icon

Tipy a triky na dokonalé domáce burgre

7. dec 2024

Ahojte, rada doma robím domáce burgre, nikdy to však nieje ono.
Skúšala som rôzne recepty na internete, nemajú však tu správnu chuť.
Máte nejaké tipy a triky? Osvedčené recepty atď?
Čo dávate do burgru doma? Ďakujem za rady

barka1
7. dec 2024

Burger je tak variabilne jedlo, ze neviem, co podla teba znamená "nie je to ono". Ja som naposledy robila podla receptu z Pecie celé Slovensko - tu zemlu, zvysok som naplnila tým, co som mala doma - ladový salát, uhorka, paradajka, kečup, horcica, chedar, samozrejme maso. Deti sa oblizovali až za usami.

autor
7. dec 2024

@barka1 neviem chýba mi niečo taká výrazná chuť, viem že to nebude ako keď ideme v meste na burger ale aspoň trochu sa ku tomu priblížiť

barka1
7. dec 2024

Tak ak chuť, tak to bude dressing alebo nejaka omáčka. A ta može byt fakt akakolvek. Skus sa spytat tam, kde chodíte na burgre.

konikmodry111
7. dec 2024

Ako píšu baby, dressing robi veľa. Ja do masa dávam len čisto soľ a mleté cierne korenie. Potom šalát, rajciny, cibuľu podľa chuti, syr a dresing. A dresing robim všelijaký ale najčastejšie takto;

Majoneza, trosku kečupu, Nasekane kyslé uhorky, trosku citrónovej stavy, soľ, mleté cierne korenie, pretlaceny strucik cesnaku a niekedy prihodim aj na jemno nasekanu cibuľu a trosku cukru.

pralinka86
7. dec 2024

https://kitchenette.cz/clanek/227-burgerove-housky
Ale dolezity je veru ten dresing/ omacka, ten doda smrnc.

lindayaaa
8. dec 2024

nerobím bez opecenej cibule a tatarka kečup

misanthropicdann
8. dec 2024

Do burgru dávam len soľ a korenie. Dolezite je aby bolo dobre mäso. Na to si vybehni masiarovi nech ti namelie

cmuckolog
12. dec 2024

No veľa robí žemľa. Ak si nepečieš doma, tak neber isto tie chémie, čo vydržia pol roka mäkké... Dobrá je trebárs kvásková žemľa od Baker street. Dá sa kúpiť v tescu a sú balené po troch...
Ďalej... Nekupujem dresingy v obchode, je to tiež o ničom a chémia. Rád robím domácu majonézu a do nej posekám na úplne jemno uhorku kvašák a cibuľu.
Náplň máš od výmyslu sveta. Nie paradajka nepatrí do brugru! Fuj ble... To Ti povie každý dobrý grill majster.
Rád "experimentujem" ... Takže hocikedy do burgru dávam omeletu, zemiakové placky ( domáca výroba) , opecenú anglicku slaninu, hermelín atď. Čerstvý šalát je základ, naj lolo biondo... Občas si to preložím s údeným lososom a vtedy sa hodí dať do majonézy medová horčica a na miesto šalátu dám rukolu. Burger sa dá pripraviť na milión spôsobov. Mäso isto kvalitné od mäsiara. Mám v okolí dobrého, takže vždy ho zmelie pred mnou a keď vie ze to bude na burger zomelie mi ho 2x. Občas doň dám cesnak a jedno vajko ( žĺtko) , ale po väčšine len soľ a korenie (to jemne, nechcem zabiť chuť mäsa) ... Samozrejme najlepšie mäsko pripravíš na grile (vonku) , keď dostaneš do mäsa ten správny dymový "oder"... No kľudne aj panvica. Nie dlho na panvici max 2-3 minútky a sprudšia každá stranu. Vhodný syr je samozrejme chedar, poprípade gouda, no ani s takým oštiepkom nieje zlý. Ako pri hermelíne, tak aj pri oštiepku potieram brusnicovym dzemom, alebo slivkovým kus a zrobím k tomu karamelizovanú cibuľu, aby vtedy čerstvá nezabila chute... Uhorka vtedy tiež nieje moc vítaná...
Takže približne tak 🤷‍♂️. Ako hovorím burger sa dá urobiť na milión spôsobov.