icon

Surová kapusta - zeleninová príloha v reštike

avatar
brmbuska47
24. feb 2019

Všetkých krásne pozdravujem. Prosím vás, viete niekto presný recept, ako sa robieva kapusta - surová, ktorá býva ako príloha v reštikách? Je sladkokyslá, bez šťavy a je dokonale vynikajúca, nie je tam mrkva ani nič, len ochutená kapusta. Nikde nič podobné neviem na webe nájsť. ĎAKUJEM

avatar
jamimka
24. feb 2019

Pridam sa

avatar
lucasko1991
24. feb 2019

@brmbuska47 My ju robíme u nas v jedálni.Klasika ocot-cukor.

avatar
brmbuska47
autor
24. feb 2019

@lucasko1991 super, ale aky pomer cukru a octu? Sol ziadna? Pari sa to? Ako dlho to ma posobit v kapuste? 😊

avatar
lucasko1991
24. feb 2019

@brmbuska47 Ano aj sol som zabudla.U nas to robí kuchárka viac menej od oka 😁Spraví a za cca dve hodku dve uz servírujeme.

avatar
gemini2
24. feb 2019

U nás na dve kapustove hlavy dáme polievkovú lyžicu soli, 2dcl octu, jednu polievkovú lyžicu cukru a zaliať asi pol deco olivového oleja. Poriadne premiešame a necháme aspoň hodinku odstáť.

avatar
brmbuska47
autor
24. feb 2019

@gemini2 super moc moc dakujem, vyskusam to takto!