Stalo sa vám, že ste omáčku prehnane zahustili?
Dusila som mäso vo vode potom som tam dala smotanu nechala prevariť.. zahustila som s lyžicou gustinu a vody.. prišlo Mi to furt riedke .. tak som dala zas.. stále to nebolo aké som chcela tak som dala ešte trochu a teraz mi to príde husté 😂😂 čo robiť? Už sa vám to stalo?
prilej mlieko a prevar
A neuškodí že som tam dala toľko gustinu?
Áno, stalo, pridaj mlieko a nechaj pre variť. Ale asi bude treba aj dochutit. Podľa mňa to budeš mať teraz také slizké po tom solamyle.
a naco davas gustin? do ziadnes omacky nepridavam a ani nikdy som nepridávala nic ako gustin..... detto moja mama tiež nie.....
normalne som si to musela vygooglit
odporucam zacat varit bez neho.....
ake na rozriedenie staci mlieko
@lucik194 zaujímavé.. u nás celá rodina.. recepty čo pozerám všade tým zahusťuju.. omáčka bola moc riedka fuj to by sme nejedli to rsdsej takú hustejšiu
ono ziaden poriadny kuchar ( v lepsej restauracii) kukuricky skrob nepouziva..... nevidim v tom zmysel. .... za mna to zmeni chut.....
ono je lepšie odliat vodu (štavu) dat smotanu a do toho opatovne pridávať tu stavu
Pridať mlieko alebo vodu, aj mne sa občas stane
Ja zahustujem normalne mukou...obcas dam solamyl, ale je to take divne.
Ak huste, tak rozriet cim treba...voda, mlieko, smotana...
Ja smotanove omáčky zvyknem zahustiť struhanym parmezánom Napr. (Ak sa do jedla hodi) v 99,9% prípadoch tiež nepoužívame tieto škroby
Ved ju zried.
Nestalo, lebo nic take nepouzivam 🙈 omacka sa zahustuje redukovanim, cim sa aj zvyrazni chut, nie pridavanim skrobov, muk a podobne. Ale hej no kedysi sa tak varilo, tak asi to mas aj ty z domu naucene. Aj svokra taketo “smakocinky” pouzivala ako vegeta, gustin, muka vsade a ten tekuty glutamanovy hnus do polievky magi ci jak sa to vola 🤮
Muz nechapal, ze sa da bez toho 🤦🏼♀️
@milanemila musim len suhlasit

Pridaj mlieko na rozriedenie