Tipy na Veľkonočné menu
Prosím radu ideme dnes na veľký nákup veľkonočný nakoľko zajtra a pozajtra pracujeme do večera musíme to vybaviť dnes , čo zvyknete variť čo budete mat na jedenie od piatku az do pondelka čo určite nemám zabudnúť kúpiť a tipy na obed prosím 🙏🏻🙏🏻 napíšte mi čo budete mat na obed od piatku do pondelka , dakujem vam
Variť idem presne to čo varím celý rok (čiže rezne, seged, špagety, čokoľvek), takže nerozlišujem, že je veľká noc, akurát na veľkonočný pondelok chodíme k rodičom a tam si dáme šalát a rezne a je po sviatkoch 😃, tak isto nepeciem 8 druhov koláčov ale jeden obyčko, ktorý pečiem tak či tak každý tyzden v roku
u nás klasika šalát, rezne, údené mäsko, fazuľová polievka - akože nič špeciálne teda okrem toho šalátu ten robievam fakt že dva razy do roka 😀
Keby sme nešli na Veľkú noc preč, tak veľkonočná nedeľa kačica, domáce lokše a viedenský knedlík, veľkonočný pondelok majonézový šalát a rezne. Dezert tak ako robím bežne počas roka, najradšej mám pavlovku a tiramisu. Ostatné dni bežné jedlo, na čo máme chuť. Údené, klobásky, syrek a podobné akože klasiky som nikdy nerobila. Ale ja ani na Vianoce nepečiem 5 druhov koláčov a pečiva. U nás sa aj cez sviatky je normálne, čiže ako po celý rok, nežerieme cez sviatky ako dve tretiny Slovenska.
Však var to čo aj inokedy na veľkú noc.
Zeleny stvrtok
-tento rok bude zelena spargla so zemiakmi-vsetko na pare,posypane oprazenou struhankou,a dip z bieleho jogurtu/cesnak alebo pazitka,sol,kvapka olivaku/
Ale mavame spenat s vajcom a zemiakmi,alebo brokolicove cestoviny,brokolicu na pare...
Piatok-post
Maximalne nejaka zeleninova polievka,
Chlieb s maslom.....
Sobota-vyprazana alebo pecena ryba,zemiaky,k vyprazanej mozno i spenat
Cez den ale uvarim aj udene mäso a rebra,
V tej vode uvarim zeleninovu fazulovu polievku s hrubymi slizami-to je typicka velkonocna u nas
Vajicka,nachystam syry
-to sa je po "vzkrieseni" ked prideme vecer z kostola
Ale najmä v nedelu.
Jedavaju sa aj parky,jalita,klobsky...
V pondelok uz hocico
Mozno upeciem kacku.....
My nie sme veriaci čiže neriešim vôbec nejaké jedlo na veľkú noc. Jedine co robíme na veľkú moc je syrova roláda, inak budeme mat to co vždy.