Recepty mamičiek z Nemecka
Ahojte babizne,
tak som zalozila temu ....aby sme si mali kde pisat tie nase recepty a nezahlcovali tym nasu diskusiu....takze veselo piste kopirujte....diskutujte...
mnaaaaam uz sa tesim... 😉
Bei - novidis, uz viem, co som zabudla povedat. Presne tu akciu som chcela pripomenut ja vam 😀 😀 😀 Aj ja idem kupovat asi 20 kusov 😀 Mamina vravela, ze na slovensku je skoro nemozne zohnat cisto biele mmf, tak preto idem kupovat tolko aj jej 😀
evka
esteze nebyvame v jednom neste lebo vsetky by si vykupila...a mne by sa neuslo...hehe aj ja mam taky pocit ze na SKK cisto biele nedostat...iba ak si ich umyjes od toho ruzoveho cukru... 😉
Bei - no to mas veru pravdu... 😀 A kolkoze si balikov nakoniec kupila?
Ja som kupila zatial "iba" 10 a dnes vecer pojdem znova alebo zajtra a kupim dalsich 10. Tie idu vsetky pre maminku. Ona mi vravela, ze raz niekde kupila cisto biele, ale ze to bola asi fakt iba nahoda, lebo odvtedy nikde nic. A tiez umyva z cukru alebo z kokosu tie farebne. 😵 Ja si pre seba zoberiem asi iba 5, pretoze nejake 4 mam este doma a tu byva dost casto akcia na to bud v edeke, penny, lidli alebo niekde inde. Takze kupit to nieje problem. 😉
evka
ja som si kupila 4 balicky...este mam doma nejake... 😉
Bei - ja som tiez nekupila vela....5 balickov, to mi staci, pretoze tiez doma nejake mam. 😉
hh baby, uz som si aj kupila cukriky, neviem, sice na co hh, ale daju sa opekat, tak asi tak🙂))
inak, ekd ste sa bavili o tom, ci to jete hh... ja som sa musela zasadne pri tej otazke pousmiat..pretoze ja zacinam vzdy povrchovym marcipanom a ozdobami a tortu az potom..ak ju teda vobec jem🙂) a uz som tym nakazila aj mojich bliznych hh🙂) ale najradsej mam zo vsetkeho ten so suseneho mlieka, este ho tak vediet spravit🙂)
vierka
ten zo suseneho mlieka robila moja starka a tiez som vzdy nastojila na cerstvych ruzickach aby som ich potom zozrala hehehe....tie cukriky chcem aj ja skusit opiect ake to je...ale nejak som sa k tomu este nedopracovala... 😝
Bei, Vieri - ja som tie opekane marshmallow jedla raz, ked sme boli na grilovacke, tak nam to znami ponukli. Najprv som to nechcela a tvarila sa vselijako, ale ked som to uz opecene skusila, tak som neodolala. To sa navrchu troska roztopi, skaramelizuje. Zvonka je to take hnede skaramelizovane a chrumkave a dnuka mäkke a tahave. Celkom chutne 😵
Mliecny marcipan som este sama neskusala urobit, tak snad bude v blizkej dobe nejaka prilezitost. Teraz cez vikend chcem urobit dankinu roladu s ovocim. A nabuduci tyzden pridu na par dni nasi a brasko s priatelkou, pretoze mame v sobotu velku narodeninovu oslavu s manzelom a budem robit asi dve torty a nejake kolaciky. Ale asi pouzijem mmf 😀
Bei, to s tymi cerstvymi ruzickami, to mas uplnu pravdu, tie su na torte najlepsie 😉
Inak samotne ruzicky sa daju aj tak robit, ze si urobite len gulicku a roztlacite ju medzi dvoma vrstvami mikrotenoveho sacku. Potom uz len skladate lupienky k sebe. nepotrebujete ani kruhy na vykrajovanie symetrickych lupienkov. Tie pod sackom maju potom aj tak pekne rozlacene okraje 😉 Ale to uz urcite viete...
