icon

Recepty mamičiek z Nemecka

neurologia
24. feb 2010

Ahojte babizne,

tak som zalozila temu ....aby sme si mali kde pisat tie nase recepty a nezahlcovali tym nasu diskusiu....takze veselo piste kopirujte....diskutujte...

mnaaaaam uz sa tesim... 😉

iii
6. apr 2011

bei super receptik, vyskusam, moja tvarohova babovka sa nam uz prejedla.

kozy, je tu inak niekde k zohnaniu hrudkovity tvaroh?

neurologia
autor
7. apr 2011

@iii
ja som uz o tej tvarohovej babovke pocula ale este nikdy nevyskusala...na tejto je super ze ju mozes spravit makovu alebo orechovu (jednoducho len pridas zomlety mak, orechy a je....)

evinkaaa
8. apr 2011

@iii - ingi, ja ked chcem na nieco hrudkovity tvaroh, tak pouzivam "körniger frischkäse" a je to uplne v pohode. Bezne ho davam do kysnutych buchiet a su uplne perfektne. Mozno sa to tebe pacit nebude, neviem......treba vyskusat. 😉 Inu alternativu som zatial nenasla. 😉
Ja zvyknem robievat aj tuto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23806
Aj tato je uzasna... http://urobsisam.topky.sk/domaca-pohoda/recepty... 😉

dana_l
9. apr 2011

@mooc jej, aj ja chcem ak bude chlapcek mat Mathias. krasne meno 😉

neurologia
autor
11. apr 2011

@evinkaaa
@iii
ja som tiez chcela inge navrhnut ze nech skusi "körniger frischkäse" ja si ho casto kupujem do salatov ale stoplo ma to ze podla mna je slany....neviem ako chuti ked sa osladi neskusala som kedze ako vravim podla mna je slany...

evinkaaa
11. apr 2011

@neurologia - bei, to fakt? Ja co som kupila, tak slany nebol, tak teda neviem. Mozno su rozne... 😀

mooc
13. apr 2011

baby, taka otazka.. mate nejaky tip, co navarit a zamrazit chlapom na cas, ked budem v nemocnici? neplanujem sa sice zdrzat, ale jeden nikdy nevie.. 😝 nerada by som aby jedli len cestoviny a steaky.. 😠 a k svokre ich na stravu tiez posielat nebudem, lebo tam je to rovnake.. 😕

neurologia
autor
13. apr 2011

@mooc
no ja neviem co spapa tvoj prcek....joss je ako kyelina a ta sfutruje fakt vsetko...no rybie prsty a zemiakovu kasu tvoj manza hadam zvladne spravit, gulas-myslim polievku ved vies, slepaci vyvar sa da super zamrazit....zatial ma napadlo len toto...ked ma napadne dalsie tak napisem 😉

mooc
13. apr 2011

@neurologia beatka, u nas sa je co polozim na stol.. nicky neprebera.. slepaci vyvar bude 🙂 to lubia obaja.. gulas tiez, problem je, ze ked sme zamrazili naposledy, boli zemiaky po rozmrazeni take spongiove a to uz nikomu nechutilo.. 😖
mam este plnenu papriku v zalohe.. rozmyslam nejake lasagne..
rybie prsty sme mali za posledne roky hadam raz, skor losos u nas ide.. to by mohol zvladnut (teda az na tu zemiakovu kasu..)
fakt on zvladne ako prilohu bud cestoviny alebo sackovu ryzu (ktoru uz roky doma nedrzim) 😉 a chcem nieco aj so zeleninou.. nech to maju pestre, lebo mm zelenina do jedalnicka sameho od seba nenapadne..

neurologia
autor
13. apr 2011

@mooc
odkedy su lososove rybie prsty od igla ine nekupujem.... 😉 akoze rybu robim aj na ine sposoby ako prsty ...a teda polotovary tiez nekupujem ale rybie prsty to zvyknem to lubime vsetci... 🙂
inak u na je tiez to co polozim/uvarim na stol....niekedy varim attiho oblubene co ja velmi nemusim a zas on potom musi "pretrpiet" ked je navarene moje oblubene jedlo...ale joss bud zje to co ma na tanieriku alebo ma smolu....u nej to klaplo a fakt zje vsetko-teda sladke velmi nechce...ale z toho sa ani attila nenaje takze sladke obedy nemame casto skor ako "zakusok"

mooc
13. apr 2011

bei presne toto u nas.. aj ked teda posledne 3 mesiace si uz nicky da aj palacinku ci buchtu na pare.. dovtedy nechcel ani krupicu..

iii
15. apr 2011

dakujem, körniger frischkäse je to prave orechove!!! konecne som si spravila rezance s tvarohom a slaninkou 😉 bea ma pravdu, ze ma trosku slanu pachut, ale po osladeni a ohrozienkovani som ho uspesne dala aj na kolac. mnam! este raz dikes!

