Tlakový hrniec - skúsenosti
Prosim vas tie co mate doma tlakovy hrniec, co v nom vsetko varite, odporúčate?ake su vase skúsenosti prosím ? Vopred ďakujem
@malinovka333 no šak dakujem pekne že iba vyvali dekel..mne by ku nešťastiu aj to stačilo😀 u nás doma to tiež nikto nikdy nepoužíval
@sono2 ak si si nevsimla toto je diskusne forum a zatial este mas moznost vyberu,ak ta nejaka tema nebavi,irituje,naco ju otvaras? Ci si potrebujes nervicky na niekom vyventilovat? Naor.ja varit viem,ale tlakovy hrniec je pre mna spanielska dedina. Ako si vedela na prvy krat ako dlhi mas robit napr.hovadzinu? To si kazdu pol hodinu otvarala alebo si si tipla,ale ho tam nechas hodinu?
@melany4....si spokojná s hrncom lamart?ja ho totiž mám a teda hovädzie mäsko tam do hodiny nespravím...neviem čo robím zle ☹️....keď stíšim horák moc klapka mi spadne keď stíšim málo tak para frčí jak blázen 😩..keď to dám napol tak sa mi mäso robí veľmi dlho
@danzika hovadzie tam musi byt za max..4 minutm za 1 5h je uvarene sj v obycajnom hrnci
@malinovka333 tak neviem či za 4min ale píšu tak do pol hodiny....presne 1.5h to spravím aj v obyčajnom....preto sa pýtam sama seba kde robím chybu😩
@danzika 40minut malo byt. Ale hovadzie na kusky mam aj za 20 ked robim gulas. Napr mix divina,bravcove hovadzie
ano mam, najprv si ho kupil priatel na hovadzinu, neskor ma oboznamil ako v nom varit (bala som sa ho ako certa) a teraz, najoblubenejsi hrniec, fakt, keby ze mam mat jeden hrniec tak ten😁 od tefalky, cca50e stal
@pinkgirl áno presne tak postupujeme pri varení len teda to tlakovanie som tak nerobila🤷...mám vlastnú domácnosť už vyše 20r takže variť viem😉....ale teda nemám skúsenosti s tlakačom ..kúpila som si ho teraz cca pol rok len teda neviem asi ako na to ....
Ďakujem vám dievčence za vaše rady budeme skúšať 🙏
@danzika ale veď jasné, celý život sa učíme. Ja mám obdobia kedy ho viac používam a inokedy vôbec.
Uvidíš, keď si na seba s hrncom vzájomne zvyknete, bude to pre teba hračka. Hovädzí guláš či moravský vrabec sú z neho raz dva. Minule som bola úplne nepoužiteľná čo ma tak hlava bolela, tak som navigovala pri varení v tlakači 17r syna a zvládol to na 1*.
@danzika a ako si v nom varila ked si ho nenatlakovala?lebo to nemozes ho len tak zavriet. Nemas navod k nemu? Ja som mala tlakovy svadobny dar lenze k nemu bol nemecky navod nevedela som to este vtedy prelozit a pochopit ako to funguje.
Tak som si vyziadala svk navod a odvtedy viem ako funguje a varim iba v nom.ja si vzdy citam vsetky navodym kazdy hrniec je iny
@malinovka333 natlakujem ho len asi malo..akonáhle začala ísť silná para cez hlavný ventil som hneď stisila ..lenže nemohla som moc čiže stále išlo dosť pary,bude to asi tým že som nepockala aspoň tých 5min... má to niečo do seba ...návod k hrncu bol len základ klasika a tiež tak aj na nete takže som robila podľa toho ...ale je možné že na každý hrniec treba inak🙆
na varenie pouzivam multifunkcny tlakovy hrniec od oravy a da sa v nom uvarit snad vsetko
ja v nom nevarim ale svokra ano, ta si to nevie vynachvalit, ja sa v tom bojim varit

@katuskamala1 ja dam 20minut. A potom skontrololujem, iba ked som robila mäso vkuse, na svieckovu bolo to malo