icon

Tipy na ľahkú plnku do torty

29. máj 2025

Ahojte ženy.
Chystám sa pripraviť tortu na oslavu .
Od vás ale potrebujem radu,typ čokoľvek.
Akú plnku? Niečo ozaj dobré a zároveň ľahké. Bude to moje 'poprvé' tak vas poprosím nevravte že by som to už mala vedieť. Najlepšie Niečo aj s postupom Niečo čo zvládnem a bude to chutiť.
Ďakujem každej z vás

avatar
really8
29. máj 2025

Ked vyslahas slahacku a zmiesas s mascarpone mas najjednoduchsiu chutnu plnku

avatar
lucia13022023
29. máj 2025

Súhlasím s mascarpone, šľahačka a ja dávam ešte bielu čokoládu.
Postup - vodný kúpeľ, necháš roztopiť bielu čokoládu a VYCHLADNÚŤ! To je vekmi podstatne
Vymiesas si smotanu na šľahanie, do nej budeš postupne pridávať mascarpone a slahat na nízkych obrátkach. Potom studenú čokoládu. Ja krém robím deň vo pred, je lepší.
Obyčajne piskotove cesto, potom robím rozvar z ovocia. Prebytočnu stavu si nechám, polejem nou korpusy. Dám korpus, urobím akoby steny z krému, do toho rozvar z ovocia a krém. Opakujem pokým všetko neminiem. A na obter robím ganache ale to neveim ci na prvý krát zvládneš, ja osobne som to pokazila a podarila sa mi až na piaty krát 🤣

avatar
mariynka
29. máj 2025

Nam chuti parizsky krem s ovocim, napr bananmi.alebo karamelova s bananmi. Abo smotanova s aktual.jahodami. abo pistaciovo malinova. Mrkvova. Babovka olejova poliata cokoladou.

avatar
lila246
29. máj 2025

ja som moju prvu tortu piekla tuto cez prazdniny, bola vynikajuuuca, vsetkym chutila (vizual nebo taky pekny samozrjeme :D ) https://varecha.pravda.sk/recepty/elegantna-ovo...

avatar
deedol
29. máj 2025

Slahackova smotana, 2 nehrudkove tvarohy, vanilkovy cukor, jeden creme ole vanilka alebo cokolada.

avatar
majamat
29. máj 2025
@deedol

Slahackova smotana, 2 nehrudkove tvarohy, vanilkovy cukor, jeden creme ole vanilka alebo cokolada.

neviem co sa mysli tym lahsi,a le predpokladam, ze by mal byt lahsie stravitelny, nezatazovat zaludok. mascarpone plnka je skoro tak kaloricka ako klasicka pudingovo maslova. mascarpone dost tucne a slahacka tiez, to vobec nie je lahke. ako obsahuje trosku viac bielkovin,a le to je zanedbatelne mnozstvo.

mam recept na kolac, kde je sice klasicky maslovy krem. ale do neho sa pridava tvaroh. cize mnozstvo kremu vyjde vacsie, cize ked to preratam na rovnake mnozstvo ako mascarpone, tak to ma o 500kcal menej na celu davku. oproti maslovemu 700kcal.

mala somkedysi recept - 1konzerva mandariniek, 1 slahacka, 1 puding bez varenia Ole vanilka. dat do sejkra a vysekovat ( staci aj nejaky pohar zavaraninovy, ale da sa aj vymixovat. moze sa trosku pripadne prisladit, ak treba )
toto ma oproti mascarpone kremu o 700kcal menej, oproti maslovemú o 900kcal.

nikde som neratala cukro, lebo ten treba dat vsade, okrem toho posledneho, cize je kludne mozne, ez ten rozdiel bude este vacsi.

zaujimavo vyzera aj ten krem,c o tu odporucila @deedol

avatar
majamat
29. máj 2025

a teda, ak ide od kremu tvaroh, priapdne ovocie, v takom pripade bude lahsi.

