Recepty mamičiek z Nemecka
Ahojte babizne,
tak som zalozila temu ....aby sme si mali kde pisat tie nase recepty a nezahlcovali tym nasu diskusiu....takze veselo piste kopirujte....diskutujte...
mnaaaaam uz sa tesim... 😉
Dani - no, to mozes vyskusat s hocijakym ovocim. Citala som, ze baby robia aj s ananasom, dokonca aj s broskynami. Kto co ma rad....to je jedno 😵
@deina
ja som robila aj so slivkami to bolo tiez dobreeee 😉
Ahojte, preklikala som sa cez tie krasne torty a dospela som k rozhodnutiu, ze aj ja chcem nieco take pekne pripravit na synove narodeniny. Takze pekne po poriadku : Kde sa kupuju potravinarske farby? Daju sa miesat na zelany farebny odtien? Tie potahove hmoty su vsetky z marcipanu alebo aj nejaka ina masa?
Kati - potravinarske farby kupis normalne v potravinach (napriklad edeka) alebo aj v drogerii (napriklad dm). To su praskove. S nimi sa farbi vcelku ok, ale ked das vela, tak sa hmota mrvi. Musis dat na zaciatok troska hned pri roztopeni cukrikov. A zmiesat sa da hocijaka farba - teda hocijaka z tych, ktore mas. Cize modra a cervena = fialova....atd.
A tie hmoty su vselijake. Dievcata zvyknu na zaciatok vyskusat pracovat s hmotou z marshmallow (mmf) alebo mliecneho marcipanu. 😉
Recept na mmf je uz napisane v teme niekde a mozno aj niekokokrat...
Recept na mliecny marcipan najdes tu:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50094
Prve pokusy o moje potahovane torty. Urcite je co vylepsovat (hlavne na torte pat a mat )ale tam to bolo aj velmi na tesno Proste som si zvolila (teda Maros na tom trval)taky motiv , na ktory som nemohla zohnad predlohu. Az v hodine 12-tej sa nam to podarilo ,tak preto som mala malo casu.Hostia uz boli "za dverami " a torta este nedopecena 😒 No dalsi pokus skusim na Sonkine narodeniny. 1.bola pre babku,2.pre synovca k meninam a 3.na spolocnu oslavu k meninam Martinkovi a Maroskovi
Evi , dakujem
neurologia -Bei , pisala si tu recept na SAUERKIRSCH MIT QUARK .To je davka na tortovu formu alebo na plech?
@marosko
to je davka na klasicku okruhlu tortovu formu 😉
baby, cim si slahate bielka v kuchyni? Mne sa definitivne pokazil mechanicky rucny slahac ☹ .
@stardust
ja slaham mixerom 😉
@stardust
no ten prvy link s tym bielka nevyslahas...skor rozbijes...ale ten druhy link a tym dvoma metlickami co ma na obrazku nasadene ( http://www.amazon.de/Bosch-MFQ3540-Handr%C3%BCh...) by to malo ist...tie vlnkovane su na cesto-napr.kysnute....
ja mam tento http://www.amazon.de/Bosch-MUM4655-Küchenmaschi... a slaham a ked sa lepsie kuknes na obrazok (zvacsich si ho) tak vlavo je taky stojan a uplne vlavo dole je taka husta metlicka a tak tou slaham sneh z bielok 🙂
@neurologia vyslaha to pekne do tuha?
@stardust velmi pekne to vyslaha...by som pevedala ze lepsie ako rukou 🙂
@neurologia no urcite lepsie ako vidlickou...skoro mi ruka odpadla a ani do uplne tuha to neslo.
Bei, ja mam doma presne toho isteho robota - je vynikajuci, nedam dopustit!!! 😉
Ale odporucam slahat bielky pomaly, postupne zvysovat vykon - tzn, zacat najnizsim, aby sa tie bielka "prevzdusnili". A kypriaci prasok pridavam napriklad pri piskotovych cestach hned do bielkov, nie az nakonci s mukou...
