Rezne z krkovičky alebo karé
Ahojte. Bravčové rezne robíte z krkovičky alebo z karé ? A môžem si obaliť rezne ráno, a vyprazit ich na obed ? Neuškodí im ten čas v chladničke ? Ďakujem za skúsenosti 🙂
Z karé.
Obalím a hneď vyprážam.
Len z karé
Vyprážam podľa toho koľko mám času, ale lepšie sú keď obalím ráno a počkajú pár hodín v chladničke.
@kacenka205 z karé.
Vyprážam hneď po obalení. Ráno si ich môžeš naklepať, osoliť a okoreniť. Na obed obalíš a vypražíš
@kacenka205 nie neuskodi im to, mozes ich vyprazit aj na druhy den a robim z kare.
@kacenka205 nie je nič horšie ako obalené rezne dať do chladničky . Strúhanka zvlhne a neni to tak chutne , ako keď to je čerstvo obalené . U nas by sa to nezjedlo.
@kacenka205 ja ich vyklepem aj s korenim ak stiham, vecer predtym a obalujem, snazim sa, az pred vyprazanim.
My máme radi čerstvo vyprazené. Obalujem naraz na dva obedy. Obalené ukladám do chladničky a prekladám papierom na pečenie. Odsaje prebytočnú vlhkosť. Ja robím iba z karé, ktoré ešte 24 hodín predtým marinujem. Naklepem, nasolim, nakorenim. Marinádu robím z vajíčka, kečupu, trochu oleja a trochu piva. Krásne, šťavnaté rezne.
Ja len z krkovičky, a po obalení vypražiť. Ako už hore bolo písané, v chladničke strúhanka zvlhne, rezeň sa bude vyzliekať na tanieri.
Najradšej z panenky. Môžeš si ich dopredu naklepať a nastoliť, ale ja osobne by som ich obaľovala až tesne pred vyprážaním, veď to je chvíľka. Ak obalíš skôr, strúhanka ti zvlhne.
Z krkovicky, mne je kare suche a panenka este suchsia blee
@katulienkax Rezne z panenky sú výborné, vôbec nie suché.
@kacenka205 aj aj, niekdy si ich viem obalit deň pred tym a vysmážam ako stiham pri detoch
@kacenka205 ja mam radšej krkovičku. Karé mi je suché. Obalené v chladničke zvlhnu, takže obalujem a hneď vyprážam.
Kare.a ked obalim popredu tak mi trosku zvlhnu tesne pred samotnym smazenim ich este raz hodim do struhanky
kare alebo stehno, vyprazam hned po obaleni, z dovodu tu pisaneho, ze struhanka navlhne
Ja mám račej z krkovičky...rezne z karé sú pre mňa suché, z krkovičky sú viac šťavnaté....ono to ale skôr záleží od toho, že niekto zje len uplne chudučké mäso bez kúska prerastenia a niekomu to nevadí...pokiaľ máte ale radi krkovičku pečenú, budú z nej aj výborné rezne...ale sama vieš že je sem tam prerastená
Kare alebo panenka. Z krkovicky by som nezjedla ani ja ani nikto doma
@kacenka205 vyskúšaj a uvidíš. My teda preferujeme kuracie rezne (kľudne obalím a na druhý deň smažím s tým, že ešte raz obalím v strúhanke) a keď bravčové, tak karé, lebo nemáme v reznoch radi to prerastenie (pritom pri pečenej krkovičke mi to nevadí).
Ďakujem vám všetkým za rady. My jeme len kuracie, preto sa pýtam....chcem pozvať návštevu, a oni zas preferujú bravčové ... Najviac sa mi pozdáva to karé. A obaliť ráno, a tesne pred vyprážanim na obed ešte raz v strúhanke. .. vyskúšam, uvidím. Každopádne ďakujem ešte raz . Pomohli ste mi 🙂
@kacenka205 Z kare a na noc ich namocim do mlieka,su jemnejsie,nie su take tvrde. A aj z bravcovej panenky su vyborne makkucke. Tie sice robim malokedy,lebo skoda panenku minat na rezne.
@kacenka205 jedla som aj z karé aj z krkovičky rezne. Z krkovičky sú šťavnatejšie. No ja nemám rada rezne, ktoré už boli v chladničke. Podľa mňa stratia to chrumkavé čaro.
Robím rezne z karé. Večer si ich naklepem a zalejem plnotučným mliekom, ráno ich osuším, nasolím a obalím. Každý kto ich u nás je neverí, že sú z karé, pretože nie sú suché.
@kacenka205 Neobaľuj dopredu. Obaliť rezne je naozaj chvíľka, navyše, kým sa ti prvé smažia, za ten čas obaľuješ ďalšie. Ono je to naozaj rozdiel, keď obalené stoja v chladničke, nie sú také dobré, ako čerstvo obalené.
@mimusha3 ďakujem za radu 🙂 vyskúšam
@xena_ áno, viem. Ale máme doobeda plány s návštevou. A keď prídeme s nimi k nám na obed, chcem už len rýchlo vyprazit. Samozrejme, keby som celé doobeda doma a mám čas, obalim tesne pred vyprážanim... 🙂 za normálnych okolností to tak robím ... Len teraz sa mi tak nebude dať. 🙂
Vzdy a zásadne z krkovičky. A to mam dima ansabel, ktory operuje aj kuracie prsia, lebo " tucne". Je na to finta. Den pred vyprážaním maso pokrajam, vyklepem medzi dvomi foliami. Osolim, trochu viac ako je bezne a namocim do studeneho mierne osoleneho mlieka. Na druhy den nechám odkvapkat na mriežke a obalujem. Ked ich vlozim do muky, rukoch ich pritlačím. To co bolo p
red namocenim mastnym pruzkom sa zmeni na blanu a rezen sa zvacsi skori na dvojnasobnu velkost. Potom vajcia, struhanka so stipkou sody bicarbony (budu chrumkave) a vyprazam cca 4 minuty z kazdej strany. Mastne casti zmizli a je ich radostou kazdy clen rodiny.

robím z karé...
obaľujem a rovno vyprážam...