icon

Skúsenosti s cibetkovou kávou

klotildabazarik
4. aug 2025

Ahojte mali ste chutila vam? Pripadne odkiaľ ste kupovali/objednavali dakujem

guudy
4. aug 2025

@klotildabazarik nekupovat.
Cibetky uz dlhe roky chovaju v zajati a davaju im aj nezrele ceresne kavy. Vysledok je hnusny.
Ak chces kupit dobru kavu, najdi si specialty kavy od slovenskych praziarov.
Moj tip je Kavoholik, LOT roastery, Coffeein, Rye island roastery a pod.

martinmmartin
4. aug 2025
@guudy

Cibetky uz dlhe roky chovaju v zajati a davaju im aj nezrele ceresne kavy. Vysledok je hnusny.

@guudy presne tak. Stal sa z hovadiny masovy business a cibetky nemaju do toho moc co kecat chudery . A je to ajtak hovadina ktoru by si si normalne nekupila keby za tym nebola trosku bizarna story

tanicka907
4. aug 2025

Ja som mala, v zahranici, bola naozaj dobra. Ale je to iba skaredy biznis, takze radsej podporim malych vyrobcov kavy a nakupim na dovolenke 🙂

klotildabazarik
autor
4. aug 2025
@tanicka907

Ja som mala, v zahranici, bola naozaj dobra. Ale je to iba skaredy biznis, takze radsej podporim malych vyrobcov kavy a nakupim na dovolenke 🙂

@tanicka907 kde v zahraničí ako bola chutovo? Kysla alebo ake tóny?

tanicka907
4. aug 2025
@klotildabazarik

@tanicka907 kde v zahraničí ako bola chutovo? Kysla alebo ake tóny?

@klotildabazarik vo viacerych krajinach... cestujem vela a kavu mam rada...nie je kysla a skoro vobec horka

muchotrafka298
4. aug 2025

Ja som ju mala, na zadok som z toho espressa nepadla. Nekupila by som si ju hlavne z dovodu, ze nesuhlasim s tym, akym sposobom ju ziskavaju. Ze tie zvierata tyraju, drzia v klietkach, pchaju do nich na silu zrna, lebo to je uz len biznis. A toto nebudem podporovat.

rozculena
4. aug 2025

@klotildabazarik aký máš vôbec dôvod na kúpu takejto kávy?

anonym_8ae904
5. aug 2025
@rozculena

@rozculena asi neodolateľné nutkanie podporiť týranie zvierat

guudy
5. aug 2025
@rozculena

@anonym_8ae904
@rozculena
zjavne ma na ociach klapky, ked chce aj napriek varovaniam taku nechutnu kavu kupit🤷🏼‍♀️

klotildabazarik
autor
5. aug 2025
@anonym_8ae904

@rozculena asi neodolateľné nutkanie podporiť týranie zvierat

@anonym_8ae904 co to melesza blbosť, ked si to nikdy nepila a nevies aku to ma chut tak nepis blbosti,

klotildabazarik
autor
5. aug 2025
@guudy

@guudy pila si to? Ked pises ze to je nechutne?

guudy
5. aug 2025
@klotildabazarik

@guudy pila si to? Ked pises ze to je nechutne?

@klotildabazarik ano pila, mala som z Bali

anonym_8ae904
7. sep 2025
@klotildabazarik

@anonym_8ae904 co to melesza blbosť, ked si to nikdy nepila a nevies aku to ma chut tak nepis blbosti,

@klotildabazarik
Ja mám úplne v pi** chuť keď je to týranie zvierat! Aj ľudské mäso je ževraj chutné teraz si ho pôjdeš zohnať? 🤮 Kopirujem článok Cibetky ako obeť tvrdého biznisu
Nebude sa to čítať dobre, ale cibetky preto jednoducho zavreli do klietok, nechali ich vyhladovať a počkali si na okamih, keď pre nich budú dobré aj kávové zrná. Tie potom pochopiteľne zjedli a následne aj vylúčili, takže biznismeni si prišli na svoje.

Ak by cibetky predsa len chuť nemali, zrná sa do nich natlačia ako do husí… verte či nie, práve takto sa to dnes robí. Sliediť po cibetkách vo voľnej prírode a preberať ich rozmanitý trus by totiž vôbec nebolo efektívne.

Cibetky sú plaché a samotárske tvory, takže v klietkach v spoločnosti s ostatnými súkmeňovcami sa vôbec nemajú dobre. Nemajú ani pestrú stravu, takže to, čo vyprodukujú, sa ani náhodou nepribližuje tomu, čo by to malo byť.

Nuž a každý zákazník, ktorý za kilogram „skutočnej“ cibetkovej kávy zaplatí horibilné peniaze, v konečnom dôsledku podporuje tento často krutý chov.