Recepty mamičiek z Nemecka
Ahojte babizne,
tak som zalozila temu ....aby sme si mali kde pisat tie nase recepty a nezahlcovali tym nasu diskusiu....takze veselo piste kopirujte....diskutujte...
mnaaaaam uz sa tesim... 😉
jaaaaaaaaaaaaaj ZUzi ty si tu dala zase stranku kde stravim hodiny-moj manzel uz je chory ked mi nakukne do pc a ja na tortach od mamy 😀 😀 pritom len obzeram obdivujem a citam co a ako ,len neviem kedy upeciem nejaku.
v lete by som chcela ciciny spravit ach jaaaaaaaaaaaaj.
baby dnes som bola penny...a maju marschmallow cukriky za 0,99 eur 300g sacok 🙂
wow Bei🙂 to bude toriet🙂)ozaj a ktore presne kupujes?? take tie akoby jahodkove alebo tie klasicke dvojfarebne-bielo-ruzove?
ak chvilku pockas dokojim a odfotim ti ich... 🙂
JABLKOVY KOLAC SO SLAHACKOU:
4 vajcia
260g praskoveho cukru
150ml oleja
150ml vlaznej vody
260g polohrubej muky
1 prasok do peciva
PLNKA:
150ml oleja,krystalovy cukor,
16-20 jablk,orechy,slahacka
Zltky s cukrom vymiesame postupne pridavame olej,,vodu,muku s praskovym do peciva a napokon tuhy sneh z bielkov.
Na hlbsi stredne velky pekac nalejeme olej celu plochu posypeme krystalovym cukrom (aby bol vsetok nasiaknuty olejom).Na to poukladame ocistene polovice jablk a dame do vyhriatej rury asi na 15 minut.
Na zapecene jablka rovnomerne nalejeme cesto a kolac dopecieme.Vychladnuty ho obratime pokrajame a ozdobime mierne osladenou slahackou a pomletymi orechmi.
dobru chut.
Bea ides piect torticku??? aku pochval sa 😉
jasne, super, to by si ma velmi potesila!! ja som dneska upiekla moj prvy kysnuty kolac v zivote🙂 sice to mali byt povodne tvarohove buchty, ale som to potom nejako prestylizovala 😔 😔 ale da sa jest!!
jej, super Bei, dakujem!! lebo ja som presne tieto zhanala nedarilo sa mi, az v Cechach tie klasicke dovojfarebne..ale videla som, ze niekto pouziva este take druhe, ale teraz si neviem spomenut presne, ako sa volaju, len tie su v ruzovom cukre a treba ich ked tak umyt..ale ja som teda, este ziadnu hmotu nerobila, zatial sa len pripravujem 😀 😀 😀
caute baby, som tu prvykrat.... stefka, ten kolac vyzera fantasticky.. silne uvazujem, ze ho zajtra spravim, normlane mi sliny prskaju z ust!!!
stefka, ake ciciny, chces v lete spravit?!?!?!?!?! 😅
Ahojte,
pochvalim sa aj tu 😵
http://www.tortyodmamy.sk/?q=okruhle-torty/naro...
Baby, bavili ste sa tu o tych cukrikoch na MMF hmotu.
Tak davam vam tu link, v ktorom celkom naspodu su zobrazene vselijake mozne cukriky, z ktorych sa to da robit (okrem tych, co uz dala Bea) a je tam aj pekny obrazovy postup. 😉
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2274Len
Evi, torta je uzas! Prosim ta, ako sa robi jedla fotka? A kedy budem ja taka gazdinka? Odpoviem si sama: nikdy 😀
Peti - dakujem ti velmi pekne za pochvalu. 😉 Fotku som nerobila sama. Jedlu fotku si mozes objednat. Posles im fotku pri objednavke a oni to vytlacia na jedlu oblatku a poslu. Da sa to tlacit aj doma, lenze musis mat taku tlaciaren s potravinarskymi farbami a ta je velmi draha. To neprichadzalo vobec do uvahy. Objednala som takto. Bolo to velmi jedoduche a prislo mi to rychlo. A s vysledkom som spokojna. 🙂
Co ty tu prosim ta rozpravas?! Nerob sa horsou, urcite to tak nieje. Si urcite vynikajuca gazdinka a dokazala by si to aj ty. To nieje take tazke. Len treba skusat a nebat sa toho. 😵
Jani no upiect by som chcela cosi take(teda aspon podobne)svagrikovi na narodky v juli 😅
http://www.tortyodmamy.sk/?q=pre-dospelych
a kolacik vyskusaj je super a lahky a mas to za par.....
Evi torta je pekna podarila sa ti ale ved ty si uz pomaly proficka 😉 a aky si robila krem????
