icon

Recepty mamičiek z Nemecka

neurologia
24. feb 2010

Ahojte babizne,

tak som zalozila temu ....aby sme si mali kde pisat tie nase recepty a nezahlcovali tym nasu diskusiu....takze veselo piste kopirujte....diskutujte...

mnaaaaam uz sa tesim... 😉

evinkaaa
21. jún 2010

Marosko - ja som tie kvietky robila rucne. Bez vselijakych vykrajovaciek. Podla mna je to najjednoduchsie tak. Su sice aj vykrajovacky na kvietky (mam ich aj doma), ale s nimi to je viac roboty. Takze podla mna najlepsie len takto bez nicoho 😉

neurologia
autor
22. jún 2010

marosko
ked chces spravit ruzicky...staci ti vykrajovatko kruh-alebo poharik....a mozes sa ruzickovat do nemoty.... 😀 ak by si chcela ine kvietky tak vykrajovatko je super...ale zas na youtube.com si vies najst plnooooo postupov ako spravit kvietky bez vykrajovatka aj ked si myslim ze clovek musi byt trochu zrucny....jasne ze prve su trochu nepodarky ale tak uceni z neba nikto nespadol.... 😉

neurologia
autor
22. jún 2010

ja si chcem kupit este ten rafik-kruh co sa da nastavovat velkost/ priemer...lebo torta klasickeho priemeru je pre nas dvoch vela...a len tak na skusanie plniek a zdobenia staci aj malinka torticka 😉

evinkaaa
22. jún 2010

Bei - ano, presne tak to vidim aj ja. Ja tiez, ked nieco nove skusam, tak skusam na malom kusocku. Uz som dokonca skusala plnku a ozdoby kvietkove na muffinkach. Upiekla som normalne muffinky a naplnila plnkou, aku som prave vyskusala a potom potiahla a zdobila. Taketo male su naozaj velmi prakticke. 😉

evinkaaa
22. jún 2010

bei - ja chcem najblilzsie vyskusat urobit volaniky. Ale bez ziadnej vykrajovacky, len taky jednoduchy postup, kde potrebujes len tu okruhlu "kosticu" na tie konce, inak nic viac. Postup vyzera velmi jednoducho (samozrejme z youtube), tak uvidim, ako mi to pojde 😀

zuzanasaw
24. jún 2010

Cau zenule, neskusala niektora z vas Marcipan "Varna"?
http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/poznate-ma...
V komentroch zeny pisu, ze niekomu sa to podarilo super, niekomu absolutne. Tak ja len ci nemate skusenosti...

neurologia
autor
24. jún 2010

zuzka
ja nemam skusenost som spokojna s MMF takze sa mi nechce experimentovat zbytocne 😉 ...ved skus a uvidis a potom mam podas infosky ako sa ti hmota paci... 🙂

leelo
24. jún 2010

caute babizne,
otazka: chuti vam ten mmf? nie je to strasne sladke? ci len vydlabnete z toho tu tortu a potah nechate nespapany na tanieri? 😉

neurologia
autor
24. jún 2010

ja sladke mozeeem takze aj potah zjem ...atti je na sladke menej on ho nechava na tanieriku... 😉

zuzanasaw
24. jún 2010

Bei, ja ti neviem, niekde robim chybu - ked dam cukru menej, aby to bolo plastickejsie, lepi sa to. Ked dam tak, aby sa nelepilo, rychlo to tuhne, nestihnem kvietky vyformovat a uz sa mi v rukach lamu. Vcera som robila torticku pre moju nemcinarku na 70-tku, len taku rychlovocku a normalne som sa bala prevozu, ze to kvietky nepreziju 😒 Marcipan sa mi chutovo zda lepsi, ale potahovanie vacsich tort je problem, pretoze ho tam neviem premiestnit, aby sa nepotrhal. A robit potaz z MMF a kvietky z marcipanu sa mi nechce 😉

Peti, ten potah je sladky, ale ked das hned pri roztapani cukrikov k vode i citronovu stavu, je tak prijemne nakyslasty... Ja spapam aj ten potah, nenecham ani omrvinku. Ved to tak aj vyzera 😀

evinkaaa
24. jún 2010

Zuzi - ja skusenosti s varnou nemam a tiez ako pise bea, asi ani skusat nebudem, ked som spokojna s mmf. Laka ma vyskusat WII alebo K2. No, uvidim... 😉
Mne sa mmf nastastie podari vzdy celkom dobre a daju sa mi z neho vyborne tvarovat figurky. Minule som nan dokonca zabudla a ako som valkala a zbytok som len tak vedla odlozila, tak po chvili som nan pozrela a cela vystrasena, ze preboha, ved bude tvrdy, rychlo dat do sacku. Ale neviem preco, on tvrdy vobec nebol. 😀 Tak som z neho tvarovala dalej.
A ako si spokojna s mliecnym marcipanom? Robila si uz? Ja mam v plane ho najblizsie vyskusat.

