icon

Recepty mamičiek z Nemecka

neurologia
24. feb 2010

Ahojte babizne,

tak som zalozila temu ....aby sme si mali kde pisat tie nase recepty a nezahlcovali tym nasu diskusiu....takze veselo piste kopirujte....diskutujte...

mnaaaaam uz sa tesim... 😉

leelo
20. aug 2010

@schatzinkaschatzinko vierus, ja robim cuketove placky. vecer ti sem prasknem recept 😉

iii
22. aug 2010

peti peti, placky prosim 😵

schatzinkaschatzinko
22. aug 2010

tak ja som nakoniec urobila cuketovu polievku a je vyborna 😵 😵 😵 teda, aspon mne chuti 😀 😀 😀 a INgi, panna cotta sa uz chladi, tak uvidime kolko punktov dostanes 😉 😉 😉 😎 😎 😎

leelo
22. aug 2010

caute 🙂
musela som ten recept seriozne pohladat, aby boli presne mnozstva. ja to robim od oka a vacsinou mi aj nieco zo surovin chyba, tak improvizujem.

Cuketove placky

Potrebujeme:
2 male cukety postruhane nahrubo aj so supkou (cca 2 salky)
3 PL spaldovej muky
5 PL ovs.vlociek
2 bielka
strucik cesnaku posekany nahrubo
3 PL petrzlenovej vnate posek.najemno
olej
sol

Postup:
V mise si zmiesame najskor muku s vlockami a vnatou, pridame cuketu i so stavou, bielka, cesnak, posolime, premiesame, nechame 5 min postat. Vznikne nam hustejsie cesto. Rozohrejeme panvicu na lievance (moze byt aj klasicka) a na malom mnozstve oleja postupne pecieme placky.
Podavame ako prilohu, so salatom, ci ako hlavne jedlo s nejakym dipom. Dobru chut.

Tip: Do zmesi je vhodne pridat aj oregano ci majoranku pre "efekt" tradicnych slovenskych zemiakovych placiek ;)

rpinguin
22. aug 2010

Peti, kebyze tam dam cele vajca, co by sa stalo? Ved do zemiakovych placiek sa vajce tiez nedeli (ci ano a nedelim len ja? ) 🙂

leelo
22. aug 2010

Reni, nestane sa urcite nic, budu zltsie iba 😉
podla mna tu je len bielko z dovodu, ze to chce byt zdravy, nizkocholesterolovy recept

evinkaaa
22. aug 2010

vieri - urobila si cukerovu kremovu polievocku, ci aku? 😉

evinkaaa
22. aug 2010

CUKETOVU som myslela, prepac... 😀

evinkaaa
23. aug 2010

Ingus - tak na tvoje zelanie recept:
http://www.lecker.de/rezept/759958/Tiramisu-Tor...

Z tej stranky ja cerpam veeelmi casto. Mam tam uz vela oblubenych veci, ci uz kolace alebo hlavne jedla. Co sa tyka recepto patri tato stranka medzi moje favority. 😵

dania
23. aug 2010

Evi, tak tohle urcite ri nejblizsi prilezitosti upecu, ja klasicky tiramisu uplne tak nemusim kvuli kavove prichuti. Ale s tresnemi a bez syrovych vajec, to je bomba!

evinkaaa
23. aug 2010

dani - vyskusaj, fakt bol fajnovy 😵

schatzinkaschatzinko
23. aug 2010

jojo, robila som cuketovu polievku..najskor som myslela, ze to bude bluvajz, ale bola naozaj chutna 😵 😵

a za Inginu panna cottu davam 100bodikov, bola vyborna!! dokonca mangel nezabudol 3x pochvalit, co sa u nas nestava, Ingi, zuslachtujes moje manzelstvo🙂

evinkaaa
23. aug 2010

vieri - ako si ju robila? Lebo chcela som vediet, ci si robila normalnu cuketovu polievku s niecim alebo cuketovu kremovu (s mliekom alebo smotanou)... 😉

schatzinkaschatzinko
23. aug 2010

ja som ju robila, tak, ze som na kocky pokrajala cuketu, dala uvarit so solou, ciernym korenim, potom rozmixovala a nakoniec prisuupla mini bylinkove masielko z aldi, ale myslim, zeby bola vyborna aj so smotanou, ci mliekom, pohravala som sa s tou myslienkou, ale nakoniec som to dala bez, ale obe varienty su good, co mi teda nasepkava intuicia 😀 😀 😀

evinkaaa
23. aug 2010

vieri - dik za upresnenie 🙂 . No taka moze byt veru fajnova 😉 . Ja chcem urobit tento tyzden brokolicovo-kremovu polievocku a do nej navrch male kusocky udeneho lososa alebo croutons. Este uvidim na co budem mat chut 😀 . A po dlllllhom case chcem urobit Kaiserschmarrn. Mnaaam 😵 .

