Šľahačkový zákusok

7. nov 2022

Poprosím vás ženy, poraďte mi pečený zákusok na plech, malo by tam byt ovocie a šľahačka hlavne. A predovšetkým, nech je reprezentatívny, nie som až tak zdatna cukrárka ale niečo, čo by som zvládla a určite by mi to pochválili. Ak máte nejaký overený recept, prosím 🙏

selu11
7. nov 2022

No tak reprezentatívny neviem či bude pre každého, ale ja poznám široký okruh ľudí pre ktorých je
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/8256/tras...
(Len piškótu robím asi inú)
Na vrch dávam 40% šľahačku Kunín.

dilino
7. nov 2022

Upečieš klasické hnedé piškotové cesto po upečení ho popichať vidličkou a malou lyžičkou poliať šťavu s jahodového kompotú a ešte si šťavu treba nechať. A krém jahodový puding s cukrom uvariť v mlieku zmiešať s maslom. Na poliaty plát treba dať jahodový lekvár na to krém na krém piškoty v šťave namáčané a dávať striedavo piškotú a jahodu znova piškotú a jahodu. A na vrch vyšľahať klasickú šľahačkovú smotanu a natrieť na vrch koláča .Nie práškovú šľahačku to pokazíš chuť. Môže sa aj posypať čokoládou strúhanou. Užasne super úplne orgazmický.

dilino
7. nov 2022

piškoty klasicke okruhlé

janka1011
8. nov 2022

Kiwi rezy - vyzerajú krásne a aj sú veľmi chutné.

miriam11
9. nov 2022

Ja robím takto, upečiem si klasické piškótové cesto, niekedy pridám do cesta aj kakao. Necham vychladnúť. Potriem tenkou vrstvou jahodoveho džemu, jahody z kompótu nakrájam na plátky a poukladám na to. V miske si vymiesam 2 kyslé smotany s 2 vanilkovými cukrami. Vedľa v mise si vyslaham 2 šľahačky s 2 vanilkovými cukrami a stužovačom. Šľahačkovú zmes jemne vmiesam do zmesi kyslých smotan. Natriem na koláč a posypem mletými orechami a dám stuhnúť do chladničky. Výborne vyzerá,aj chutí. Jednoduchší recept nepoznám.

babeinka
20. nov 2022

Viedensky zakusok vyzera krasne a vyborny a svieži

moni73
20. nov 2022

Martinska rolada