Peti - no veru, ja ti poviem, mne je ten mmf velmi sladky. Aj ked ja dam citronovu stavu do toho, ale aj tak je velmi sladky. Ja zjem cast a ostatok necham na tanieri. Akoze on chuti vynikajuco, ale ked mas sladku tortu a este ten mmf, to uz je napriklad pre mna dost. Ja az take sladke nemusim 😵

A este som zabudla - zuzi, krasna torticka. Nato, ze to bola rychlovka, tak je nadherna. Ako dlho si ju robila, ked vravis rychlovka? Aky krem je dnu?

evinkaaa
24. jún 2010

Baby pekarky, este som chcela.....vcera som si objednala zasa par veci z www.peceniehrou.sk a najprv som to chcela poslat k nasim domov a ze mi to o dva tyzdne donesu, ale nebolo treba. 😵 Tento shop je genialny. Oni posielaju do celeho sveta a tak som si tovar dala poslat sem do de a postovne budem platit IBA (podrzte sa) 2.59 euro!!! 😀 Uplne smiesna suma, ked bezne postovne iba tu v de je 5,95 z viacerych shopov. Normalne som rada a uz viem do buducna, ze ked daco budu mat lacnejsie ako tu, tak automaticky objednavam z tohoto shopu. 🙂
Len som vam to chcela oznamit, ze ak ste nevedeli. A ak ste vedeli, tak sorry za otravovanie 😀 😀 😀

neurologia
autor
24. jún 2010

zuzka
torticka krasna...zevraj rychlovka... 🙂

evka
mna laka WI ... 😉 a ked som si nedavno objednavala pomocky...tak som to nakombinovala z 3-ch e-shopov...a najspokojnejsia som bola prave s www.peceniehrou.sk pani je az abnormalne ochotna mila da sa s nou dohodnut...a velmi rychle poslanie balicka...o ostatnych obchodoch pomlcim dobru reklamu by som teda nespravila nikdy viac tam nenakupim...ked objednavat tak len z pecenia hrou...teda moj nazor... 🙂

evinkaaa
24. jún 2010

Bei - ja ten shop poznam uz davnejsie a maminka si odtial uz objednala vela veci, lenze ja som bola prekvapena, ze ake je lacne postovne do de. Tak sa mi to aj oplati ,aby to posielali tu a nemusim otravovat nasich 😉
Ty si uz skusala mliecny marcipan?

cocoska
24. jún 2010

mate nekdo osvedceny recept na medovnik? jak je to se surovinami na nej v nemecky mluvicich zemich?

zuzanasaw
25. jún 2010

Osvedceny a uz velakrat vyskusany recept na medovniky je hned na prvom liste v tejto diskusii.

Evi, Bei, musim povedat, ze zas az taka rychlovka to teda nebola - samotna doboska (u nas osvedcena klasika 🙂 ) trochu trva, ale MMF som mala hotovy, takze ten potah a kvietky boli rychle 😉

Bei, co je WI?

A dik za odporucania na "peceniehrou", budem sa musiet poobzerat po dalsich pomockach 😉 Ked tak pozeram na vsetky tie vymakane torty, vsade tam vidno len "polotovary" z formiciek, kliestikov, podloziek, valcekov a pod 😝

Ozaj, ked idete potahovat s MMF, robite ho stale cerstvy? nie je to tym, ze obcas pouzijem aj MMF z chladnicky a dajme tomu ten trosku ztuhol? Aj ked ho nahrejem v mikrovlnke, tuhne mi pod rukami 😒

neurologia
autor
25. jún 2010

zuzka
WI -je hotova hmota na potahovanie ktoru vies kupit napr uz v spominanom peceni hrou zevraj sa s nou dobre potahuje aj modeluje... 😉
no a to ze nieje elasticky moze byt ze ti trochu stvrdol-skus tam dat ceru o velkosti orieska alebo to zmiesaj s 1-2 rozpustenymi cukrikmi...

zuzanasaw
25. jún 2010

Bei, davas ty nejaky tuk aj na zaciatku? ci len cukriky + voda a prask. cukor?

neurologia
autor
26. jún 2010

zuzka
ja davam cukriky +kys.citronova+praskovy cukor.....ale na www.tortyodmamy.sk som citala v diskusiach ze sa moze dat aj cera ak to nieje "plasticke"... 😉

evinkaaa
26. jún 2010

Zuzi - ja tiez ceru nedavam. Davam tiez len cukriky, cukor a citronovu stavu. Doposial to vzdy vyslo a dobre sa mi s tym robilo, tak to budem tak robit aj nadalej. A co sa taky stvrdnutej hmoty - tak ja som to uz tiez mala, ale vzdy dam nahriat do mikrovlky hmotu aj so sackom (absolutne nic sa tomu nestane) a je to v pohode mäkke a mozem rozvalkat a modelovat.
Ja ked mam zvysky, tak tiez nevyhadzujem ,ale odlozim a neskor, ked potrebujem, tak ohrejem a robim. 😉
Wi hmotu ti uz bea vysvetlila... 😉 ja ju chcem vyskusat, lebo som citala len pozitivne recenzie, tak preto ma laka.
Baby, nerobili ste niektora mliecny marcipan???

