Recepty mamičiek z Nemecka
Ahojte babizne,
tak som zalozila temu ....aby sme si mali kde pisat tie nase recepty a nezahlcovali tym nasu diskusiu....takze veselo piste kopirujte....diskutujte...
mnaaaaam uz sa tesim... 😉
evka
este som nerobila...bo som doma sama len s joss...tak pre seba sa mi nic nechce vyvarat...tak cakam ked pride atti
bei - to chapem. Ani mne by sa nechcelo len pre mna vyvarat 😀 . Tiez len zobnem nieco jednoduche, ked je manzel prec.
Tak sa len kus pochvalim, ze ta moja torta so "skrytou 70-tkou" vraj zozala velky uspech. Obdarovana bola tortou prekvapena pri darovani, ale to vraj netusila, ake prekvapko ju caka vo vnutri. Ze to krasne vyzeralo a super chutilo, vraj podobne ako nas tradicny Baumkuchen. A vsetci sa vraj vypytovali, ako sa to robi, ze vraj dokonca aj Fachleute 😀
zuzi - novidis, to je super. Povedala som ti, ze to bude uzasne a ten obdarovany padne na zadok. To iste predpokladam aj ja., preto som to vysnorila a hodila tu link. 😉
Ja sa vam musim pochvalit......moj uzasny manzelik ma cez vikend prekvapil a objednal mi tu sadu floral, s ktorou sa robia snad vsetky kvietky. Dnes mi prisla a ja som onemela od uzasu. Je fakt skvela a odporucam kazdemu. Je sice draha, ale "jeden cent wert" 😵
http://www.tortissimo.de/details.asp?lang=de&ai...
Supi, Evi, mas skveleho manzela. Tak zacni trenovat naostro a zhodnot to buduci tyzden!
To len tak, ci mas nejake zvlastne zasluhy? 😎
zuzi - ano jasne. trenovat zacnem uz hned zajtra. 😀 A buduci tyzden planujem z toho vela veci pouzit. Som zvedava, ako to dopadne 😉 . A co myslis tymi zasluhami? 😕
Zuzi nadherna torticka. Viem si predstavit ten uzas ,ked to rozkrojili. Cim si plnila a ake hrube platy si robila? Nieco ako na dobosku? Napis coho sa vyvarovat. Schemu si mala predom rozpocitanu?
Aj ty pouzivas tie specialne cukrarske pomocky? Myslim co Bejka a Evka nakupili.
Evi aj ja som zvedava na nove poznatky.Tak vela zdaru pri praci.
@marosko - dani, na tu tortu so skrytym cislom je "specialny" recept 😵 Ak mas zaujem, kukni tu: (ostatne zaujemkyne tiez) 😀
http://www.tortyodmamy.sk/?q=node/4744 (v tom texte vycitas presny recept)
http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/skryta-cis... (a tu je recept na krem a presny postup.)
Evi dakujeeeeeeeeeeeeem to su velmi uzitocne rady. Necerpala aj Zuzka z tychto informacii? Mala som pocit ,ze tam slova vdaky pre Henrietku boli aj od nej.
na skryte cislo sa aj ja chystam.... 🙂 hmmm ale to bud na ocinovu 50-tku (co je az na buduci rok) alebo mozno na svokrusinu 55 ale to neviem ci s nou budeme ale ak ano tak neciem ako diva... 😀
baby poradte atti bude mat co nevidiet narodky a zvyknu si z tejto prilezitosti vzdy spravit posedenie v praci ...a ten co oslavuje nieco donesie na jedenie...ale ja som uuuplne mimo nemam ziadny napad co spravit....
bei - myslis ako maskrtu alebo ako jedlo (slane)? ja by som ako maskrtu urobila nejaku roladu (alebo dve, neviem kolko ludi tam bude) alebo by som urobila mufinky a pekne ozdobila.....a ako jedlo by som asi urobila nieco taketo: (ja robim casto nieco taketo navsteve a vzdy si to pochvaluju)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=30560
http://www.lecker.de/rezept/779392/Hackbaellche...
http://www.lecker.de/rezept/931598/Gefuellte-Om...
