• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Tip na prípravu vianočného kapra. Ako preraziť pachuť?

10. decembra 2016 
ahooojte.... mate niektora z vas nejaky dobry tip na pripravu vianocneho kapra??? ja ho stale len upeciems koreninou na ryby, raz som aj vyprazila...ale chcela by som vyskusat uz aj nieco nove....
mame doma v mraznicke jedneho kapra, uloveneho v lete z rybnika, ale viete si predstavit ako to maso je citit...poradite nejaku marinadu, aby to prerazilo?????dakujem
22. dec 2008 o 16:21  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ana, ja delam kapra na cervenem vine se svestkama a orechama a marinuju ho pres noc prave ve vine a vubec neni citit rybinou! Davam tam jeste koreni trochu vegi vegety, olej...a je to moc dobry recept s pecenym bramborem. Jinak jsem ho obslehla od Kluku v akci! :grinning: :sunglasses:
22. dec 2008 o 16:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
my narezeme z kapra podkovy a tie obalujeme vo vajicku v ktorom je rasca, je to supeeeer a nemusi byt k nemu len salat, chuti aj s ryzou, mnam, uz sa tesim :dizzy_face: :dizzy_face: :stuck_out_tongue_closed_eyes:
my kapra marinujeme v mlieku cez noc a rano sa nasoli a pred pecenim sa da do hore napisanych ingrediencii :slight_smile:
22. dec 2008 o 16:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ináč aj moja maminka močila cez noc do mlieka. :slight_smile:
22. dec 2008 o 17:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
aj my močímo do mlieka, to vytiahne pachy, aj pečienku tak isto.
preto je lepší ten kupovaný kapor, že je nejaký čas v kadiach s čistou vodou a sa to vyplavý a zároveň trochu schudnú to mastné.
22. dec 2008 o 18:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
aj my ho dáme do mlieka. Tento rok budeme mať mrazenéno, tak ako píše anavila chyteného na jezere. No náš si plával v rybníku do minulého týždňa.
22. dec 2008 o 19:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja nemocim do mlieka :grinning: , len namacam kapra do mlieka+citron, ale nikdy nie na dlho (max 2 hod), lebo potom by sa maso rozpadalo...a zle vyprazalo...
23. dec 2008 o 18:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (2)
bud namocit do mlieka, alebo ked je este zivy chyteny, nechat plavat v cistej vode...

inac my sme skusali rozne recepty a ten kapor je podla mna najlepsi vyprazany na podkovicky.
pri experimentoch si treba dat hlavne pozor, aky je kaprik tucny, lebo ak sa potom prezenie este s dalsim tukom, slaninkou a pod, je to skoro nekonzumovatelne...
23. dec 2008 o 19:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja tiez namacam do mlieka, ked je mrazeny, tak ho v nom necham cez noc rozmrazit a ziveho nechavam minimalne 24 hodin plavat vo vani. A zatial som nezbadala, ze by sa potom rozpadaval...asi mam inu sortu :wink:
23. dec 2008 o 21:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
kisska :grinning: :wink:
23. dec 2008 o 22:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no my davame do mlieka a celu noc a nikdy sa nerozpadol :astonished: to bol asi nejaky dochodca :grinning: :grinning: :grinning: :grinning: myslim ten kapor :sweat_smile:
23. dec 2008 o 22:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
jaaaaj no sak viete, co som chcela povedat.... :grinning: :grinning: :grinning: som si to precitala este raz a som pobavila aj samu seba :grinning: :grinning: to asi preto, lebo sa najviac tesim na 25. rano,ked si dam toho kapra studeneho len s citronom... ja mam az vtedy vianoce :wink:
24. dec 2008 o 01:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@filipa to som nevedela, tak ja to skusim o 2 hod ho z toho mlieka vybrat, sa mi zdalo ze min rok sa mi zle vyprazal a rozpadaval, a to asi preto ze som ho nechala celu noc.dakujem za radu.
23. dec 2011 o 19:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sirinka vyprazany je najlepsi, hmmm mnam sa tesim na zajtra
23. dec 2011 o 19:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@manila421 :grinning: aj ja sa tesim..ale na peceneho lososa...
23. dec 2011 o 20:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
Asi uz neskoro ale predsa ak mozem poradit:slight_smile:) Kym som chytaval ryby nechaval som ich par dni zive aby sa v cistej vode precistili. podla mojich skusenosti je uskladnenie v mraznicke ok cca 2-3 mesiace a to z dovodu kvality masa. cim dlhsie zmrazene tym vodnatejsie a tazko odstranitelna pachut. Nie kazdemu je jasne aku chut odstrani mlieko. Pred pripravou je vhodne na odstranenie pachute, no odstrani len pachut po bahne. odporucam mocit max 2hodiny. Ty ktorim je nepriemna cherakteristicka chut ryby odporucam pouzivat kvalitne slovenske a madarske korenia, ale aj kvalitne vino. Ja pouzivam najcastejsie aromaticke cerstve zelene korenia (k rybe ide skoro vsetko).citron, cervene vino, biele vino, vinikajuci je aj smazeny v muke zmiesanej s cervenou sladkou paprikou a rascou. netreba sa bat experimentovat :slight_smile:
25. dec 2011 o 08:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Den pred nasolit,ale polku citronu a cesnek, vyprazit v trojobale
10. dec 2016 o 17:52  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@filipa akúkoľvek rybu nikdy pred tepelným spracovaním nenamáčať ani pokvapkávať citrónom, pretože mäso je potom veľmi krehké a rozpadáva sa. Dobré je po tep. spracovaní pokvapkať citrónom.


@anavila určite namočiť do mlieka, vydrží aj 2 dni v tom mlieku sa nepokazí. Mlieko naberie pachy a bahnovitú chuť kapra. Ja od mlieka ešte mäso priemyjem a vysuším utierkou a potom spracujem.
10. dec 2016 o 18:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok