icon

Tipy na večeru pre deti

luciq13
26. feb 2018

Ahojte, žienky, čo davate na veceru svojim drobcom? Syn ma 9 mesiacov, zišli by sa nejaké nápady na večere. Nie instantné kaše z obchodu. Dakujem

marlenkac
26. feb 2018

Aj ja by som prosila radu co davatr svojim detickam.ja mam 12 mesacnu dcerku a odmieta jedlo.spapa velmi malo pyta stale mlieko.prosim moze mi napisat nejaka mamicka jedalnicek z celeho dna co papa vase dietatko?moja dcera je nekojena tak nejaka mamicka co ma babatko a piju umele mliecko.dakujem.

ukulela
26. feb 2018

moj mal v takom case zvycajne na veceru druhu polovicu z obeda 🙂 varievala som mu doma v parnom hrnci. pripadne mierne obmenene - bud s nejakou "prilohou" (sup tam daky zemiak/batat/lyzicu smotany. kase nikdy nejedaval na veceru, a kupovane sme mali len raz, aj to len preto, lebo sme krabicu vyhrali tusim na MK.
ja som do zeleninovo - masovych prikrmov zavarala aj ryzove vlocky, ovsene, kus-kus ... alebo mal na obed zeleninu s masom a na veceru uz len zeleninovu kasu. v tom case som este pre moje bezzube dieta mixovala, vecera mu vychadzala tak okolo piatej - siestej a vecer mal vzdy uz iba kojenia a normalne sprval celu noc.
inac doobeda maval ovocno-vlockovo-vyzivovo-jogurtove daco. ked kasu, tak spaldovu, kukuricnu, pohankovu (blee, ale on jedol) a pod.
@luciq13

kika831
26. feb 2018

@marlenkac ahoj, ja mam 13 mesacneho chlapca a papa takmer vsetko. Zatial je slaby vyber ovocia a zeleninky, ale napisem ti ako zhruba u nas vyzera jedalnicek. Okolo 7:00 ranajky- varim ovsenu kasu s jablkom, bansnom, pripadne vlocky s jogurtom. Desiata okolo 9:30- jablko, banan, vyziva, pripadne ak mam doma upecenu babovku alebo kolac s ovocim. Obed cca 12:30- nedavam 2 chody, bo tolko este nespapa. Niekedy mam len hustu polievku, inokedy len druhe. A to skusame vsetko mozne. Dnes napriklad grilovana ryba s tekvicou a zemiakom. Neskutocne chutilo. Na olovrant okolo 16:00-opat nejaky milacik, jogurt, pripadne chlebik s natierkou. Tie si robim sama. Alebo niekedy len maslovy roztek s mrkvou nastruhanou. Na veceru okolo 19:00 bud to iste ako na obed, alebo krupicovu kasu, pripadne praskovu. Ale vacsinou to co bolo na obed a tesne pred spanim este nutrilon mlieko. Dufam, ze som troska pomohla.

marlenkac
26. feb 2018

@kika831 tak to krasne papa.u nas je to bieda.odmieta chleba jogurty papame stale dokola to iste.u nas to je takto.8.00 ranajky bud vyziva jogurt alebo ovocie.spapa 4 lyzicky.o hodinu vypije 150 mlieka.okolo 13.00 obed.bud polievka alebo druhe jedlo.zase zje malo mozno 8 lyziciek.potom dam bud kukuricbu chrumku piskotu alebo termix.zase mlieko.ide spat.okolo 17.00 jej dam bud znova obed alebo co mi zje na silu.kustik striedky z chlebika alebo opat vyzivu.a na spanie mlieko.ja uz som zufala.u nas nehrozi ze zje chleba alebo krupicovu kasu.

kika831
27. feb 2018

@marlenkac ale s priberanim nemate problem, nie? Bo ak pribera a nema ziadne problemy s nedostatkom vitaminom, tak sa netrap. Niektore deti su proste take. Uvidis, to sa casom zlepsi. Hlavne nic nasilu, aby si nevytvorila odpor k jedlu. Skusaj rozne chute, mozno natrafis na nieco, co bude velmi chutit a co si oblubi. Drzim palce

bubik18
6. mar 2018

Dnes : ranajky jogurt, desiata hrozno a piskotky, obed udusena kuracina na zelenine so zemiacikmi (por,mrkva,petrzlen), vecera parka,chlebik,syr-tehla.olovrant asi nestihne lebo spi