icon

Recepty bez lepku, kravskej bielkoviny a vaječného bielka pre 10 mesačné dieťa

babatkoo
10. mar 2016

😢

babatkoo
autor
10. mar 2016

Ahojte poradte mi nejake recepty, alebo najlepsie pecivo, chlebik bez lepku, vajec a kravskej bielkoviny pre male 10 mesacne babo. Vsetky bezlepkove peciva co som doteraz nasla obsahuju divne prisady ktore sa bojim malemu dat.

libka1
10. mar 2016

s varenim ti neporadim, kedze nastastie lepok mozeme, ale bezlepkove su vsetky chrupky ako kukuricne, pohankove a ryzove. daju sa bezne kupit v obchodoch a deti v tom veku co uvadzas ich oblubuju.
https://www.google.sk/search?q=pohankove+chrumk...

gabika_tkacikova
10. mar 2016

ahoj, môžem vedieť prečo sa pri 10 mesačnom bábätku vyhýbaš lepku, vajciam a kravskej bielkovine?

babatkoo
autor
10. mar 2016

@gabika_tkacikova pretoze nam z krvi vysli pozitivne protilatky na lepok so skrizenou reakciou na kravsku bielkovinu a z dalsich testov aj vajcia :( Maly bol stale vyhadzany koprivkou. Tak sme isli na testy a takto sme dopadli .. na gastro ideme az v maji dovtedy neviem co mu mam davat jest. Stale len maso, zelenina a ovocie. Ryzu, banany a mrkvu nemoze lebo trpi zapchami.

babatkoo
autor
10. mar 2016

@libka1 ano dakujem. Toto papa bezne. Par chrumiek v kociku.

babatkoo
autor
10. mar 2016

@gabika_tkacikova maleho stale kojim nastastie ale rada by som mu spestrila stravu nieci inym, novym.

katka1981
10. mar 2016

to iste co ja varim pre muza, len on moze vajicko. Dcera nesmie lepok, cize varim bezlepkove a muz zas kr. bielkovinu. Napisem ti co varievam ja, ale ty si to prosim ta prisposob, lebo ja si uz nepamatam tabulky, co moze take male dieta. Napr. privarok z cervenej sosovice. Osmazim cibulku, dam susenu cerv. papriku, cerv. sosovicu a mozes zahustit zemiakom a koreniny, jasne tak malemu by som na cibulke nerobila ani koreniny nedavala. Zemiaky varene s brokolicou na pare (karfiol, spargla...) Pecene zemiaky s baklazanom. Bezlepkovy slany kolac, oblozis ako pizzu (paradaj. pretlak, a to co babo moze) Cesto (Schar Mix B, susene drozdie, voda, sol, cukor). Ono to chce cas, ale zvyknes si a bude mat super zdravu stravu.

salome_01
10. mar 2016

http://www.skolazdravehovareni.cz/recepty/deti-... tu sú nejaké recepty ale neviem či sú dobré som googlila až som vygoolila toto.

moonshine1
10. mar 2016
Používateľ moonshine1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od moonshine1.

idem aj ja nieco pohladat 🙂

saurian
10. mar 2016

@babatkoo
a ako velmi je citliva na lepok? pretoze bezne "bezlepkove" veci obsahuju stopove prvky lepku, ak je dieta velmi citlive moze len este "bezlepkovejsie" veci, ktore nie su velmi chutne,
my kupujeme pecivo, chleba tu http://www.pekarenharmonia.sk/ nie je tam o nic viac "cudesnych" prisad ako v beznych (bezlepkovych) pekarenskych vyrobkov.
a sme spokojni, velmi chutne "pecu". posielaju aj na dobierku, a myslim ze maju aj predajne miesto niekde v BA.
co sa tyka jedla - nie je to az take hrozne - v podstate moze vsetko maso, zeleninu, ovocie, ryzu, zemiaky... takze bezne "varenie" sa da.
co sa tyka nahrad mlieka - urcite si si uz zistovala, je ich plno. mozes vyrobit aj doma kokosove ci mandlove, bez "chemie".
pre tak male dieta predava Hami myslim 2 druhy batolacej kase bezlepkovej (bananova a neviem aka) - ktoru zarobis do mlieka (napr mandloveho) - a mas rychlu veceru.
co sa tyka samotnych receptov, to ti uz baby dali rozne odkazy.
vacsina ludi co im vadi bielkovina kravskeho mlieka v pohode znasaju ghee, napriek tomu ze je z masla.
neboj, to zvladnete a aj vy si obohatite jedalnicek, lebo to nuti cloveka hladat nove recepty, viacej zeleniny pouzivat....

