icon

Recepty na sladkú zaváranú cviklu

3petka
18. júl 2025

Ahojte zienky dajte recept na fajnu cviklu. Mám ju radšej sladšiu. Ja som cca pred dvoma rokmi urobila fajne ale nezapísala som si recept lebo som experimentovala a teraz neviem. Mám cviklu ocot cukor a deko.
Dajte tipy. Dakujem

lindous
18. júl 2025

Na 2 l vody dávam 450g cukru, 500-550ml octu (tiež máme radi sladšiu), 80g soli, 1čl celej rasce, 1čl feniklu, 1čl horčičné semienko, pár guličiek celé čierne korenie a nové korenie

3009
18. júl 2025

@3petka https://varecha.pravda.sk/recepty/zavarana-cvik... - ja roky takto robím podľa tohto receptu,

oli18
18. júl 2025

Ved nalev, ako na uhorky. Zakladny recept je na obale nakladaca, pridaj cukor poda chuti viac, ci menej a mas to.

viestta
18. júl 2025

nalev z nakladaca s 300 g cukru. Na jeden nakladac, pol litra octu a 1,75 l vody

3petka
autor
18. júl 2025
@oli18

Ved nalev, ako na uhorky. Zakladny recept je na obale nakladaca, pridaj cukor poda chuti viac, ci menej a mas to.

@oli18 ten nálev je úplne naprd. Strašne slany a kyslý jak štiak. Na uhorky tiež nejdem podľa návodu ale robím si podľa seba.

margotka17
20. júl 2025
@lindous

Na 2 l vody dávam 450g cukru, 500-550ml octu (tiež máme radi sladšiu), 80g soli, 1čl celej rasce, 1čl feniklu, 1čl horčičné semienko, pár guličiek celé čierne korenie a nové korenie

@lindous ja k tomu ešte pridávam 2 kolieska chrenu.

oli18
21. júl 2025
@3petka

@oli18 ten nálev je úplne naprd. Strašne slany a kyslý jak štiak. Na uhorky tiež nejdem podľa návodu ale robím si podľa seba.

@3petka no ved pridaj, uber a chutnaj
Urob si podla vlastnej chuti. Vo vseobecnosti recepty pouzivam len pri piskotovom ceste, nikde inde.

3petka
autor
21. júl 2025
@oli18

@3petka no ved pridaj, uber a chutnaj
Urob si podla vlastnej chuti. Vo vseobecnosti recepty pouzivam len pri piskotovom ceste, nikde inde.

@oli18 ale nejak som to zvládla. Snažím sa ochutnávať ale ocot mi nerobí dobre na žalúdok, tak sa tomu viac menej vyhýbam. Už som si teraz zapísala recept. Tak pri najbližšej príležitosti ochutnám a uvidím akurát či ubrať cukru alebo je to ok.