icon

Recepty mamičiek z Nemecka

neurologia
24. feb 2010

Ahojte babizne,

tak som zalozila temu ....aby sme si mali kde pisat tie nase recepty a nezahlcovali tym nasu diskusiu....takze veselo piste kopirujte....diskutujte...

mnaaaaam uz sa tesim... 😉

zuzanasaw
27. mar 2010

Bei, kazdopadne si sikulka!!! Fakt uzasny vytvor!

honnig
28. mar 2010

Teeeeda Bei.......WWWWWOOOOOOOWWWWW....to musela byt piplacka, ale super 😵 😵 😵 😵 😵 😵

zuzanasaw
31. mar 2010

Evi, a kde je ta torta? aky novy potah si skusala?

evinkaaa
10. apr 2010

Zuzi - vyskusala som pre mna novu cokolacovu hmotu. Ale presne ako bol moj prvy dojem, tak taky aj ostal. Nebola som vobec spokojna a uz ju asi nikdy neurobim. Nerobilo sa mi s nou dobre a nejako nam nechutila. My niesme cokoladovi, takze to nieje nic moc pre nas. Ale vyskusat som ju chcela. Asi ju urobim uz len, ked budem niekomu robit tortu ako darcek, ale pre nas uz nie. Kto ma rad cokoladu, tak pre neho ako stvorene, ale pre nas fakt nie. 😒
A ako plnku som urobila falosnu parizsku plnku a s nou som tiez nebola spokojna. Je fakt moc cokoladova a nam sa zdala vsetkym veeeelmi sladka. Nemam rada prehnane sladke torty. Takze tu tiez uz asi neurobim. Ale aj tak sa to oplatilo, vyskusala som zasa dve nove veci (pre mna nove) a uz viem, ako chutia 😀

Ak chcete, kuknite tu:
http://www.tortyodmamy.sk/?q=velkonocne-torty/s...

zuzanasaw
10. apr 2010

Servus devy pekarky!

Idem sa pochvalit 😀

http://www.tortyodmamy.sk/?q=v-tvare-srdca/na-p...

evinkaaa
10. apr 2010

Zuzi - peknucka torta. Si sikulka 😵 Aky si robila potah? MMF?

zuzanasaw
11. apr 2010

Hej, MMF a vnutri vanilkovy krem a domaci ribezlovy dzem. Fajnotka to bola, vsetkym vraj chutilo. A dakujem za pochvalu 😉

dania
11. apr 2010

Teda holky cukrarky, to je krasa! Co to je MMF? Zuzi, takove neznoucke je to 😵 Ten Evi cokopotah vypada pekne vyzivne 🙂 a i parizsky krem bych si nechala libit!

neurologia
autor
11. apr 2010

danka
MMF - marschmalow fondant
Je to z tych penovych cukrikov
175 g cukrikovpridam dve lyzice citronky a dam to na chvilku do mikrovlnky zohriat...je to iba chvila,ako sa to dviha ta pena.a potom to vyklopim do cca.750 g preosiateho praskoveho cukru a treba to spracovat na cesto. 😉

zuzka
krasna ja ty si sikulka...ti poviem dobre vyzera a aj chutit musela vyborne... 😝

zuzanasaw
11. apr 2010

Juuuj, dik holky... No neznucka pre dievcatko, ktoreho mama neoblieka inak ako do ruzoveho 😀 Malej je to este tak jedno, tak nech mam aspon mama radost 😵

Inak na MMF nedam dopustit! Chuti inak, ale co sa tyka manipulacie, to nech sa marcipan skryje!!! A ked to videla mamina, ako jednoducho sa s tym pracuje, ta len zirala...