evinkaaa
16. apr 2011

@mooc - reni, ja neviem.....ale ako uz bolo spominane slepaci vyvar alebo kuraci v pohode zamrazis. A vlastne akukolvek "polievku". A zemiakovu kasu ked manzel nevie, tak nech urobi zo sacka. Ja taku zemiakovu kasu "neuznavam", pretoze to u mna nepride do uvahy (vzdy robim zemiakovu kasu cerstvu podla nasej chuti), ale ako alternativa, ked to clovek nevie alebo nema cas, je to v pohode. Vsak ak sa nemylim, tak tam ide mlieko alebo este aj maslo a zmiesat s tym sacikom. A je hotovo. Ale neviem presne....
A ja som uz zamrazila aj zeleninove rizoto a to tiez bolo fajn. JA osobne zemiaky nezmrazujem, pretoze ako uz aj ty pises, to nema potom vobec chut.
Ale vsak kludne zamraz aj papriku, co si spominala a aj tu lasagne, to je tiez uplne v pohode. A uz maju hned chlapci jedenie na 4-5 dni. Neboj sa, nezomru od hladu 😀
Rybie prsty u nas vobec nejdu. Nemame to vobec radi. JA vzdy radsej kupim cerstvu rybu a urobim na sposob, na aky mame momentalne chut. Ale tak pre skusku ten losos - rybie prsty, stoji. Ak ma manzel losos rad, tak mu to mozno bude chutit. 😉

oli1104
16. máj 2011

Bei, diky za ten recept na babovku, zitra zkusim. Ja vyzkousela tohle a je to naprosto uzasne, delala jsem teda z poloviny do dortove formy.
http://www.chefkoch.de/rezepte/56131020066271/R...

Holky, nevite, co by se nejvice podobalo takovemu tomu klasickemu kastenkuchen, treba od Bahlsen. Ja to nejsem schopna "chytit".Vite co myslim ? Maji citronovy, mramorovy, marcipanovy a ja nevim jaky jeste 🙂

evinkaaa
16. máj 2011

@oli1104 - oli ten rhabarber-kuchen vyzera dobre, ale pre mna nic moc, kedze ja rhabarber vobec nemam rada. Ale raz za sezonu mavame taky kolac u svokrusky, tak to este "zvladam" 😀
Viem aky "bahlsen" kastenkuchen myslis......ja ich nekupujem, pretoze vsetko peciem sama a mne osobne take tie "hotove" a balene nechutia vobec. Ja som uz vyskusala vela receptov, ale nejaky overeny na kastenkuchen veru nemam. Ja peciem tak, ze ked sa mi nejaky recept paci, tak to urobim vo forme, aku prave chcem a neriadim sa receptami. V tomto mam volnost, ze si to vzdy upravim tak, ako potrebujem a neriadim sa nikdy tak, ako niekde pisu, ze taky kolac sa pecie len v takej forme a taky len v takej. A preco? 😀
A aky kastenkuchen by si chcela - myslim chutovo?

dana_l
18. máj 2011

@oli1104 myslis si ze by som ho mohla urobit aj s inym ovocim (jahody)? my tu uz tusim rhabarbar nemame ☹ .

oli1104
18. máj 2011

Evi, ten kastenkuchen Bahlsen, ja ho tez nechci kupovat, vlastne nic kupovane pecene nekupuju, pecu sama ( no to je veta teda 🙂), ale tenhle mne fakt moc chutna a chtela bych ho nejak trefit. Ze bych si ho delala sama 🙂
Jinak na tvaru formy mi az tak nezalezi, je mi jedno, do ceho to delat 🙂
Jinak ten kastenkuchen od Bahlsen mi chutna jakykoli, hlavne mramorovy, jde mi o to, jakoby chytit tu "texturu" 🙂

Dano, ja nevim, ale proc ne to zkusit s jinym ovocem......Mne na tom rebarborovem chutna prave ta kombinace chuti, kysela rebarbora a ten sladky schmand/pudink nahore.
Ale vyzkousej to a dej pak vedet 🙂
Ja si rikala, ze ho udelam s angrestem.

iii
19. máj 2011

@oli1104 diky za tip na ten rebarborovy kolac, to vyzera uzasne a jednoducho, zaradujem do programu 😀
prosim ta, co je to kastenkuchen?

oli1104
19. máj 2011

Ingrid to je takovy jakoby kvadr 🙂, Prurez je tedy lichobeznik, a delku ma co ja vim, 25cm ? Treba tady 🙂 a do te delky jsem se teda trefila dokonale 🙂
http://www.kochkiste.de/Zitronen-Frischkaesekuc...