alebo by som volila nieco z listkoveho cesta - napriklad vnutri syr alebo sunka alebo frischkäse s bylinkami.....je toho kopec. 😵
To zalezi podla toho, v akom mnozstve na tu oslavu nosia jedlo, kolko ludi tam bude a kolko casu mas ty na pripravu. 😉
Dani, dik... ano, presne odtial som cerpala a to doslovne a presne podla postupov. Evka bola sikulka a vycmuchala to 😉
Bei, rolady na ten sposob, co poslala linky Evka, sa daju zvinut aj trosku tensie a potom z toho krajas trojuholnicky, ale ten roh, ktory ma byt "spicom" nechas asi 1cm hruby/dlhy. Potom sa to neroztriasa a tiez to vynikos chuti. Namiesto namletej klobasky tam vies dat aj napriklad sunku nasekanu na jemne pruzky, ci kococky. Ja to tiez s oblubou robim. a prave ste ma navnadili, asi cez vikend nieco fajne urobkam... 😵
zuzi - ano presne tak. namiesto klobasky sa tam da dat proste vselico. co chladnicka da alebo podla toho, na co ma clovek chut. to som len tak dala ako informaciu, ale drzat sa podla toho nemusi... 😉
evka
este otazka na to tiramisu sa pecie piskota....myslis ze mozem urobit taku "moju" co zvyknem stale piect alebo musi byt ta co je v recepte...?
uz nic piskota sa pecie urobila som tu z receptu...som si povedala ze ju vyskusam mozno sa mi zapaci a uz budem robit len tu 😉 ....
Bei, ja uz jsem jedla chutnejsi piskoty, ale mozna se mi jen nepovedl. Trosku jsem to prepekla a bylo to takove sussi... 🙂 Jsem zvedava, jak se ti dort podari.
bei - neviem. vsak vyskusaj. ja by som vyskusala....ono to chuti ako klasicka piskota, takze asi kludne mozes urobit akukolvek....ved koniec koncov su vsetky rovnake 😀 . Prepac, az teraz som tu nakukla a precitala. Do buducna, ak budes nieco potrebovat, tak mi napis tu radsej do ip alebo na fb spravu. To si precitam skor a mozem aj skor reagovat. 😉
dani - ja uz si ani nepamätam, ze ako vlastne chutila....bolo to davno, co som to robila... 😀 😀 😀
bei - ozaj, uz si sa rozhodla, co urobis attimu do prace na oslavu narodenin? 😉
no "tiramisu " zjedene no piskotre by mohla byt fakt hociaka....a ja som sa rozhodla ze nabuduce to spravim s piskotkami (vzdy si donesiem zo slovenska piskoty opavia nase oblubene)..inak je to chutny kolacik a aj rychly...len neviem preco sa vola tiramisu 😲
evka
neviem co spravim....attimu do prace ked je tam 30 ludi a clovek nemoze presme spravit ale musi aj nieco naviac takze to nieje len tak...hmmmm rozmyslam
bei, ja som raz pri podobnej prilezitosti spravila ako alternativu chlebickov male pecene plnky - poznas klasicku plnku, ktorou sa plni kurca..... tak takuto mozes upiect aj samotnu, na oleji alebo masti osmahnes cibulku, pridas v mlieku namocene zemle (alebo chlebik, struhanka, skratka co je), pridas vajce, sol, korenie, bylinky (pazitka, petrzlen...), pripadne nakrajane oriesky........
a bud vyformujes dlhu roladu, ktoru po upeceni nakrajas na kolieska, alebo vyformujes male kopceky ako jednotlive porcie. robim to dost casto, ked neviem, co so starym pecivom, E to miluje, vzdy jej to zbalim aj do skolky.
Baby poradte aj mne co spravit na obed cca 15 ludi. Ma prist navsteva z Sk ,ale nieco co chuti aj prihrievane a da sa to pripravit aj den vopred. Cely den budeme predpokladam na Ofeste ,tak nebude casu vystavat pri sporaku. Tak vlastne to uz bude vecera. Urcite to musi byt mäsite. Vlani som robila nieco na sposob ciny a k tomu ryza,tak nech je to teraz trochu zmena.
Dani, to bych videla na klasickou gulasovou situaci. Nebo katuv sleh. Nebo treba studene rizky s bramborovym salatem.
Ingi, plnka zni lakave.
Bei, 30 lidi, to je uz docela sila...
Eviiiiiiiiiiiiiii, torty su hotove... a kde mame fotky???????
Baby, ja som dnes bola konecne u tej mojej nemcinarky a ta sa zas rozplyvala nad tou "70-tkovou" tortou - ze bol na oslave nejaky cukrar z Berlina a ten si direkt domov bral jeden kusok na ukazku ostatnym! Tak, a uz je to i v Berline 😀
Zuzi - fotky som vlozila dnes do nasej druhej temy. 😉
baby trochu zmeny od kremovych kolacikov a tort Vyskusajte su fakt super. U nas mali uspech aj vzhladovo aj chutovo. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22876 😝
Dani - toto tiez poznam. Je to vynikajuce a take "lahke"....vynikajuce k caju, kakau alebo kave. Mnaaam. Len ja nezvyknem robit motyliky, ale stocim dookola ako slimaka. My to aj volame slimaky alebo velmi podobne aj osie hniezda 😵 😵 😵

@neurologia - bei, a co ako dopadla lasagne? urobila si nejaku nakoniec? 😉