icon

Recepty mamičiek z Nemecka

neurologia
24. feb 2010

Ahojte babizne,

tak som zalozila temu ....aby sme si mali kde pisat tie nase recepty a nezahlcovali tym nasu diskusiu....takze veselo piste kopirujte....diskutujte...

mnaaaaam uz sa tesim... 😉

zuzanasaw
27. apr 2010

Baby, davam do pozornosti stranku na tortove inspiracie, daju sa tam stravit dni 😉

http://cakecentral.com/cake-decorating-photos.html

mammy81
30. apr 2010

jaaaaaaaaaaaaaj ZUzi ty si tu dala zase stranku kde stravim hodiny-moj manzel uz je chory ked mi nakukne do pc a ja na tortach od mamy 😀 😀 pritom len obzeram obdivujem a citam co a ako ,len neviem kedy upeciem nejaku.
v lete by som chcela ciciny spravit ach jaaaaaaaaaaaaj.

neurologia
autor
30. apr 2010

baby dnes som bola penny...a maju marschmallow cukriky za 0,99 eur 300g sacok 🙂

schatzinkaschatzinko
30. apr 2010

wow Bei🙂 to bude toriet🙂)ozaj a ktore presne kupujes?? take tie akoby jahodkove alebo tie klasicke dvojfarebne-bielo-ruzove?

neurologia
autor
30. apr 2010

ak chvilku pockas dokojim a odfotim ti ich... 🙂

mammy81
30. apr 2010

JABLKOVY KOLAC SO SLAHACKOU:

4 vajcia
260g praskoveho cukru
150ml oleja
150ml vlaznej vody
260g polohrubej muky
1 prasok do peciva

PLNKA:
150ml oleja,krystalovy cukor,
16-20 jablk,orechy,slahacka

Zltky s cukrom vymiesame postupne pridavame olej,,vodu,muku s praskovym do peciva a napokon tuhy sneh z bielkov.
Na hlbsi stredne velky pekac nalejeme olej celu plochu posypeme krystalovym cukrom (aby bol vsetok nasiaknuty olejom).Na to poukladame ocistene polovice jablk a dame do vyhriatej rury asi na 15 minut.
Na zapecene jablka rovnomerne nalejeme cesto a kolac dopecieme.Vychladnuty ho obratime pokrajame a ozdobime mierne osladenou slahackou a pomletymi orechmi.
dobru chut.

mammy81
30. apr 2010

Bea ides piect torticku??? aku pochval sa 😉

schatzinkaschatzinko
30. apr 2010

jasne, super, to by si ma velmi potesila!! ja som dneska upiekla moj prvy kysnuty kolac v zivote🙂 sice to mali byt povodne tvarohove buchty, ale som to potom nejako prestylizovala 😔 😔 ale da sa jest!!

neurologia
autor
30. apr 2010

vierka
tu su obrazky cukrikov...vhodnych na MMF 😉 ...tie rocky moutain-kupujem v edeke teraz ako je grilovacia sezona dostali aj take farebne...
ja kupujem cisto biele lebo tie dvojfarebne by som musela prestrihavat...aby som mala hmotu peknu bielu ...

schatzinkaschatzinko
30. apr 2010

jej, super Bei, dakujem!! lebo ja som presne tieto zhanala nedarilo sa mi, az v Cechach tie klasicke dovojfarebne..ale videla som, ze niekto pouziva este take druhe, ale teraz si neviem spomenut presne, ako sa volaju, len tie su v ruzovom cukre a treba ich ked tak umyt..ale ja som teda, este ziadnu hmotu nerobila, zatial sa len pripravujem 😀 😀 😀

jabera
30. apr 2010

caute baby, som tu prvykrat.... stefka, ten kolac vyzera fantasticky.. silne uvazujem, ze ho zajtra spravim, normlane mi sliny prskaju z ust!!!

jabera
30. apr 2010

stefka, ake ciciny, chces v lete spravit?!?!?!?!?! 😅

evinkaaa
30. apr 2010
evinkaaa
30. apr 2010

Baby, bavili ste sa tu o tych cukrikoch na MMF hmotu.
Tak davam vam tu link, v ktorom celkom naspodu su zobrazene vselijake mozne cukriky, z ktorych sa to da robit (okrem tych, co uz dala Bea) a je tam aj pekny obrazovy postup. 😉
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2274Len

leelo
30. apr 2010

Evi, torta je uzas! Prosim ta, ako sa robi jedla fotka? A kedy budem ja taka gazdinka? Odpoviem si sama: nikdy 😀

evinkaaa
30. apr 2010

Peti - dakujem ti velmi pekne za pochvalu. 😉 Fotku som nerobila sama. Jedlu fotku si mozes objednat. Posles im fotku pri objednavke a oni to vytlacia na jedlu oblatku a poslu. Da sa to tlacit aj doma, lenze musis mat taku tlaciaren s potravinarskymi farbami a ta je velmi draha. To neprichadzalo vobec do uvahy. Objednala som takto. Bolo to velmi jedoduche a prislo mi to rychlo. A s vysledkom som spokojna. 🙂
Co ty tu prosim ta rozpravas?! Nerob sa horsou, urcite to tak nieje. Si urcite vynikajuca gazdinka a dokazala by si to aj ty. To nieje take tazke. Len treba skusat a nebat sa toho. 😵

mammy81
30. apr 2010

Jani no upiect by som chcela cosi take(teda aspon podobne)svagrikovi na narodky v juli 😅
http://www.tortyodmamy.sk/?q=pre-dospelych
a kolacik vyskusaj je super a lahky a mas to za par.....

