Recepty na tortové plnky a tipy na prípravu
Dobrý deň chcela by som urobiť tortu, poradili by ste mi nejaké dva druhy plniek napr čokoládovú tvarohovou, a čím ešte plnite tortu džem alebo ovocie aby bola vlazna a nie moc suchá ďakujem krásne. Môžem použiť namiesto mascarpone, aj crem smotanový
@dzarika ja robim len maslove plnky, s pravym maslom, robim kavovu a cokoladovu, korpus orechovy a davam do neho olej do cesta a je vlacny, nie suchy. A platy potieram ribezlovym domacim lekvarom (alebo malinovym, takym kyslejsim) a suche to nemam.
Alebo ked chces naozaj svieze, tak ako baby posu ze mascarpone, slahacka, tvaroh a na to ovocie. Ale to je podla mna na okamzitu spotrebu. Ak to hned zjete, tak ok a nie je este tak teplo, tak to bude v pohode.
@nevenka prečo by to malo byt na okamžitú spotrebu? Keď robim tortu pre syna, tak vo štvrtok plnim tortu krémom zo šľahačky mascarpone a tvarohu a oslava je v sobotu a ešte aj v pondelok je ta torta dobra..
@13uzivatelka11 neotravis sa z toho, ale podla mna to nie je dobre, ta slahacka v tom padne, nedrzi to tvar, to ovocie ak niekto dava, tak sa to cele rozmoci.
Viacere cukrarky mi povedali, ze ony nedavaju mascarpone plnku napriklad do svadobnych tort, ak niekto velmi chce, dava na vrchne poschodie max., napriklad sestra sa vydavala v auguste a hoci tortu doviezli v chladiarenskom aute a bola v klimatizovanej miestnosti do poslednej chvile, nedrzala tvar a klzala sa. Ale ked je to na doma, tak preco nie?
Potom je to uz len o chutovych preferenciach, mne to chudi v tiramisu a takychto dezertoch, kde je piskota, tak mam radsej tie maslove plnky. To je moj nazor, ale niekto moze mat iny...😊
@nevenka to je moja torta s plnkou akú som spomínala vyššie na tretí deň od plnenia.. Nebavime sa tu o torte, ktorá má byť niekoľko hodín vonku v horúčave.. To by som nejedla ani z maslovej plnky


Korpus môžeš potrieť lekvárom, alebo domácim rozvarom z ovocia, na to dat krém a na krém ešte ovocie. Myslím si že to bude stačiť 🙂