kozy, vy ste nakazlive........ povedzte, ako mam spravit MMF, ked nemam mikrovlnku?
teraz si uzivam klasicku madarsko-vychodoslovensku kuchynu, popijame tokaj a zahryzujeme slaninu 😀
Zuzi - ja robim ruzicky presne tak, lenze nie pod sackom, lenze si tie gulicky rozvalkam, popripade po okrajoch prejdem tou kosticou, co ma na konci gulicku a je to take zvlnkovate. 😉 Ja som ruzicky s vykrajovackami este neskusala 😀
Ingi - mmf kludne roztopis v nejake miske, ktoru polozis na hrniec s vriacou vodou.
Dobru chut k slanine a nazdravie k tokaju. Jaaaaj, ja tokaj zboznujem... 😵
Ingus, slanina 😵 Budem musiet asi vytiahnut slovenske zasoby z mrazaku 😀 😀 😀
Baby, poznate http://www.kosternovi.cz/dorty/homepage.asp ? Je tam kvantum vzorov a postupov na torty...
Zuzi - ano, tu stranku poznam uz davnejsie. Jooooj, ja mam tolko ulozenych linkov na postupy a napady, ze by som tu zaplnila urcite jednu celu stranu 😀
Zuzi - mas IP. 😉
uz som piekla v tej mojej novej nerezovaj miske...na skusku ci sa mi tam piskot urcite prepecie nech zbytocne doma nestresuje ci sa podari....velmi pekne sa to prepieklo....nemusim mat obavy... 😉
@neurologia Tak uz len sikovne naplnit a pekne ozdobit a prekvapko bude na svete 😉
preco neurologia? zuzka ty si uz zabudla ako sa volam ? 😢
aj novu plnku/krem som vyskusala...jahodovy...mnaaam fajne je....inak uz skoro nic nemame...dostali sme navstevu nico som dala domacim...a uz je po kolaci... 🙂
bei - to je super, ze si novu vyskusala. Aspon mas odtestovane a ked bude piect naostro, tak uz vies co a ako. 😉
Ja som tiez robila v piatok jahodovu plnku. Robila som dankine rolady a jednu som urobila kakaovu a plnku normalnu s mascapone a smotanou a dala som aj do nej troska kakaa, aby sa zafarbilo a do stredu banan. A druhu som upiekla klasicky (vanilkovo) a plnku som urobila z mascapone, smotany a vmiesala som do toho este aj jahody, ktore som predtym zmixovane jahody. Mnaaam, bolo to skvele, vsetci sa zalizovali 😀 No a do stredu som dala este cerstve jahody. Chutilo to skvelo jahodovo. 🙂
Buduci vikend chcem urobit na nasu oslavu dve torty. Jednu chcem ovocnu a jednu nejako cokoladovo-orechovo-nugatovu. Ako ovocnu som zvolila jahodove tiramisu a cokoladovu este neviem presne. Mam uz vybrate asi 3-4 recepty, este sa musim rozhodnut pre ktoru... 😉
A rozmyslam aj nad malymi kolacikmi pre kazdeho hosta, ktore obalim do mmf a navrchu napisem meno a budu zaroven sluzit ako menovky na stol. 😀 Joooj, tolko mam planov, no som len zvedava, ci to klapne. Ale buduci tyzden dojdu nasi, tak mi maminka pomoze a pojde to len taky supot. 😵
hh, ako pozeram, piatok bol pravdepodobne den rolad🙂) ja som ju Evi tiez robila a dokonca aj navsteve chutila, naplnila som mascarpone cremom, samozrejme pod technckym kvalitnycm dohladom Betky na fcb🙂) este raz dakujem Bei!! a potom som este piekla v tej euforii jednu v sobotu, ale tam som supla len tvaroh a malinovy lekvar a tiez sa dala..aj ked na mascarpone kremik nemala🙂)konecne aspon jeden kolac, co si trufnem aj nabuduce ponuknut navsteve hh🙂
Evi, uz sa tesim na Tvoje nove vytvory!!
