Tipy na jemnú náplň do bielej čokolády
Ahojte. Mám doma hlbšiu silikónovú formu na čokoládu a chcela by som otcovi spraviť plnenú bielu čokoládu a dať mu ju do daru.
Naposledy som skúšala dubajskú čokoládu, tá mala veľký úspech, ale teraz chcem urobiť bielu čokoládu, s nejakou lahodnou krémovou náplňou. Nemám však veľmi skúsenosti s náplňami do čokolád, a čo som našla na internete, sa mi úplne nepáčilo, lebo tie plnky boli strašne sladké alebo tuhé/hutné, ja potrebujem niečo lahodné / krémové, a nie úplne presladené, keďže samotná biela čokoláda má tony cukru 😃
Páčila by sa mi kombinácia salko a kokos, ale to bude zas mega sladké. Napadá vás niečo, čo by sa hodilo ako jemná náplň do bielej čokolády? Nejaký citrónkový krém, kokosový atď? Tak, aby to bolo ľahké, krémové, nie príliš sladké, a aby to ladilo k bielej čoko. Máte nejaké tipy pre mňa?
Vopred ďakujem ☺️
@madeincssr to ma napadlo tiež, akože bolo by to mega, konzistencia presne taká, akú potrebujem, ale bolo by to extrémne sladké podľa mňa, tak si nie som úplne istá, jedine ak by som našla nejaký lieskovoorieškový krém bez cukru, aby sa tie chute tak lepšie preladili.
Mne by pasoval jahodový krém, nie príliš sladký, ale receptik nemám.
Niekde som zahliadla presne niečo ako malinovú "dubajsku" čokoládu, presný recept neviem, ale proste sa tiež zmiešali tie rezance s malinovym krémom 🤷
Ganache z horkej cokolady a pridat k nej kavu? Nebude to kyselkave ale horkost kavy by to mohla vyladit pekne
Ak to bude na priamu konzumaciu,urobila by som malinovy mousse, receptov je na nete kopec. Alebo tvarohovu napln a do stredu maliny/jahody.
Ďakujem všetkým za super tipy, poexperimentujem ☺️
@frida1990 podľa mňa by sa dalo urobiť niečo ako taká tá kolatch tuba. Môžeš zmiešať hocijaké orieškové maslo alebo pastu s tým kokosom alebo lyofilizovanymi malinami či jahodami. Mne by sa hodilo mandľové maslo s jahodami alebo keď si robila tú dubajsku čokoládu, tak ti ostalo asi pistaciove maslo, tak pistacie s malinami je tiež vynikajúce kombo. A môžeš si tam sama určiť, koľko cukru do toho dáš

@frida1990 moze byt aj blby napad 🙃? Nedala by sa nutela "zahustit" nasekanymi lieskovcami a/alebo kusockami tortovej oplatky? Chrumkalo by to a farebne kontrastovalo.