icon

Recept - pistáciová pasta iba z pistácii

avatar
frida1990
12. feb 2025

Ahojte, skúšali ste niekto spraviť si doma pistáciovú pastu iba z pistácii? Žiaden cukor, smotana či iné veci. Na nete sú recepty že pistácie treba opražiť a poriadne v mixéri rozmixovať aj 15 minút, ale čítala som rôzne reakcie, kedy ľuďom z toho ostala tuhá divná masa, a nie lahodný hladký krém, hoci na videách to vyzerá ako jednoduchá záležitosť. Máte niekto skúsenosť? Podarila sa vám fajná hladká pasta s príjemnou jemnou konzistenciou?

avatar
viestta
12. feb 2025

dobry kuter spravi jemnu pastu ale treba davat pozor aby sa pistacie pri mixovani neprehriali, takze treba pulzovat na viac krat a medzitym tomu dat cas na vychladnutie, v mixeri som neskusala

avatar
bielasovicka
12. feb 2025

Ja tak robím arasidovu pastu. Arašídy mixujem dobre dlho s prestávkami, a je z toho pekný krém arasidovy.

avatar
frida1990
autor
12. feb 2025

@bielasovicka super, ďakujem. Arašidy predtým pražíte, alebo namáčate? A máte obyčajný bežný stolný mixér, alebo nejaký extra výkonný?

avatar
bielasovicka
12. feb 2025

@frida1990 nemocim nič. Kúpim nesolene arašídy, nasypem do mixéra a mixujem. Keď je mixér už prehriaty tak zastavím a potom mixujem ďalej. Mam obyčajný stolový mixér. Je to veľká mnamka, dám do pohára a odtiaľ vyjedam. 😄Keď robím košičky zvyknem plniť týmto krémom a nato dám čokoládu 😋

avatar
bielasovicka
12. feb 2025

@frida1990 jaj, a zvyknem trochu oprazit v rúre najprv

avatar
bielasovicka
12. feb 2025

Budem musieť vyskúšať aj s pistaciami

avatar
frida1990
autor
12. feb 2025

@bielasovicka mňaaam to musím aj ja skúsiť! 🤩 Risknem to teda aj s tými pistáciami a dám vedieť, ako mi to išlo ☺️

avatar
bielasovicka
12. feb 2025

@frida1990 ok daj vedieť 😊

avatar
lindous
12. feb 2025

Keď vznikne tuhá divná masa, treba mixovať ďalej 😅 kludne postupne, na viackrát s prestávkami, ako je už vyššie… chce to čas a trpezlivosť

avatar
frida1990
autor
12. feb 2025

@lindous vyskúšam 👌 ďakujem ☺️