Evi torta je pekna podarila sa ti ale ved ty si uz pomaly proficka 😉 a aky si robila krem????

Vierka vidim ze niesom sama co obkukuje a uci sa a mozno coskoro aj sama sa pokusi o nieco pekne.uz si rozmyslala iste aku upecies alebo??? mna to laka len nemam komu vyskusat ☹ ☹ manzel nemusi torty az tak moc 😒

Bea tie posledne som aj ja v Edeke kupila a neviem ci nestal ten sacok skoro 4 eura. tak asi pojdem do Penny a nakupim uz na jul 😀 😀 😀 😀

leelo
30. apr 2010

Evi, ja to o sebe tvrdim bez zleho pocitu, lebo torty, a este k tomu taketo, povazujem za trosku iny level pekarsko-cukrarskeho umenia 😉
Inak moju 3-posch.svadobnu tortu piekla babka, mama robila marcipanove ruzicky a ja som ju nimi nazdobila podla vlastneho navrhu. Ale nebol fondant, obalili sme ju kokosom 😉 vediet to vtedy, presadim mmf

mammy81
30. apr 2010

aha Evi teraz som si vsimla ze to je orechova plnka mnaaaaaaaam 😵

leelo
30. apr 2010

a k tej fotke - dnes uz sa da objednat naozaj vsetko 🙂

evinkaaa
30. apr 2010

Steffi - no precitala si si uz spravne 😀 Robila som orechovo-rumovu plnku. Je vynikajuca 😵

Peti - mas pravdu, v dnesnej dobe je uz mozne naozaj vsetko

evinkaaa
30. apr 2010

Peti - mas sikovnu babku a maminku, ked spolu vykuzlili urcite krasnu svadobnu tortu. 🙂

neurologia
autor
30. apr 2010

steffi
teraz sa nechystam nic piect....ale cukriky su za dobru cenu tak som si nakupila...do zasoby inak tie co si kupovala v edeke ja som ich mala za 1,85 ale teraz cenu zvysili na skoro 3 eura....to sa mi zda trochu privela za cukriky...

evinkaaa
30. apr 2010

Bei - este som chcela...tie farebne americke marshmallow predavaju u nas v edeke stale, neilen pocas grilovacej sezony. 😉 A biele tiez. A u nas stoja tiez skoro 3 eura.
Dik za tip, ze v penny ich maju. Ale ked pojdem v pondelok neviem, ci este budu mat. No vyskusam. Este mam dobre zasoby. Minule som si kupila 5 balickov Haribo marshmallow bielych a este som mala 2 baliky tych edeackych americkych. A nedavno som si kupila aj tie od hariba, co su v cokolade. Na torty od mamy som vycitala, ze aj tie sa mozu. A ze potom je hmota taka bielo-cokoladova. Tak chcem vyskusat aj tie 🙂
Mas uz predstavu ako budes robit attimu notebook na narodky?

neurologia
autor
30. apr 2010

evka
no tu vidime ze nie je edeka ako edeka... 😕 u nas ich len teraz dali do ponuky tie farebne cukriky...no aj ja som si nakupila vtedy v netto ked mali za dobru cenu ale ked mne na ne chodi aj atti takze sa minaju...aj bez pecenia 😉 no konkretnu predstavu este nemam...este sa to stale v tej mojej hlave meni ...ze ako co bude vyzerat.... 🙂

leelo
30. apr 2010

Bei, apple aj sony robia napr.biele laptopy, takze si nemusis robit starost so ziivocisnym uhlim 😉

evinkaaa
30. apr 2010

Bei - hej? Atti ich vyjeda len tak? Uf, to ja vobec a moj manzel uz toboz nie. To ja len fakt na torty.
Mas nejaky postup na tu tortu, ci si to este vymyslis vsetko sama? 😉

evinkaaa
30. apr 2010

Peti - no pravdu mas. V dnesnej dobe su uz aj farebne notebooky 😉

jabera
1. máj 2010

baby, ja som z toho stefkinho kolaca urobila uplne nieco ine 😀 😀 😀 moja laktacna demencia nabera vyssie obratky, nez som ocakavala. nemam vahu, takze vsetko robim od oka, takze trosku inu konzistenciu cesta som vytvorila a hlavne.. ja krava som nedala zapiect tu plnku.... takze proste bude nieco uplne ine z toho, vlastne taka bublanina s jablkami asi. 😀
ale nevadi, voni to krasne, tak uvidime, ked sa dopecie. mnam.

stefka, dik za vysvetlenie ciciny. 😉

evi, super torta pre olivera! ja uz som sa zlakla, ze si taka macherka, , ze si to kreslila, ci co.. a povies mi kolko to stalo? ta fotka na jedenie? rozmyslam, ze by som upiekla k narodkam borisovi..

evinkaaa
1. máj 2010

Janik - ta fotka neboal draha. To zalezi aky chces tvar - ci okruhly, ci stvorcovy, ci srdce, ci vela malickych ako na mafinky....to je rozne. Potom to zalezi od toho aku velkost - teda priemer chces. JA som konkretne za moju zaplatila 11,99 euro plus postovne. Nebolo to drahe a naozaj pekne. 🙂