avatar
nevenka
30. máj 2025

Pytas sa na lahke akoze lahhsie na travenie alebo lahke na vyrobu? 😅. Lebo "lahsi" krem ako maslovy - teda mascarpone a slahacka, pripadne este tvaroh, v porovnani s tym maslovym pudigovym kremom vobec nie je lahsi kaloricky a na travenie, ale lahsi na vyrobu 😊.
Za mna, do torty, ktora bude aj chvilku stat, su dobre maslove varene plnky, ktore perfektne drzia tvar aj po odlezani. Ja mam oblubenu kavovu od maminky a podla mna je na pripravu lahka aj ta.
Ale uplne najlahsia na vyrobu je ta so slahackou a mascarpone, tvarohom, to len vyslahas a mas.
A prvy raz som robila dcere swiss krem a bola som prekvapena, ze aj to sa mi na prvy raz podarilo. Tym som potrela tortu zvrchu.
Ked to ma podla mna chutit a je to raz za cas, kaslat na kalorie. Lebo sesterka bola raz na svadbe, kde mali same veci bez cukru a teda nechutilo to nikomu.

avatar
majamat
30. máj 2025
@nevenka

Pytas sa na lahke akoze lahhsie na travenie alebo lahke na vyrobu? 😅. Lebo "lahsi" krem ako maslovy - teda mascarpone a slahacka, pripadne este tvaroh, v porovnani s tym maslovym pudigovym kremom vobec nie je lahsi kaloricky a na travenie, ale lahsi na vyrobu 😊.
Za mna, do torty, ktora bude aj chvilku stat, su dobre maslove varene plnky, ktore perfektne drzia tvar aj po odlezani. Ja mam oblubenu kavovu od maminky a podla mna je na pripravu lahka aj ta.
Ale uplne najlahsia na vyrobu je ta so slahackou a mascarpone, tvarohom, to len vyslahas a mas.
A prvy raz som robila dcere swiss krem a bola som prekvapena, ze aj to sa mi na prvy raz podarilo. Tym som potrela tortu zvrchu.
Ked to ma podla mna chutit a je to raz za cas, kaslat na kalorie. Lebo sesterka bola raz na svadbe, kde mali same veci bez cukru a teda nechutilo to nikomu.

@nevenka to veru chutne moc nie je. podla man sa tiez kalorie az tak extremne stiahnut nedaju. uz len to, ez cukor teoreticky znizis, ale problem nei je len cukor, elbo 1g ma len 4kcal, ovela vacsi problem je tuk, ktory nezmenis, lebo ten tomu dodava vacsinou tvar, pevnost teda okrem toho aj puding moze ).

no co je horsie, rpave vela tuku tazko travi. no ta kombinacia mascarpone, slahacky a tvarohu je celkom zaujimava. to ubere oproti plnke bez tvarohu 400kcal ( na rovnake mnozstvo asi 0,5kg bez cukru )
cukor tam nedavam, lebo mnozstvo by bolo rvonake vo vsetkych plnkach v rovnakom mnozstve plnky 0,5kg. hadzem to do KT a teda mnozstvo preratam,a by to sedelo. nechcem zbytocne pridavat zakazdym aj cukor, lebo ten nerobi v kremoch rozdiely.

avatar
zabina27
30. máj 2025
@nevenka

Pytas sa na lahke akoze lahhsie na travenie alebo lahke na vyrobu? 😅. Lebo "lahsi" krem ako maslovy - teda mascarpone a slahacka, pripadne este tvaroh, v porovnani s tym maslovym pudigovym kremom vobec nie je lahsi kaloricky a na travenie, ale lahsi na vyrobu 😊.
Za mna, do torty, ktora bude aj chvilku stat, su dobre maslove varene plnky, ktore perfektne drzia tvar aj po odlezani. Ja mam oblubenu kavovu od maminky a podla mna je na pripravu lahka aj ta.
Ale uplne najlahsia na vyrobu je ta so slahackou a mascarpone, tvarohom, to len vyslahas a mas.
A prvy raz som robila dcere swiss krem a bola som prekvapena, ze aj to sa mi na prvy raz podarilo. Tym som potrela tortu zvrchu.
Ked to ma podla mna chutit a je to raz za cas, kaslat na kalorie. Lebo sesterka bola raz na svadbe, kde mali same veci bez cukru a teda nechutilo to nikomu.