oli1104
23. máj 2011

Ten recept, co jsem sem davala Ingrid jen jako obrazek toho, co je kastenkuchen, ten citronovy s frischkaese je vynikajici. Uzasny, vrele doporucuju !!

neurologia
autor
24. máj 2011

@oli1104
tak ta poprosim o recept... 🙂

iii
24. máj 2011

@oli1104 robila som rebarborovy kolac.....ehm, ehm, cesto s rebarborou bolo vynikajuce, ale ten valinkovy vrch u nas nejak nesiel, dokonca aj vsezravec marcel ho vypluval. viem si predstavit, ze cokoladova poleva by sa hodila na kyslu rebarboru ovela lepsie. jo, a to mnozstvo (teda podla receptu) je enormne, staci polovica.
jo, a pri priprave kolacika mi pomahali samozrejme deti, sermovali sa s rebarborou, pricom mi marcel trafil s ostrym koncom do oka a musela som v nedelu rano na ocnu pohotovost, bolest jak svina.....ale akosi som tam tiez nezvladla tie nemocnicne pachy a moj tehotensky zaludok zlyhal hned v cakarni 😝

oli1104
24. máj 2011
oli1104
24. máj 2011

🙂, to je srandovni, u nas je ten pudinkovej povrch silene zadanej, deti obe sni jen to 🙂

zuzanasaw
10. jún 2011

Cau baby, uz som tu. Idem si zanadavat. Skusala som prave venceky z odpalovaneho cesta. No poviem vam, nahresila som sa. Nikdy som to nevidela nikoho robit., takze som si len nasla recept a skusmo na to. Prve dve varky ale sli do kosa! 😠 Prva nebolo o com, to bol len taky pampusik, ani zdani po vencekoc, co by sa dali prekrojit. Prilis riedke cesto. Druha, no mohlo by byt., kus lespie, ale aj tak na prekrojovanie blbe. Az tretia varka sa podarila, su pekne, krehke, este ich poobede naplnim pudingom a slahackou a hajde na party vecer 😉 Ked sa mi bude puding roztekat, bude este veselo 🙂
Skusali ste niektora uz to odpalovane cesto? Nejake osvedcene grify ako na to? Moze to byt trebars v muke, preco ine nevyrastli takmer vobec a tie posledne pekne??? Napada ma len muka, a obsah lepku v nej - do tej poslednej som nedala len hladku, ale som dokonca namiesala hladka : polohruba= 1:1

zuzanasaw
10. jún 2011

Ju a este, ak je v slovenskom recepte cera, t..j. v DE Kokosfett, ze?
A ked je tam Zlaty klas kremovy prasok + vanilka, myslite, ze je to to iste ako ked dam vanilkovy alebo smotanovy puding+vanilka??? Zlaty klas zostava po uvareni taky tuhy, vanilkovy puding, ked sa nezje hned, moja skusenost, akokeby sa roztekal 😒

neurologia
autor
10. jún 2011

@zuzanasaw
zuzka nahrada cery v DE je biskin alebo tak nejak sa to vola....teda aspon to si myslim ja 😉

evinkaaa
20. jún 2011

@zuzanasaw - zuzi, ano, kedysi davno ste sa to niektora pytala a ja som vam potom napisala, ze najcastejsie pouzivana "cera" v nemecku sa vola biskin. Ja pouzivam len to. Ale moze sa aj palmin, kokosfett... to je prakticky skoro to iste. Prakticky mozes kludne pozerat vsetko, co ma napisane kokosfett alebo palmfett, to je vlastne take ako cera.
Ale ja co som pozerala vsetky recepty na odpalovane cesto v nemecku, tak pouzivaju do toho normalne klasicke maslo. Ja som to s tym raz skusala, ale uz je to dost davno........bola to babracka, ale podarilo sa. Moj svokor robi windbeutel (klasicke odpalovane cesto) a normalne s maslom a uplne v pohode. 😉

A este k vanilkovemu pudingu. Ja do vsetkych receptov (ked su slovenske) namiesto zlateho klasu davam iba vanilkovy puding a este nikdy som nemala problem. Zuzi a ja to zasa pozorujem opacne. Ked sa vanilkovy puding nezje hned, tak je potom velmi-velmi tuhy. Este nikdy sa mi nestalo, ze by sa roztekal alebo bol nejaky redsi, praveze naopak, vzdy poriadne tuhy.

zuzanasaw
22. jún 2011

Evi, Bei, dakujem. Ja som robila odpalovane cesto 2x s kokosfettom, ale ani raz mi nevyslo. Ked som si potom nasla recept s klasickym stolovym olejom a muku som dala polohrubu a hladku 1:1, vyslo pekne. Pre velky uspech aj po dvoch dnoch kolo druhe 🙂