icon

Rezne z krkovičky alebo karé

kacenka205
1. mar 2025

Ahojte. Bravčové rezne robíte z krkovičky alebo z karé ? A môžem si obaliť rezne ráno, a vyprazit ich na obed ? Neuškodí im ten čas v chladničke ? Ďakujem za skúsenosti 🙂

deti95060810
1. mar 2025

robím z karé...
obaľujem a rovno vyprážam...

maca1984
1. mar 2025

Z karé.
Obalím a hneď vyprážam.

patka06
1. mar 2025

Len z karé
Vyprážam podľa toho koľko mám času, ale lepšie sú keď obalím ráno a počkajú pár hodín v chladničke.

henii
1. mar 2025

@kacenka205 z karé.
Vyprážam hneď po obalení. Ráno si ich môžeš naklepať, osoliť a okoreniť. Na obed obalíš a vypražíš

domkakvet
1. mar 2025

@kacenka205 nie neuskodi im to, mozes ich vyprazit aj na druhy den a robim z kare.

simona1998
1. mar 2025

@kacenka205 nie je nič horšie ako obalené rezne dať do chladničky . Strúhanka zvlhne a neni to tak chutne , ako keď to je čerstvo obalené . U nas by sa to nezjedlo.

siska53
1. mar 2025

@kacenka205 ja ich vyklepem aj s korenim ak stiham, vecer predtym a obalujem, snazim sa, az pred vyprazanim.

hipuska
1. mar 2025

My máme radi čerstvo vyprazené. Obalujem naraz na dva obedy. Obalené ukladám do chladničky a prekladám papierom na pečenie. Odsaje prebytočnú vlhkosť. Ja robím iba z karé, ktoré ešte 24 hodín predtým marinujem. Naklepem, nasolim, nakorenim. Marinádu robím z vajíčka, kečupu, trochu oleja a trochu piva. Krásne, šťavnaté rezne.

aduskatt
1. mar 2025

Ja len z krkovičky, a po obalení vypražiť. Ako už hore bolo písané, v chladničke strúhanka zvlhne, rezeň sa bude vyzliekať na tanieri.

xena_
1. mar 2025

Najradšej z panenky. Môžeš si ich dopredu naklepať a nastoliť, ale ja osobne by som ich obaľovala až tesne pred vyprážaním, veď to je chvíľka. Ak obalíš skôr, strúhanka ti zvlhne.

katulienkax
1. mar 2025

Z krkovicky, mne je kare suche a panenka este suchsia blee

xena_
1. mar 2025

@katulienkax Rezne z panenky sú výborné, vôbec nie suché.

dadka1997
1. mar 2025

@kacenka205 aj aj, niekdy si ich viem obalit deň pred tym a vysmážam ako stiham pri detoch

bielasovicka
1. mar 2025

@kacenka205 ja mam radšej krkovičku. Karé mi je suché. Obalené v chladničke zvlhnu, takže obalujem a hneď vyprážam.

saxana000
1. mar 2025

Kare.a ked obalim popredu tak mi trosku zvlhnu tesne pred samotnym smazenim ich este raz hodim do struhanky

cina1
1. mar 2025

kare alebo stehno, vyprazam hned po obaleni, z dovodu tu pisaneho, ze struhanka navlhne

mogaa
2. mar 2025

Ja mám račej z krkovičky...rezne z karé sú pre mňa suché, z krkovičky sú viac šťavnaté....ono to ale skôr záleží od toho, že niekto zje len uplne chudučké mäso bez kúska prerastenia a niekomu to nevadí...pokiaľ máte ale radi krkovičku pečenú, budú z nej aj výborné rezne...ale sama vieš že je sem tam prerastená

bg92
2. mar 2025

Kare alebo panenka. Z krkovicky by som nezjedla ani ja ani nikto doma

kristiii
2. mar 2025

@kacenka205 vyskúšaj a uvidíš. My teda preferujeme kuracie rezne (kľudne obalím a na druhý deň smažím s tým, že ešte raz obalím v strúhanke) a keď bravčové, tak karé, lebo nemáme v reznoch radi to prerastenie (pritom pri pečenej krkovičke mi to nevadí).

aduskatt
2. mar 2025

@bg92 no a my by sme nezjedli z karé🙂 je to na chuti a preferencii každého z nás🙂

kacenka205
autor
2. mar 2025

Ďakujem vám všetkým za rady. My jeme len kuracie, preto sa pýtam....chcem pozvať návštevu, a oni zas preferujú bravčové ... Najviac sa mi pozdáva to karé. A obaliť ráno, a tesne pred vyprážanim na obed ešte raz v strúhanke. .. vyskúšam, uvidím. Každopádne ďakujem ešte raz . Pomohli ste mi 🙂

marca12
2. mar 2025

@kacenka205 Z kare a na noc ich namocim do mlieka,su jemnejsie,nie su take tvrde. A aj z bravcovej panenky su vyborne makkucke. Tie sice robim malokedy,lebo skoda panenku minat na rezne.

margotka17
2. mar 2025

@kacenka205 jedla som aj z karé aj z krkovičky rezne. Z krkovičky sú šťavnatejšie. No ja nemám rada rezne, ktoré už boli v chladničke. Podľa mňa stratia to chrumkavé čaro.

mimusha3
2. mar 2025

Robím rezne z karé. Večer si ich naklepem a zalejem plnotučným mliekom, ráno ich osuším, nasolím a obalím. Každý kto ich u nás je neverí, že sú z karé, pretože nie sú suché.

xena_
2. mar 2025

@kacenka205 Neobaľuj dopredu. Obaliť rezne je naozaj chvíľka, navyše, kým sa ti prvé smažia, za ten čas obaľuješ ďalšie. Ono je to naozaj rozdiel, keď obalené stoja v chladničke, nie sú také dobré, ako čerstvo obalené.

kacenka205
autor
3. mar 2025

@mimusha3 ďakujem za radu 🙂 vyskúšam

kacenka205
autor
3. mar 2025

@xena_ áno, viem. Ale máme doobeda plány s návštevou. A keď prídeme s nimi k nám na obed, chcem už len rýchlo vyprazit. Samozrejme, keby som celé doobeda doma a mám čas, obalim tesne pred vyprážanim... 🙂 za normálnych okolností to tak robím ... Len teraz sa mi tak nebude dať. 🙂

evansova
13. mar 2025

Vzdy a zásadne z krkovičky. A to mam dima ansabel, ktory operuje aj kuracie prsia, lebo " tucne". Je na to finta. Den pred vyprážaním maso pokrajam, vyklepem medzi dvomi foliami. Osolim, trochu viac ako je bezne a namocim do studeneho mierne osoleneho mlieka. Na druhy den nechám odkvapkat na mriežke a obalujem. Ked ich vlozim do muky, rukoch ich pritlačím. To co bolo p
red namocenim mastnym pruzkom sa zmeni na blanu a rezen sa zvacsi skori na dvojnasobnu velkost. Potom vajcia, struhanka so stipkou sody bicarbony (budu chrumkave) a vyprazam cca 4 minuty z kazdej strany. Mastne casti zmizli a je ich radostou kazdy clen rodiny.