icon

Recepty na využitie pasírovaných paradajok a smotany

avatar
nika11103
28. aug 2024

Ahojte žienky , krasny neskorý večer. Vedeli by ste mi prosím dať nejaký tip na jedlo - mám v chladničke 3/4 passaty teda pasirovanych paradajok ( neviem ako sa to správne nazýva každý to volá inak ) a polovicu smotany na šľahanie 33 percent . Dnes som z toho robila krémové orzo s kuracím mäsom a je toho požehnane . Neporadite mi, ako využiť čo mi ostalo ? Snažím sa neplytvať . Tie pasirovane paradajky by asi nejakých pár dni vydržali , ale smotana asi moc nie. Google ponúkol cestoviny. Moc ďakujem a ešte krasny večer želám

avatar
oblaacik
28. aug 2024

@nika11103 najskor by som asi aj ja urobila omacku ako ti poradil Google. Alebo z paradajok polievku a zo smotany slahacku na puding, alebo do kavy by som si ju porozlievala kedze ta polovica nie je vela.

avatar
zuzuliennka1
28. aug 2024

@nika11103 ja by som zo smotany nejaky rychly dezert len urobila, polovica je nic, vyslahat na slahacku, s piskotami a grankom.
a 3/4 - myslis konzervy? to tiez nie je nejak vela. ja robim paradajkovu polievku, teraz na jesen taku hustu, prave z tychto paradajkovych hustych “pyre”. dokupila by som celu konzervu a spravila polievku

avatar
fido69
28. aug 2024

@nika11103 Urobil by som niečo z indickej kuchyne napr. maslové kura (Butter Chicken). Nie je to vôbec komplikované. 😉

avatar
lizatko1009
28. aug 2024

Ja som dnes varila morcacie prsia v paradajkovo smotanovo syrovej omacke, dala som aj čerstvé patadajky. Ja sice na slahanie do jedál nepouzivam, ale ak ste nan zvyknutí kludne mozes

avatar
pukina
29. aug 2024

ja by som z toho spravila kremovu paradajkovu polievku so zemiakmi 🙂

avatar
ina2405
29. aug 2024

@nika11103 penne alla vodka

avatar
ina2405
29. aug 2024

@lizatko1009 to vyzerá výborne