Recepty na sladkú zaváranú cviklu
Ahojte zienky dajte recept na fajnu cviklu. Mám ju radšej sladšiu. Ja som cca pred dvoma rokmi urobila fajne ale nezapísala som si recept lebo som experimentovala a teraz neviem. Mám cviklu ocot cukor a deko.
Dajte tipy. Dakujem
@3petka https://varecha.pravda.sk/recepty/zavarana-cvik... - ja roky takto robím podľa tohto receptu,
Ved nalev, ako na uhorky. Zakladny recept je na obale nakladaca, pridaj cukor poda chuti viac, ci menej a mas to.
nalev z nakladaca s 300 g cukru. Na jeden nakladac, pol litra octu a 1,75 l vody
Na 2 l vody dávam 450g cukru, 500-550ml octu (tiež máme radi sladšiu), 80g soli, 1čl celej rasce, 1čl feniklu, 1čl horčičné semienko, pár guličiek celé čierne korenie a nové korenie
@lindous ja k tomu ešte pridávam 2 kolieska chrenu.
@3petka no ved pridaj, uber a chutnaj
Urob si podla vlastnej chuti. Vo vseobecnosti recepty pouzivam len pri piskotovom ceste, nikde inde.
@oli18 ale nejak som to zvládla. Snažím sa ochutnávať ale ocot mi nerobí dobre na žalúdok, tak sa tomu viac menej vyhýbam. Už som si teraz zapísala recept. Tak pri najbližšej príležitosti ochutnám a uvidím akurát či ubrať cukru alebo je to ok.

Na 2 l vody dávam 450g cukru, 500-550ml octu (tiež máme radi sladšiu), 80g soli, 1čl celej rasce, 1čl feniklu, 1čl horčičné semienko, pár guličiek celé čierne korenie a nové korenie