@nevenka napisala by si prosim recept na tu maslovu plnku, kludne aj na tu kavovu?

avatar
nevenka
30. máj 2025
@zabina27

@nevenka napisala by si prosim recept na tu maslovu plnku, kludne aj na tu kavovu?

@zabina27 paci sa, tuto plnku mamina dava na oriesky, kosicky, ale aj do zakuskov, torty.
Takto podobne robievam aj kakaovu plnku. Len davam kakao a menej muky.
Kludne mozes dat aj pol na pol kukuricny skrob a muku alebo ciste len skrob, ak nechces muku. Tu konzistenciu mavam vselijaku, raz hustejsiu, inokedy menej hustu, niekedy dam 1 zltok a niekedy vobec 🙃.
No a potom uvarene to miesam priebezne, ako to chladne, aby sa nevytvorila kozka a po castiach davam do vyslahaneho masla s cukrom. Pekne stuhne v chladnicke a drzi tvar. Kavu si varim espresso a ked chcem kus tie bodky mat, tak trosicku z usadeniny dam pre efekt.

avatar
nevenka
30. máj 2025

A oriesky a kosicky robim s pravym maslom tiez, nie Palmarin a Hera, to nam nechuti.

avatar
veva1986
31. máj 2025

Tento krém do torty je úplne úžasný, veľmi chutný, dobre drží, odporucam. Prikladám aj link na postup. Minulý týždeň som piekla takú menšiu tortu s týmto kremom.

https://www.youtube.com/watch?v=aCkGTPQWJ2Q
avatar
veva1986
31. máj 2025
@veva1986

Tento krém do torty je úplne úžasný, veľmi chutný, dobre drží, odporucam. Prikladám aj link na postup. Minulý týždeň som piekla takú menšiu tortu s týmto kremom.

@veva1986 je to malinový krém 🥰

avatar
nevenka
31. máj 2025
@veva1986

Tento krém do torty je úplne úžasný, veľmi chutný, dobre drží, odporucam. Prikladám aj link na postup. Minulý týždeň som piekla takú menšiu tortu s týmto kremom.

@veva1986 aj ja som robila tento dcere na 1.sv.prijimanie do torty, len som dala mrazenu lesnu zmes, mnamka a este to aj drzi perfektne a hore na tortu ten swiss krem...😋. Tiez odporucam.

avatar
veva1986
31. máj 2025
@nevenka

@veva1986 aj ja som robila tento dcere na 1.sv.prijimanie do torty, len som dala mrazenu lesnu zmes, mnamka a este to aj drzi perfektne a hore na tortu ten swiss krem...😋. Tiez odporucam.

@nevenka super, presne aj ja mám na vrchu Swiss krém, super všetko drží, a ešte sú aj chutné 🥰😋 mňa čaká torta na prijímanie dcére budúci týždeň 😁

avatar
majamat
31. máj 2025
@veva1986

Tento krém do torty je úplne úžasný, veľmi chutný, dobre drží, odporucam. Prikladám aj link na postup. Minulý týždeň som piekla takú menšiu tortu s týmto kremom.

@veva1986 mnam, mam rada ovocne veci.
inak ten krem je v zasade opat klasicky maslovy len s primesou elkeho mnozstva ovocia, cim sa rozriedi a tym sa odlahci. je zaujiamve, ze ten zaklad maju tie kremy v asade rovnaky, bud maslovy krem,a lebo maskrapone/slahacka krem.

ulozim si ho, dufam, ez ho medzi tou horou receptu najdem, ked budem potrebovat. stale ukladam a nic z toho nerobim.