Bei, dobry napad s tou citronkou - ja som davala len cistu vodu...

iii
12. apr 2010

zuzi, torta nadherna, taka jarna, svieza, jemna.....hmmm, no ty si naozajstny profik. akurat si to pre malu ruzovu princeznu vystihla. kedy je oslava? alebo uz bola?

evi, presne ako pisala danka, krasne a vyzivne 😉

zuzanasaw
12. apr 2010

Ingi, oslava uz bola v sobotu, uz je aj zjedena 😉

zuzanasaw
22. apr 2010

Baby, neviete, ako sa robi taka mriezka? je na to nejaka podlozka, na ktorej sa to vyvalka, ci to len pravitkove umenie? myslim tu oranzovu dole s tou mriezkou navrchu http://www.tortyodmamy.sk/?q=image/tid/43&page=179

neurologia
autor
22. apr 2010

zuzka..no da sa to objednat ta mriezka ale clovek je tvor vynalizavy... 😀 a citala som ze baby si to doma spravia z tej mriezky co sa pouziva pri malovani...je to lacnejsie...ale myslim si ze aj s pravitkom by si take vedela spravit-len to bude dlhsie trvat... 😉

neurologia
autor
22. apr 2010

a co alebo komu ides vypekat?

ajlinka
22. apr 2010

evinkaaa,ja som vcera robila tu coko-hmotu...tiez som mala z toho nervy...lepilo sa to...a zle sa s tym robilo...a to som ani nechcela na potah,ale len taky plat som vkladala z extra horkej cokolady pod karamelovu plnku...chutilo to ale skvele,len na potahovanie by som sa neodvazila...

zuzanasaw
22. apr 2010

bei, nic, len zabijam volny cas na "tortach od mamy" a objavila som to. este som sa s tym nestretla, tak ma zaujimalo. dik.

neurologia
autor
22. apr 2010

heh tak to sme potom dve co tam travime "volny" cas....atti je zo mna uz chory co tam vsetko pozeram a stale mu ukazujem torty ale len take fakt pekne...a niekedy aj on ostane taky waaaaaw to je torta?-ale ja mu vzdy poviem musim sa "vzdelavat" aby som nabuduce peknu tortu upiekla... 😉

evinkaaa
22. apr 2010

Baby, pridavam sa k vam do klubu pozeraciek toriet na TOM. Ja ich zboznujem a kukam skoro kazdy vecer a ukazujem manzelovi. Podobne ako u Bei, moj je tiez uz zo mna chory, lebo ja vkuse hovorim, ze ake su naaaadherne, ze ja take nikdy nedokazem a on ma vzdy uisti, ze ked budem skusat, tak sa to naucim.
Dnes som sa zasa potesila. Ked som dosla pred chvilou domov, tak na mna cakal balicek. Objednala som si zasa par veci na zdobenie toriet. Straaaasne sa tesim. Uz mam zhruba tie zakladne veci, co som chcela. 😵

neurologia
autor
22. apr 2010

joj uz aj ja by som si chcela nieco objednat uz mam aj na papiery napisane co by som chcela...ale teraz sa nejak neda...ale budem to potrebovat na leto vtedy budem najblizsie piect tortu pre joss na krstenie...

evinkaaa
22. apr 2010

Tak pridavam na ziadost vcerajsi recept. 😉

Losos v listkovom ceste s koprovou omackou.
------------------------------------------------------------------
4 kusy mrazeneho lososa (najlepsie tie klasicke, co sa daju kupit naozaj vsade. v jednom baleni su dva kusy)
2 balicky listkoveho cesta (najlepsie to uz natenucko vyvalkane a zabelene v peciacom papieri)
bylinkove maslo
sol
korenie
1 vajce

Mrazeneho lososa nechame odmrazit a ked bude mäkky, tak ho "osusime" papierovou utierkou, aby nebol mokry. Listkove cesto si rozprestrieme a rozkrojime na dve casti (jeden balicek - dve casti). Dame nan lososa, ktoreho okorenime a osolenime podla chuti a nan pokrajame troska bylinkoveho masla - tiez podla chuti. Zabalime to do cesta, kraje pekne "pritlacime", aby nic nevytieklo. Potrieme vajickom, ktore sme si "rozmixovali" a pecieme na 20-25 minut v predohriatej rure pri 200´C. Vyberieme z rury a potrieme este raz vajickom a znova vlozime do rury na maximalne 5 minut.
Je to velmi lahodne a chrumkave, ale poviem vam, ze mne jeden kus bohate stacil. Ani som ho nezjedla, lebo to bolo fakt vela.

