icon

Recepty pre vyberavého manžela

sweetzu
25. feb 2015

Ahojte, neviem co dalej varit mojmu muzovi kedze je tak vyberavy, ze uz nemam napady :D kedze sa stravujem s nim, nemam chut varit stale tych 5 jedal dookola :D
Len tak pre informaciu, nezje: udene maso, hriby, ryby ani ziadne morske potvory, kopor a dalsie aromaticke bylinky, bocik, panenku, divinu, zajaca, ziadne maso s kostou(krkovicka s kostou alebo kuracie stehno), nic na sposob bazanta atd, baklazan, cuketa, sladke jedla ako palacinky, parene ci dukatove buchty, nakypy....atd...
Snad som nic nevynechala. K tomu pripajam, ze takmer denne musi mat maso. Snad niektoru z vas napadne nieco nove co by som mohla uvarit 🙂

Strana
z2
adkat13
26. feb 2015

nemá rád PANENKU?! to nemyslíš vážne. chápem, že každý má 2-3 jedlá/suroviny, ktoré nemusí, ale ak niekto nemá rád panenku, tak tomu už pomôže jedine pobyt v afrike. možno by sa spamätal keby videl, čo tam jedia niektorí ľudia....

zdena12345
26. feb 2015

na mesiac ku mne a bude ti ruky bozkavat aj za omasteny chleba🙂

a teraz vazne. co si naucis to mas. ako hovori kamoska- to je zanedbana vychova. nie len ze co mu chuti. stravovat sa treba pestro. takze aj zo zdrav. hladiska by to mal on sam zmenit a ak mate deti tak maju v nom negativny priklad!!!!!!

katkabalon
26. feb 2015

Ahoj, myslela som si že mám to tažké ja, môj manžel ma tiež obmedzený jedálniček, ale myslím ze ty to máš tažšie ;) aj ked si spomeniem naše začiatky tak boli velmi podobný, my sme spolu 10 rokov a musím ho pochváliť ze sa mu jedálny lístok rozšíril o veľa jedál 🙂 . Postupne mu podsúvajú jedla ktore akože nemá rad ;) len mu Nehovor čo to je :D u nas to funguje, Vies to je take kura, na novy spôsob môj manžel sa tiež nezaujíma o kuchyňu a rad sa nájde tak večinou ked mu jedlo nechutilo tak si dal chleba so syrom. Vôbec nejedol polievkyvtedy som na neho tlačila ze deti po ňom opakujú takze musi zjesť aspon trocha a este sa tváriť ze ako mu to strašne chuti. A zabralo to 🙂
Ja mám napísane na lístok na chladničke jedál ktore som s ním predrala ze nemozebyt iba o 2-3 jedlách lebo bude mat zdravotne problémy , a tie točí. Dookola a amozrejme pridávam ďalšie ;) tak prajem ti hlavne trpezlivosť dá sa to zmenit len on musi trocha chcieť ;)

tenerifka
26. feb 2015

Zlatko, nechces co mame navarene? Chces si urobit klobasu?Fajn, urob si ju, ale vsetko si po sebe upraces......
To akoze vy spolu nekomunikujete?

hyta
26. feb 2015

Ja by som tvojmu manželovi prestala variť a máš po probléme. Ak má na dačo chuť, nech si ráči uvariť sám. 🙂

imelia
26. feb 2015

skús popozerat fitness recepty... keď som bola v diéte, mala som každý deň len ryžu s kur.prsiami a vždy som si to spravila na iný spôsob. Teraz sa s manželom dosť podobne stravujeme a nemáme problém, že by sme jedli 5 jedál dookola. Aj keď teraz je tých surovín pre nás možných viac.
Poprípade si spíš tých pár potravín, ktoré má rád a tie kombinuj, vymýšľaj a skúšaj 🙂

vevesh
26. feb 2015

@jaja018 to boli pokusy, co byt mohol zjest, kedze tiez mam take doma - ale mm zeleninu zje- hlavne salaty, cukinu a baklazan samozrejme s masom..

katarinamarkova
26. feb 2015

@sweetzu 🙂 ano recept na kazdy den 🙂
NAVAR SI SAM
resp.
NAVAR NAM SAM

domak2
26. feb 2015

@sweetzu asi by som navarila za kybel tych 5 jedal co ma rad a zamrazila by som ich po porciach a nech to je aj do sudneho dna. A sebe by som varila nieco ine. 🙂

sweetzu
autor
26. feb 2015

On zje aj to co mu nechuti, ale s nechutou. A je dost chudy,musi trochu pribrat. Baby ani vam by sa nepacilo stale jest to co vam nieje uplne pochuti. Preto sa snazim vymysliet nieco ako kompromis. Co chuti obom. A kedze je taky mantacik radsej navarim ja,mam to za chvilu a neni po mne taky bordel. Aj ked mantacik vari dobre aj docela rad.

sweetzu
autor
26. feb 2015

Ale to ze navarit do mraziaka jeho oblubene neni blbost 😀

zabina27
26. feb 2015

@sweetzu este otazka - aj ochutna, ked navaris nieco, co mu nie je po chuti alebo zo zvyku nikdy ani neochutnal? lebo u nas to je niekedy tak, ze ved vlastne si to dobre navarila, len maminka to varit nevedela a nechutilo mi to... 😀 ci tomu da vobec sancu, alebo ma vsugerovane od skolky, skolskej jedalne alebo od maminky, ze to dobre nie je a hotovo 😉

bajana
26. feb 2015

Chápem, že každý má svoje neobľúbené jedlo alebo potravinu (ja napr. nemusím granadir, držky a huspeninu), ale nejesť mäso, lebo je na kosti? V tomto by som teda bola pes a nepodporovala by som jeho ničím nepodložene preberanie v jedle. Ale ak si iného názoru, tak popozeraj stránky o varení, sú ich mraky.