A este dodam, ze som si ho kupovala teraz v lete na Sk - dopriala som si na narodky - Amazon: 194€, normalna cena e-bay a pod: 160-170€ a ja som si ho kupila z nejakeho madarskeho internetoveho obchodika aj s domaskou domov kurierom za 129€ 😵 Takze obcas sa oplati posurfovat aj na Sk... 😉
@zuzanasaw
zuzka je super ze? ja ho uz mam roky (asi tak 6-7 rokov) a nemam ziadnu vyhradu...ja bielky slaham tiez postupne...najskor pomaly ich tak akoby napenim a potom tomu vypeciem 😀 a prasok do peciva pridavam klasicky s mukou a zatial problem nebol...
inak my tiez skor nez nieco kupime urobim prieskum na nete....kde co stoji a odtial objedname napr.vozik za bike co mame pre joss mame z ciech objednany a aj s postovnym do nemecka sa nam oplatilo....v nemecku sa za tu cenu predavaju pouzite voziky....
ja som na sem hodila link na amazon lebo obrazok sa da pekne zvacsit a chcela som len ukazat katke aky mam...nehladala som cenovo najvyhodnejsi 😉
Tak vy si tu bielkujete? 😀
Ja tiez bielka slaham mixerom. Predtym rucnym s tymi metlickami a teraz mojim robotom. Vsak viete aky, uz som vam ho ukazovala. A rukou som skusila slahat bielka tak pred 10 rokmi a nikdy viac. Podla mna absolutne zbytocna namaha. Ale ak neni mixer, tak asi jedina moznost 😀 .
Ja tiez davam kypriaci prasok na konci a este nikdy som problem nemala.
@zuzanasaw - zuzi, preco davas kypriaci prasok do bielka na zaciatku? Si mala zle skusenosti s tym, ked si ho dala s mukou? Alebo preco?
Baby, idete nieco piect na valentina? My si s manzelom na tento akoze sviatok ziadny darcek nedavame. Neuznavame tento den ako sviatok. Ale chcela by som aspon nieco malinke upiect - akoze dezert za obedom 😀 .
@evinkaaa
evik no v plane mam nieco na valentina upiect...nieco male taku mini torticku..uz mam aj predstavu ..hmmm no ti poviem ze nejak mam toho vela tento aj buduci tyzden mame kazdy den nieco na programe +nakup domacnost ved to poznas....a potom byvam tak vystavena ze som rada ze som.... 😅 ale tak pomaly si uz musim ozdobky zacat robit....a potom sa to pkene stihne len keby som taka lemra leniva nebola 😀
@neurologia - bei, ty a lemra leniva? To v ziadnom pripade! Vsak ty si sikulka. 😵
A co budes piect? Ake ozdobky si ides robit?
Chapem ta, ze nemas cas na nejake vypekacky. Mala ti da urcite zabrat a potom, ako pises, domacnost a manzel tiez urcite od teba nieco chce 😀 .
@evinkaaa
mm ani nevrav...poslednu dobu vymysla ze aj na veceru varene...ja som povedala varim na obed-chodi domov jest veceru varit teda nebudem nieco rychle ako puding krupicu alebo podobne ano ale aby som akoze "normalne" jedlo varila to urcite nie ak chce nech si uvari....do slaka to aby som cely den pri sporaku stala....a popritom 1x do tyzdna napeciem a niekedy popritom aj nejaku dobrotu spravim (termix, pudingovy pohar a podobne....) alebo bude mat varenu veceru ale obed bude mat teda "suchy"....moze si vybrat 😀
@neurologia - hm, no manzelovi chuti tvoje papanicko a ziada si aj na veceru. 😀 Ale je teda fakt narocny. Uplne ta chapem, ani mna by nebavilo stat cely den pri sporaku a ani ten cas na to neni. Ved ked chce clovek pripravit nieco chutne a ziadne "fertigprodukte", tak si to proste vyzaduje kopec casu.
Ja tiez peciem raz za tyzden. No tento som tie osie hniezda, ale dnes idem aj jablkovy kolac od babicky piect na vikend. Ale inak nejake "dobroty" moc nerobievam. Ja ich nemam moc rada (vobec nelubim puding ani krupicu 😀 ) a manzel ich ma sice rad, ale nemusi ich mat casto. Takze ja by som taketo nieco aj rada pre niekoho robila, ale nemam pre koho 😀 . No, mozno neskor detom 😀 .
@neurologia co ti zacal chlap pracovat v bani, ze potrebuje tolko futrovat? Nasi muzi si predstavuju varenie velmi jednoducho...hrncek var! a je navarene.

@evinkaaa, Evka, dakujem. Tak uz ho mam doma, kedze ma len iny nazov... To sa nemoze vsade volat rovnako? 😅 Na ich stranke je podobny recept s ananasovym komptom, aj to moze byt dobre.