Koprova omacka.
-------------------------
cerstvy alebo mrazeny kopor (mnozstvo podla chuti. niekto ma rad viac a niekto menej)
1 smotana na varenie
mlieko
citronova stava
muka na zahustenie
maslo

Spravime si zaprazku - rozpustime maslo a vmiesame do neho 1 PL polohrubej muky. Za staleho miesania pridame smotanu a asi 1-2 dcl mlieka. Miesame. Ked zacne vriet, tak pridame kopor, osolime, ochutime citronovou stavou a popripade este zahustime.

evinkaaa
22. apr 2010

Bei - ja by som este tooooolko veci chcela a potrebovala 😀 😀 😀 . Ale to sa neda vsetko naraz. Ved to, co som predvcerom objednala a dnes mi prislo ma stalo 77 euro s postovnym. 😕 Ale budem si takto vzdy postupne kupovat veci, co by som chcela a snad budem mat niekedy celkom seriozne vybavenie 😵

evinkaaa
22. apr 2010

Baby, este davam do pozornosti (ak mate zaujem) tuto tortu. Ja som ju uz raz robila a idem ju po dlhom case robit zajtra znova, aby bolo daco na vikend. 😀 Je veeelmi chutna a vyzera skvele.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24283

neurologia
autor
23. apr 2010

evka torta vyzera fasacky...ale ja nelubim kavovu chut co myslis cim by sa dala nahradit?

evinkaaa
23. apr 2010

Bei - neviem, cim by si kavu mohla nahradit. Ale tam jej nejde vela. Len 4 lyzice a potom do kremu 2 lyzice likeru. Tak daj namiesto toho rum alebo nieco podobne. To moze byt tiez velmi zaujimava chut. Myslim, ze by sa to k tym ceresniam velmi hodilo.
Ja som ju akurat dorobila a teraz "sedi" v chladnicke do zajtra. Tak som teda faaaakt zvedava, ako sa mi podarila tentokrat. Nejako sa mi ten cokoladovy krem nezdal, neviem, ale vyzeral taky akoze zrazeny. No ved uvidime zajtra 😀
A este idem piect take malinke kolaciky, ktore obalim MMF a nejako vyzdobim. Ideme zajtra na gril-party, tak ich tam chcem zobrat. 😵 Dufam, ze sa ako-tak podaria. 😉

evinkaaa
24. apr 2010

Ahojte.

Pridavam foto mojich vcera pecenych "muffiniek" na dnesnu grill-party. 😵
http://www.tortyodmamy.sk/?q=ostatne/muffinky-n...
http://www.tortyodmamy.sk/?q=ostatne/este-zblizka

leelo
24. apr 2010

Evi, wow!! s cim , prosim ta, nie si spokojna, ked tvrdis, ze to mohlo byt lepsie? 😅 ved to je ako na svadbu 🙂
krasa, ti poviem.
nie ze by som bola nejaka cukrarka, ale zase som sa naucila novu vec: MMF

evinkaaa
24. apr 2010

Peti - dakujem. Ale este sa mam veeeeela ucit. To su len zaciatky s fondantom, preto su to este take "nepodarky". 😀

dania
25. apr 2010

Evi, pridavam receptik na nejjednodussi zelny salat:

Weisskrautsalat
------------------------
Zutaten
1-1.50 kg frischen, fein gehobelten Weisskohl, 200 ml Speiseöl, 200 ml Essig, 50 g Zucker, 1 EL Salz
½-1 TL Pfeffer

Zubereitung: Das Öl mit dem Essig, Zucker, Salz und Pfeffer in einem Topf verrühren und zu einem Sud aufkochen. Den gehobelten Kappes (Weisskohl) in einen genügend grossen Topf füllen, den aufgekochten Sud sofort aufgiessen und dem Topf den passenden Deckel aufsetzen, das ganze dann 24 Stunden kühl stellen und ziehen lassen.
LECKER!

evinkaaa
25. apr 2010

Dani - dakujem pekne za recept. Urcite ho niekedy v blizkej dobe vyskusam. Ja sa idem za krautsalatom akekoholvek druhu potrhat 😀