lucinkao
26. feb 2015

a to len ja som taka ze ked moj muz nezje nieco co navarim a spravi to viackrat tak je len na chlebe a varim len pre seba a maleho.

shmoulinka1
19. mar 2015

no moj ma tiez svoje chute a nechute, ale naucili sme sa fungovat. U nas je problem taky, ze ja takmer nejem maso, vyhybam sa mliecnym, udenym vyrobkom a nepouzivame ani mikrovlnku. Ale zas tak ako ja sa nedotknem paprikasa, hribov ci segedinu, tak on nezje ziadny karfiol, vareny kalerab, surove rajciny, obchadza brokolicu, v kolaci nezje mak ani tvaroh, nedotkne sa ovsenych a inych kas, nehovoriac o pohanke. Ale denne zase musi mat maso, ale ziadna klobasa, ziadna pecienka, fungujeme len na chudom mase - kura, bravcove stehno, falosna svieckova, prip. morcacie. Ja mam rada ryby, ale on ohrnie nos aj nad lososom a krevetami 🙂 Varim teda polievky zeleninove, vyvary, peciem maso a ryby spolu na plechu so zemiakmi a zeleninou, dusim maso plus salat apod., k tomu ryza/tarhona/cestoviny/knedla. Kazdy si vyberie, co chce. Menej solim, takze to iste spapa aj syn a velky si to dochuti.

sweetzu
autor
19. mar 2015

ja sa akoze nestazujem, ja som si ho vybrala 🙂 len uz mi dochadzali napady :D to bol moj hlavny problem 🙂 ale som rada ze viem ze niesom na tom sama takto 🙂

shmoulinka1
19. mar 2015

@sweetzu ved jasne, nechapem utocive reakcie inych bab 🙂 u nas mam pocit, ze skor ja som ta, co nezje viac veci nez mm 🙂)

sweetzu
autor
20. mar 2015

to je druha vec- clovek sem da diskusiu aby si pomohol a tym aj inym zenam a vela bab tu zacne odsudzovat a utocit... tak nech nepisu ked to neni k veci alebo tak...

fazulka7
25. mar 2015
Používateľ fazulka7 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od fazulka7.

Ahojte, tiež mám doma manžela, ktorý ma "luxusný" jazýček. Za mlada som sa naučila veľa receptov od mojej mamy, ale s manželom sme spolu už dosť dlho a varím mu len ja. Začal mi navrhovať nejake nove recepty a tak, preto som sa obratila na facebook, rôzne fóra a tak. Teraz k veci, nikdy som si nemyslela ze to poviem, ale aj muži vedia variť. Kúpila som mu na Vianoce knihu http://kucharky.cas.sk/moje-jedlo-2 kde varí pyco. Po náročných pracovných dňoch sa teším domov do kuchyňe za manželom kde si častokrát spolu niečo vyberieme a navaríme. Keď je súhra v kuchyni, funguje to aj v posteli 😀 .. Držte sa baby

natalym
25. mar 2015

@sweetzu Máme doma tiež také. Varím 5 jedál dookola čo jedáva, keď navarím čo nemá rád zúri a nezje to. Tak na čo skúšať........ Tiež funguje chleba s maslom a salámou, má to každý deň na večeru, ak nie je niečo uvarené. Ja s deťmi zjem skoro všetko, varíme si pre seba alebo keď nie je doma.
Keby varil on, tak žerieme len špagety, langoše a halušky. Už som si zvykla.

stepanka274
25. mar 2015

@sweetzu tak toto dôverne poznám, tiež varím dookola 5 jedál, zväčša sú to kuracie prsia na viacero spôsobov, cibuľu musím do každého jedla strúhať, aby tam akože nebola - no robím operácie, manžel ako dieťa bol vyberavý, keď sme sa vzali tak som ho naučila aspoň zopár iných jedál ako napr. syr, ale je to dedičné - máme 4 deti a jedno je v jedle celkom po ňom. Neviem ti nič extra poradiť, ale dospeli sme do situácie že varí ON a to čo chutí jemu a prispôsobuje to tým zopár jedlám čo zje väčšina. Experimenty a novoty sa nie moc ujali. Ale predstav si, že jedno z detí išlo na hotelovú akadémiu a ten jedálenský stereotyp u nás ho nahneval a vnáša všelijaké novinky do našej kuchyne a nenápadne sa u nás napr. udomácnila hrachová kaša - recept z Lídla. Želám pevné nervy. 😉 😉 😉

piacere
25. mar 2015

Tu sa mi hodí jeden starý známy vtip:
- "Drahá, čo máme dnes na večeru?"
- "Nič...."
- "Ale veď to sme mali aj včera!"
- "Ja viem, navarila som na dva dni....."

😕 😉 🙂

miselin_seaasparagus
26. mar 2015

Inspiraciu mozete najst na kurzoch varenia 🙂 Od steakov cez thajsku, indicku, taliansku, francuzsku kuchynu az po cupcaky a RAW food 🙂 http://www.chefparade.sk/kurzy/aktualne_kurzy

Strana
z2