babatkoo
autor
10. mar 2016

Hrozne moc vam dakujem. Hned ako maly zaspi idem studovat vase rady 🙂

babatkoo
autor
10. mar 2016

@salome_01 dakujeem

babatkoo
autor
10. mar 2016

@katka1981 dakujem 🙂

babatkoo
autor
10. mar 2016

@salome_01 tuto stranku som vcera vecer studovala 🙂 dakujem

babatkoo
autor
10. mar 2016

@saurian wooow super dakujem. Super pekaren. Idem mu objednat nieco.

zaba21
10. mar 2016

Ja som nasla velmi cenne informacie na tejto stranke :

http://www.potravinova-alergie.info/

Pred tym, nez zacnes vylucovat lepok by som sa najprv snazila dostat na gastroentorologicke vysetrenie, aby mu bola vylucena pripadna celiakia.

U mojho syna diagnoze celiakia najprv predchadzala alergia na obilniny /psenica, raz, jacmen/ a tiez nam odporucili vylucit lepok. Kedze v rodine sme uz mali celiakiu, obvodna lekarka nam urychlene vybavila vysetrenie na gastroenterologii a synovi potvrdili celiakiu. Ak sa zacne drzat bezlepkova dieta, sliznica tenkeho creva sa uzdravi a potom sa uz neda diagnostikovat. Ale zas moj syn uz mal 9 rokov, u malych deti sa zvykne postupovat inak.

Co sa tyka bezlepkovej diety, odporucam tieto stranky :

www.celiakia.sk
www.coeliac.cz

babatkoo
autor
10. mar 2016

@zaba21 dakujem velmi pekne 🙂

tova
11. mar 2016

@babatkoo mame rovanku dietu a kedze nemoze jeste jogurty a kefir tak su zapchy. Jednoducho davaj kazdy den probiotika min. 5 bil. a pojde v pohode kazdy den aj dva krat. este rybaci olej by bolo dobre davit. 10mes. var kazdy den zeleninovu polievku , zemiaky, ryzu, bezlepkove cestoviny. Nic ine mu netreba. trocha masa, omcka... to sa lahko da kontrolovat ako starsie dieta ktore si samo povybera jedlo co nema jest.

saurian
11. mar 2016

@babatkoo
pre "beznych" ludi pecu v tej pekarni len utorky, takze my si chodime utorok zobrat, napr chlieb na 2 dni odlozim a potom davam do mraznicky a vyberam. viem ze pecu aj pre kaufland, len neviem ktory den a teda neviem kedy to byva v kauflande cerstve.
mmch - pri tomto tipe diety je potrebne zo stravy nielen "ubrat" ale aj pridat, aby dietatu nic nechybalo. treba si nacitat co a kde doplnat (vapnik a pod), vhodne su probiotika. najlepsie su bio-kult, len neviem ze ci tie mozu aj tak male deti, nas ich bral od cca 2r.
vela o diete (co sa tyka nutricnych veci) najdes tu: http://bobin.blog.cz/rubrika/gfcf (blog sice nie je primarne venovany alergiam, ale info su tam dobre).

babatkoo
autor
11. mar 2016

@saurian dakujem. Zatial mu davam Biogaiu probiotika na striedacku s probiofix baby. Ked miniem jedny kupim druhe