Vierka vidim ze niesom sama co obkukuje a uci sa a mozno coskoro aj sama sa pokusi o nieco pekne.uz si rozmyslala iste aku upecies alebo??? mna to laka len nemam komu vyskusat ☹ ☹ manzel nemusi torty az tak moc 😒
Bea tie posledne som aj ja v Edeke kupila a neviem ci nestal ten sacok skoro 4 eura. tak asi pojdem do Penny a nakupim uz na jul 😀 😀 😀 😀
Evi, ja to o sebe tvrdim bez zleho pocitu, lebo torty, a este k tomu taketo, povazujem za trosku iny level pekarsko-cukrarskeho umenia 😉
Inak moju 3-posch.svadobnu tortu piekla babka, mama robila marcipanove ruzicky a ja som ju nimi nazdobila podla vlastneho navrhu. Ale nebol fondant, obalili sme ju kokosom 😉 vediet to vtedy, presadim mmf
aha Evi teraz som si vsimla ze to je orechova plnka mnaaaaaaaam 😵
a k tej fotke - dnes uz sa da objednat naozaj vsetko 🙂
Steffi - no precitala si si uz spravne 😀 Robila som orechovo-rumovu plnku. Je vynikajuca 😵
Peti - mas pravdu, v dnesnej dobe je uz mozne naozaj vsetko
Peti - mas sikovnu babku a maminku, ked spolu vykuzlili urcite krasnu svadobnu tortu. 🙂
steffi
teraz sa nechystam nic piect....ale cukriky su za dobru cenu tak som si nakupila...do zasoby inak tie co si kupovala v edeke ja som ich mala za 1,85 ale teraz cenu zvysili na skoro 3 eura....to sa mi zda trochu privela za cukriky...
Bei - este som chcela...tie farebne americke marshmallow predavaju u nas v edeke stale, neilen pocas grilovacej sezony. 😉 A biele tiez. A u nas stoja tiez skoro 3 eura.
Dik za tip, ze v penny ich maju. Ale ked pojdem v pondelok neviem, ci este budu mat. No vyskusam. Este mam dobre zasoby. Minule som si kupila 5 balickov Haribo marshmallow bielych a este som mala 2 baliky tych edeackych americkych. A nedavno som si kupila aj tie od hariba, co su v cokolade. Na torty od mamy som vycitala, ze aj tie sa mozu. A ze potom je hmota taka bielo-cokoladova. Tak chcem vyskusat aj tie 🙂
Mas uz predstavu ako budes robit attimu notebook na narodky?
evka
no tu vidime ze nie je edeka ako edeka... 😕 u nas ich len teraz dali do ponuky tie farebne cukriky...no aj ja som si nakupila vtedy v netto ked mali za dobru cenu ale ked mne na ne chodi aj atti takze sa minaju...aj bez pecenia 😉 no konkretnu predstavu este nemam...este sa to stale v tej mojej hlave meni ...ze ako co bude vyzerat.... 🙂
Bei, apple aj sony robia napr.biele laptopy, takze si nemusis robit starost so ziivocisnym uhlim 😉
Bei - hej? Atti ich vyjeda len tak? Uf, to ja vobec a moj manzel uz toboz nie. To ja len fakt na torty.
Mas nejaky postup na tu tortu, ci si to este vymyslis vsetko sama? 😉
Peti - no pravdu mas. V dnesnej dobe su uz aj farebne notebooky 😉
baby, ja som z toho stefkinho kolaca urobila uplne nieco ine 😀 😀 😀 moja laktacna demencia nabera vyssie obratky, nez som ocakavala. nemam vahu, takze vsetko robim od oka, takze trosku inu konzistenciu cesta som vytvorila a hlavne.. ja krava som nedala zapiect tu plnku.... takze proste bude nieco uplne ine z toho, vlastne taka bublanina s jablkami asi. 😀
ale nevadi, voni to krasne, tak uvidime, ked sa dopecie. mnam.
stefka, dik za vysvetlenie ciciny. 😉
evi, super torta pre olivera! ja uz som sa zlakla, ze si taka macherka, , ze si to kreslila, ci co.. a povies mi kolko to stalo? ta fotka na jedenie? rozmyslam, ze by som upiekla k narodkam borisovi..
Janik - ta fotka neboal draha. To zalezi aky chces tvar - ci okruhly, ci stvorcovy, ci srdce, ci vela malickych ako na mafinky....to je rozne. Potom to zalezi od toho aku velkost - teda priemer chces. JA som konkretne za moju zaplatila 11,99 euro plus postovne. Nebolo to drahe a naozaj pekne. 🙂

Baby, davam do pozornosti stranku na tortove inspiracie, daju sa tam stravit dni 😉
http://cakecentral.com/cake-decorating-photos.html