Vieri - no to je skvele, ze sa ti roladka podarila a bola si spokojna. Tesim sa s tebou 😵 . A co sa tyka mna - hm, no neviem, ako to vsetko dopadne. Hadam nieco vykuzlime. 🙂
@neurologia Nezabudla som, Bei, ako sa volas, ale nick mas taky, a ked ja dam za tvojim prispevkom len odpovedat, vyhodi ti tam len ten tvoj nick 😒 a dalej moj text...
Bei aky jahodovy kremik si robila? Skusali ste niektora davat ten krem z mascarpone aj do potahovanej torty? Neroztecie sa to? Chcela by som nejaky sviezi krem, vhodny to tohoto tepleho pocasia. Tolko ste ma inspirovali s tym cukrikovym potahom ,ze som neoddolala a nakupila cukriky. Dufam ,ze ich deti nepojdia len tak a ja sa odhodlam nieco spravit.
lubi, kradnes mi myslienky, v utorok sa chystam upiect tu roladu a potiahnut ju cukrikmi........bolo by velmi vhodne, ak by to vyskusal niekto este predo mnou 😀 ozaj, daju sa niekde kupit nejake male marcipanove pismenka, alebo nieco podobne? potrebujem napisat nieco navrch toho kolaca....
sorry, nie lubi, ale danka, pomotala som vam mena 😝
inga
marcipanove som nevidela...ale cokoladovu abecedu som videla 😉
danka-marosko
jahodovu plnku som robila takto:
0,5 litra -rozmixovanych cerstvych jahod-bolo ich trochu menej a strasne huste takze som to doliala vodou aby to bolo take "akurat" co sa hustoty tyka+ 2 vanilkove pudingy +vanilkovy cukor -spolu uvarit na puding...nechas vychladnut a zamixujes to do 250g masla ktore si predtym vyslahala s 100 g cukru
mam tato plnka chutila-attila tento kolacik ranajkovaval co mu tak smakoval 🙂
baby ja neviem ci je ten krem z rolady od danky je dost tuhy na taku tortu....ja osobne by som neriskovala a v tomto teple by sa podla mna roztekal...
a este k potahovaniu torty tou MMF hmotou...ak aj naplnite tou slahackou plnou pod potah ju nedavajte!!! tortu obtrite maslovym krem (staci aj maslo + cukor spolu vyslahat) ...a potom potahujte...lebo inak vam potah zlezie dole-slahacka to topi...
Caute baby,
kedze tu mame taketo tropicke horucavy, tak toto padne veeelmi vhod 😵
Davam velmi jednoduchy recept na domacu zmrzlinu, ktora je velmi chutna a kazdy si ju moze prisposobit podla svojich chuti.
Robila som z 3 vajec a v pohode sa to zmestilo do klasickej nadobky od zmrzliny, napriklad Carte D´or.
takze zltka + trosku cukru vyslahat
bielka + trosku cukru vyslahat
slahacku + trosku cukru vyslahat
(s cukrom to prehanat netreba......tam ide skor o to, aby to bola lepsia konzistencia)...
zltky vlejeme do bielok, do toho slahacku...
Kludne sa mozu do toho vmiesat jahody, maliny, cucoriedky, ribezle, cernice (popucene) alebo pripadne aj kakao ci granko. Kazdy podla svojich chuti. Ale take ribezle ci maliny niesu zle, pretoze su troska kyslaste a dodavaju zmrzline velmi osviezujucu chut.
Dame to do nadobky a nechame zmrazit. A potom uz len vyjedat 😝
Evi, hmmmm, na vyskusanie, ale tu to uz asi nestihnem, tak podam report neskor. Dik za recept!

baby
od dnes je v Aldi 300g balenie cukrikov na MMF za 0,99 eura.... 😉 ja len aby ste vedeli ...mozno potrebujete ...ja dnes frcim kupovat 😀