3lyzicky 😇 takze by som sa netrápila na zdravou tortou dala.normalmu spravit a ked tak kolacik nejaky zdravy upiecť 😇

hanaluteranova
28. feb 2025

Mel by tedy jít udělat piškot z žloutků, ovsene nebo pohankove mouky, osladit jablecnym pyre (treba i zahustenym svarenim) a bílků nakonec. Jen bych si to zkusila dopredu, aby se to nezdrclo 🙂 ... A vrsek bud jen potrit jablečným pyre a ozdobit ovocem, nebo jeste zaradit i bily jogurt. A ja bych ho tedy i mirne osladila např čekanku nebo datlovym sirupem, vzdyt ho roční dcerka i tak nesni čtvrtku sama 🙂

pinkgirl
28. feb 2025

A koľko z tej torty plánuješ dať dieťaťu? Celú zje? Maximálne sa v tom trochu pohrabe a v jej brušku reálne skončia 3 lyžičky torty.
Urob tortu aku mate doma radi, krém urob z jogurtu či tvarohu, ovocie.

gejb
28. feb 2025

@zuzkaa1991 tak nie kazde dieťa má problém jesť. Tiež budem robiť zdravú verziu torty určite nie obycajnu maslovu kupovanu. keďže moja zje v kľude aj menší trojuholník

zuzkaa1991
28. feb 2025

@gejb ja tiez doma Robim torty malej kedze su take ceny ze brutal....ale zas si myslim ze ak nema problémy dieta tak mascarpone so šľahačkou ovocie alebo zltkovy maslovy krem nie je taka zla forma tak som myslela 😇 lebo z príspevku som pochopila ze chce uplne bio zeleninovu tortu😁

viestta
28. feb 2025

Na prve narodeniny mal nas krpec normalnu piskotu, pribinakovy krem (tvaroh, jogurt, cukor) posypanu cucoriedkami. On z tej torty aj tak vela nezjedol, vyberal cucoriedky z kremu a na korpus ani nedoslo, tam bol pre ostatnych

ina2405
28. feb 2025

Ja urobím normálnu - piškótový korpus, ovocie, krém z mascarpone, šľahačky a tvarohu, to už ročný bude môcť.

mameha7
28. feb 2025

99%torty zjete aj tak Vy. 😃 Sprav ju najmä chutnú, aby neletela do koša. Vieš ako je to s tými ,, zdravými dobrotami,, typu fazuľový brownie, avokádový krém... Ja by som spravila tak ako píše Viestta, čiže klasickú piškótu, tvarohový krém a hore jeho obľúbené ovocie.

hanaluteranova
28. feb 2025

@mameha7 za mna je teda fazulove brownie mnam 🙂 asi je to i o zvyku, my uz delame i cviklovy brownie, mrkvove testa, atd. 🙂 a chutna nam.
Asj záleží, jak daleko je tazatelka na ceste za zdravou výživou i s ostatnimi z rodiny. A za mna teda klasicky piskotovy pomer (6 vajec, 6lzic bílé mouky, 6lzic cukru), tak na tom jsou zdravé akorat tak ty vajicka, pokud teda nejsou z velkochovu z haly 🙂 🙂

maxik24
28. feb 2025

V roku male deti zavedene vsetko. Okrem hub, smazenej snicle a podobne. Ale bezne vsetko, na to, ze ma rok, ma toho malicko, co pozna. U nas som piekla klasicky korpus piskotovy, z kvalitnych surovin, ale v tom case bezne jedli troska bublaniny s poharom mlieka, ci babovku. A tvarohovu plnku, ovocie. Myslim, ze to boli jahody, alebo cucoriedky, nepamatam si. Rocne doma klasicku upecenu tortu naozaj moze, nemusis si komplikovat. Skor by som sa zamerala na stravu ako taku, nie je babatko s prikrmami, moze naozaj "vsetko".

snowflakenel
28. feb 2025

Ja som robila dietatu len cistu piskotu a navrch poukladane ciste ovocie, ziadne plnky, kremy a pod. Aj v tom korpuse je dost cukru. Takemu malemu to staci. Potom ked bolo vacsie, uz normal torta.
Skus sa opytat v teme o peceni, je ich tu dost, babu ti urcite poradia aj zdravsiu alternativu.

carolynka
28. feb 2025

Bananovy chlebik v tortovej forme, bezne robim. 2 hrnceky pomletych ovsennych vlociek, dve Tri lyzicky kokosoveho oleja, moze byt aj olivovy, tretina hrnceka mlieka, lyzicka prasku do peciva, dva rozpucene banany, jedno vajicko (nemusi byt) vanilkova esencia alebo vanilkovy cukor, skorica. Vsetko rozmixovat. Potom pridavam kusky cokolady, nakrajane jablko, mrazene ovocie, hocico co mam doma a podla chuti. Peciem na 180stupnov priblizne 30-40 minut, podla tvaru formy.

t1nusa
28. feb 2025

úprimne - koľko z tej torty zje ročné dieťa? ☺️ ja som piekla úplne obyčajnú tortu pre hostí, malá z nej nemala ani lyžičku, nechcela ju vôbec a keby aj chcela, tých pár lyžičiek by jej neuškodilo, mala už zavedené všetko čo som do nej použila ☺️

mk1111111111
28. feb 2025

Jejda, tieto zdrave toty za nic nestoja. Urob klasicku, aku mate radi a malej urob speci nieco zdrave. Pri klasickej sa odfoti a ani si nevsimne, ze jej ine das zjest.

pralinka86
1. mar 2025

Mali sme obyc, ale isla by som asi do tohto, lucina do kremu. Nasi inak vobec nejedli, ale verim, ze su deti, co si daju 🙈 Autorka je overená, viacere vyskusane recepty boli vyborne
https://www.instagram.com/share/p/_lzRudWFn

autor
21. apr 2025

Zdravá torta nám vyšla super aj chuťovo. Ak by niekto chcel recept nech sa páči
Korpus 2x15cm:
2x zrelý banan
2x menšia mrkva
2x žltko
1čl repkový olej
1x detská výživa
6-8lyžic ovsena múka
Medzi korpusy upečené 100% džem a jogurt na potretie celej torty 🙂