Recepty na zdravé keksíky
25. mar 2025
Ahojte, Nemate nejaky recept na zdrave keksiky?
Pozdravuje Majka
Pozri na fb zdrave domáce sladkosti nie len pre deti.. najdes tam i ine zdrave maskrty pre deti. Poslem ti aj link
jeej. dakujem vam pekne
Ahojte, Nemate nejaky recept na zdrave keksiky?
Pozdravuje Majka
Pozri na fb zdrave domáce sladkosti nie len pre deti.. najdes tam i ine zdrave maskrty pre deti. Poslem ti aj link
jeej. dakujem vam pekne
@soulmaya Tak ja mam len ciastocne zdrave.
Zakladny recept je nezdravy: 180g muky, 140g masla a cca 60g cukru, podla chuti. Toto sa zmiesi, vytvori sa valcek, necha stuhnut zabaleny v chladnicke, nakraja sa, pecie sa 10min na 20 stupnov. Vyjde asi 20 keksov.
Ale teda v tomto recepte mozes kludne muku zamenit za inu - mandlovu, gastanovu, kokosovu (ale to len tak 50/50, kedze moc nedrzi pokope), celozrnnu, mozu tam ist miesto muky pomlete ovsene vlocky...Miesto casti muky sa da dat ovocny prasok, ja som uz skusala kopu druhov, mozes tam namliet orechy, ja som raz aj chalvu nadrobila, proste nekladu sa medze fantazii. Cukor davam vacsinou kokosovy, da sa dat aj med alebo ine sladidlo, ked davas ovocny prasok, staci menej. Da sa to aj rozne okorenit. Jedine to maslo tam stale nechavam, kvoli chuti. Ale aj v nom sa nachadza zdraviu prospesna mastna kyselina CLA.
Ja som uz skusala desiatky variacii tychto keksov a akakolvek forma sa rychlo a doslova "zozerie" 🙂