icon

Tipy na jemnú náplň do bielej čokolády

frida1990
18. mar 2025

Ahojte. Mám doma hlbšiu silikónovú formu na čokoládu a chcela by som otcovi spraviť plnenú bielu čokoládu a dať mu ju do daru.
Naposledy som skúšala dubajskú čokoládu, tá mala veľký úspech, ale teraz chcem urobiť bielu čokoládu, s nejakou lahodnou krémovou náplňou. Nemám však veľmi skúsenosti s náplňami do čokolád, a čo som našla na internete, sa mi úplne nepáčilo, lebo tie plnky boli strašne sladké alebo tuhé/hutné, ja potrebujem niečo lahodné / krémové, a nie úplne presladené, keďže samotná biela čokoláda má tony cukru 😃
Páčila by sa mi kombinácia salko a kokos, ale to bude zas mega sladké. Napadá vás niečo, čo by sa hodilo ako jemná náplň do bielej čokolády? Nejaký citrónkový krém, kokosový atď? Tak, aby to bolo ľahké, krémové, nie príliš sladké, a aby to ladilo k bielej čoko. Máte nejaké tipy pre mňa?
Vopred ďakujem ☺️

madeincssr
18. mar 2025

@frida1990 moze byt aj blby napad 🙃? Nedala by sa nutela "zahustit" nasekanymi lieskovcami a/alebo kusockami tortovej oplatky? Chrumkalo by to a farebne kontrastovalo.

frida1990
autor
18. mar 2025

@madeincssr to ma napadlo tiež, akože bolo by to mega, konzistencia presne taká, akú potrebujem, ale bolo by to extrémne sladké podľa mňa, tak si nie som úplne istá, jedine ak by som našla nejaký lieskovoorieškový krém bez cukru, aby sa tie chute tak lepšie preladili.

miriamzba
18. mar 2025

Mne by pasoval jahodový krém, nie príliš sladký, ale receptik nemám.

frida1990
autor
19. mar 2025

@miriamzba ja som chcela napríklad skúsiť malinový, aby tam bola tá kyselkavosť, ktorá by vyladila tú sladkosť tej bielej čokolády, ale neviem ako si mám vymyslieť recept

beky223
19. mar 2025

Niekde som zahliadla presne niečo ako malinovú "dubajsku" čokoládu, presný recept neviem, ale proste sa tiež zmiešali tie rezance s malinovym krémom 🤷

mariafilip
19. mar 2025

Ganache z horkej cokolady a pridat k nej kavu? Nebude to kyselkave ale horkost kavy by to mohla vyladit pekne

christie11
19. mar 2025

Ak to bude na priamu konzumaciu,urobila by som malinovy mousse, receptov je na nete kopec. Alebo tvarohovu napln a do stredu maliny/jahody.

frida1990
autor
19. mar 2025

Ďakujem všetkým za super tipy, poexperimentujem ☺️

antoanetta
19. mar 2025

@frida1990 podľa mňa by sa dalo urobiť niečo ako taká tá kolatch tuba. Môžeš zmiešať hocijaké orieškové maslo alebo pastu s tým kokosom alebo lyofilizovanymi malinami či jahodami. Mne by sa hodilo mandľové maslo s jahodami alebo keď si robila tú dubajsku čokoládu, tak ti ostalo asi pistaciove maslo, tak pistacie s malinami je tiež vynikajúce kombo. A môžeš si tam sama určiť, koľko cukru do toho dáš