zuzanasaw
26. jún 2010

Evi, ak sa mysli mliecny marcipan ten klasicky zo suseneho mlieka, cukru... tak ten som robila hned na zaciatku, ete pred MMF. Recept je hned na prvom liste pod mojim nickom. Je vela receptov, ja som parkrat robila podla toho, v podstate som s nim bola spokojna, ale pri potahovani vacsej torty (28cm) to uz bol trosku problem ho preniest z dosky na tortu. Ozdoby sa s nim robili super. A nepraskali mi ako z MMF (asi tym, ze do marcipanu sa dava olej, len to neprezen, potom sa tazsie zhnetie cesto). Dokonca aj prikrajani torty sa mi pacil viac, ako MMF, ten zatvrdne a potom praska, marcipan sa pekne kraja. Takze ak budem zas piect mensu tortu, asi sa k nemu vratim 😉 Nezabudni ale na tu mandlovu aromu, ta tomu dava ten spravny smrnc!

A dakujem za vysvetlenie WI... a zabudla som podakovat i za pochvalu torticky 😉

Slamena vdova vcera vecer nemala po ulozeni deti co robit, tak som zas sedele do polnoci pri PC - peceniehrou.sk 😀

evinkaaa
26. jún 2010

Zuzi - ano, myslela som ten zo suseneho mlieka. Dik, ja recept mam, ale som ho este nevyskusala, preto som sa chcela opytat vas, ake mate skusenosti.
Tebe pri krajani mmf praska a stvrdne? U mna sa to este nikdy nestalo. Mne sa praveze kraja vynikajuco, fakt bezchybne. Ja nan nemozem povedat absolutne ziadne krive slovo. 😉
A co pekneho si si objednala?

zuzanasaw
26. jún 2010

Evi, tak potom neviem, kde robim chybu. Mozno davam viac cukru ako je ziaduce. Ale ak mam menej, lepi sa mi to 😒 Tak neviem... Neobjednala som si zatial nic, aj ked som tam nasla par veci, co by som si rada objednala...

neurologia
autor
26. jún 2010

zuzka
ani mne pri krajani MMF nepraska...je krasne makke..ziadny problem..a cim podspavas ? ja podsypavam niecim ako solamil-a to je super vooobec sa nelepi... 😉

evka
ja som mliecny marcipan este neskusala aj ked recept mam... 🙂

neurologia
autor
26. jún 2010

ja som si kupila v ikei take nerezove misky.... 🙂 aby som vedela upiect pologulu.. a nemusela orezavat.. 😉

evinkaaa
26. jún 2010

Zuzi - neviem, kde by si mohla robit chybu. Fakt netusim.... Ale mne sa mmf naozaj nemrvi, ani nestvrdne a nepraska pri krajani torty. Je proste ako vzdy 😉

Bei - to si super kupila. Take misky sa zidu naozaj vzdy 😉 . Velmi prakticke... 🙂 Mas v plane upiect futbalovu loptu, ak slovensko vyhra majstrovstva??? 😀 😀 😀 😀 😀

neurologia
autor
27. jún 2010

evka
hehe ze futbalovu loptu... ja nefandim futbalu...ale zide sa mi v lete chystam sa velmi dobrej kamoske urobit promocny klobuk...sice bude to opozdene ale myslim ze ju potesi... 😉

zuzanasaw
27. jún 2010

Baby, podsypavam prave solamilom. Skor si myslim, ze to bude v mnozstve cukru, skusim nabuduce menej a bud sa cela zlepim alebo sa to podari 😀 Ono to nevyzera tuhe, ked s tym pracujem (valkam), hlavne, ked je MMF cerstvo urobeny, ale nestiham ozdoby vyformovat. Ked ho dam na tortu, je fajn, ale potom to akosi prituhne. Uz som z toho jelen 😒

evinkaaa
27. jún 2010

Bei - jeeej, to je krasne prekvapko pre kamosku. Urcite sa potesi a torticka bude krasna 😵

Zuzi - ja som este nikdy nepodsypavala solamylom 😀 Ja vzdy pracujem iba s praskovym cukrom a zatial som nemala nikdy problemy. Ale polochu, na ktoru si idem vyvalkat hmotu, si vzdy potriem aj cerou. A tak to ide jedna radost, veeeelmi jednoduche. 😵
A vies co? Ja som este nikdy nedala tolko cukru do mmf hmoty ako pisu v recepte. Fakt este nikdy. Ja sypem pocas miesania. Najnovsie to miesam vzdy mixerom a nie varechou ci rukou. Takto je to pohodlnejsie a nema celku kuchynu v cukre 😀 Mne sa zda toho cukru, co do toho ma ist, nesmierne vela. Tak vzdy si prisypavam a ked uz je dostatocne tuhe, tak viac nedam a hotovo. A vzdy je to vynikajuce a da sa vyvalkat a modelovat. 🙂

evinkaaa
27. jún 2010

Zuzi - ja nechapem, preto ti to tak rychlo na torte tvrdne. Ja co si pamätam, tak som mala tortu najdlhsie asi 5-6 dni urobenu az kym sa zjedla a ozdoby na nej boli stale mäkkucne. No, neviem... 😉