icon

Stalo sa vám, že ste omáčku prehnane zahustili?

13. feb 2025

Dusila som mäso vo vode potom som tam dala smotanu nechala prevariť.. zahustila som s lyžicou gustinu a vody.. prišlo Mi to furt riedke .. tak som dala zas.. stále to nebolo aké som chcela tak som dala ešte trochu a teraz mi to príde husté 😂😂 čo robiť? Už sa vám to stalo?

avatar
patka06
13. feb 2025

Pridaj mlieko na rozriedenie

avatar
viestta
13. feb 2025

prilej mlieko a prevar

autor
13. feb 2025

A neuškodí že som tam dala toľko gustinu?

avatar
kavasmliekom
13. feb 2025

Áno, stalo, pridaj mlieko a nechaj pre variť. Ale asi bude treba aj dochutit. Podľa mňa to budeš mať teraz také slizké po tom solamyle.

avatar
lucik194
13. feb 2025

a naco davas gustin? do ziadnes omacky nepridavam a ani nikdy som nepridávala nic ako gustin..... detto moja mama tiež nie.....
normalne som si to musela vygooglit
odporucam zacat varit bez neho.....

ake na rozriedenie staci mlieko

autor
13. feb 2025

@lucik194 zaujímavé.. u nás celá rodina.. recepty čo pozerám všade tým zahusťuju.. omáčka bola moc riedka fuj to by sme nejedli to rsdsej takú hustejšiu

avatar
lucik194
13. feb 2025

ono ziaden poriadny kuchar ( v lepsej restauracii) kukuricky skrob nepouziva..... nevidim v tom zmysel. .... za mna to zmeni chut.....

ono je lepšie odliat vodu (štavu) dat smotanu a do toho opatovne pridávať tu stavu

avatar
veverkaa2
13. feb 2025

Pridať mlieko alebo vodu, aj mne sa občas stane

avatar
euka210
13. feb 2025

Ja zahustujem normalne mukou...obcas dam solamyl, ale je to take divne.
Ak huste, tak rozriet cim treba...voda, mlieko, smotana...

avatar
brrunetkaa
14. feb 2025

Ja smotanove omáčky zvyknem zahustiť struhanym parmezánom Napr. (Ak sa do jedla hodi) v 99,9% prípadoch tiež nepoužívame tieto škroby

avatar
natalka13
14. feb 2025

Ved ju zried.

avatar
milanemila
14. feb 2025

Nestalo, lebo nic take nepouzivam 🙈 omacka sa zahustuje redukovanim, cim sa aj zvyrazni chut, nie pridavanim skrobov, muk a podobne. Ale hej no kedysi sa tak varilo, tak asi to mas aj ty z domu naucene. Aj svokra taketo “smakocinky” pouzivala ako vegeta, gustin, muka vsade a ten tekuty glutamanovy hnus do polievky magi ci jak sa to vola 🤮
Muz nechapal, ze sa da bez toho 🤦🏼‍♀️

avatar
lucik194
14. feb 2025

@milanemila musim len suhlasit