iii
24. aug 2010

do polievky je este vynikajuce dat aj zopar zemiakov pre jemnost a hustotu, ja mam velmi rada este aj variantu s porom namiesto brokolice. a smotanu navrch ako deko 😉

vierka, som rada, ze ti panna cotta chutila - do akych misticiek si dala? slo to vyklopit? no, na smotane s cukrom ani nemoze byt nic zle, ze 😀

schatzinkaschatzinko
24. aug 2010

joo, aj nad zemiakmi som uvazovala, len sa mi ich nechcelo struhat 😀 😀 😀
INgi panna cottu som dala do takych malych salociek co mam doma, take mini a islo to super vyklopit! ..len som tam dala dokopy 4 platky zelatiny. a na vrch raz dekorovala cucoriedkami a potom karamelovou omackou..no niet nad easy receptiky 😵 😵 😵

zuzanasaw
10. sep 2010

Sevas holky! Po case sa hlasim aj tu...
S tortami som nezahala, len musim foto zo Sk dorucit do DE a potom vam prihodim.
Ale toto je moje dnesne dielko k 70-tke mojej nemcinarky na zajtrajsiu veeeelku party. Som zvedava, ci bude prekvapena, len mi je luto, ze to prekvapko neuvidim na vlastne oci...

neurologia
autor
10. sep 2010

zuzka
pekne dielko ....a vidim ze si skusila skryte cislo....takze budu prekvapka vlastne dve...prve torticka a druhe ked uvidi cislo pri rozrezani.....

evinkaaa
11. sep 2010

zuzi - tak som rada, ze som pomohla a ze ti to tak paradne vyslo. Tesim sa, super. 😵 A co si mi to vcera pisala, ved ruzicky su nadherne.......a zevraj ich nevies robit....nahodou su bombove 😵

dania
12. sep 2010

Evi, tak tenhle falesny visnovy tiramisu, co jsi doporucila (http://www.lecker.de/rezept/759958/Tiramisu-Tor... ) jsem udelala na vikend a mel ohromny uspech. Ale teda je to kaloricka bomba jak svin: 3/4 kg mascarpone a 3/4 kg tvarohu (i kdyz nizkotucneho) 😝
Ingi, tvoji panna cottu mam v planu co nejdrive, mnam!

evinkaaa
12. sep 2010

Dani - no to mas veru pravdu. Ja som aj z dovodu, ze sa mi to mnozstvo zdalo velmi vela, nedala dane mnozstvo. Ja si to vdzy tak podla seba upravim, ked vidim, ze bude toho fakt vela alebo ze to bude moc sladke. To je rozne... 😉

dania
12. sep 2010

No mas pravdu, ono by i po pul kile stacilo. Ale recept to byl takovy pomerne jednoduchy, zadna velka piplacka, sup sup. Jenom si myslim, ze odlezet musi aspon pres noc, ne pul hodiny, jak pisou, udelala jsem ho vecer a tak za hodinku jsem dala prvni platek Timmymu, protoze mel na to hroznou chut, ale bylo to cele jeste takove suche, az druhy den to bylo opravdu k jidlu.

evinkaaa
12. sep 2010

Dani - ja som to urobila uz v piatok, aby to bolo na vikend. Vzdy robim torty, ktore musia odlezat a stuhnut den dopredu, aby aspon cez noc mali cas stuhnut. 😵

neurologia
autor
12. sep 2010

danka
aj ja robievam tak ako evka vzdy den dopredu..aaa vlastne vsetky kolace su lepsie na druhy den ked sa tie chute akoby ulezia rozlozia ci ako to napisat... 😀

evinkaaa
12. sep 2010

ano, bei, presne tak. to myslim, ze je to lepsie, ked to tak odlezi a tie chute sa zmiesaju, vsiaknu do seba.....je to tak lepsie 😵

neurologia
autor
13. sep 2010

baby ste ma nalakali na ceresnove tiramisu....ale ma otazku :50 g Speisestärke -to je nieco ako solamyl?

evka
a ty si robila toto tiramisu co dala link danka?

evinkaaa
13. sep 2010

bea - ten link som dala tu ja na poziadanie bab. myslim, ze danka bola prva, ktora ho vyskusala. 😵 Ano, speisestärke je nieco ako solamyl.

neurologia
autor
13. sep 2010

evka
dikes ...a ja budem druha ktora ho vyskusa 😀

evinkaaa
13. sep 2010

bei - no vyskusaj, ale nemusis davat tolko kremu. Je sice lecker, ale je ho fakt velmi vela. Ja som tolko vela nedala. A aj danka pisala, ze ho bolo dost vela. 😉