icon

Tlakový hrniec - skúsenosti

katuskamala1
10. okt 2022

Prosim vas tie co mate doma tlakovy hrniec, co v nom vsetko varite, odporúčate?ake su vase skúsenosti prosím ? Vopred ďakujem

Strana
z3
erickatt
12. okt 2022

@katuskamala1 ja dam 20minut. A potom skontrololujem, iba ked som robila mäso vkuse, na svieckovu bolo to malo

liusa82
12. okt 2022

@malinovka333 no šak dakujem pekne že iba vyvali dekel..mne by ku nešťastiu aj to stačilo😀 u nás doma to tiež nikto nikdy nepoužíval

marca12
12. okt 2022

@sono2 ak si si nevsimla toto je diskusne forum a zatial este mas moznost vyberu,ak ta nejaka tema nebavi,irituje,naco ju otvaras? Ci si potrebujes nervicky na niekom vyventilovat? Naor.ja varit viem,ale tlakovy hrniec je pre mna spanielska dedina. Ako si vedela na prvy krat ako dlhi mas robit napr.hovadzinu? To si kazdu pol hodinu otvarala alebo si si tipla,ale ho tam nechas hodinu?

sono2
12. okt 2022

@marca12 ku každému hrncu máš knižku, orientuješ sa podľa toho. Ako som už vyššie písala. A áno v celku hodinu guláš 45 minút. Mam 5 litrový hrniec. cca čas deleno 3 približne.
Treba troška rozmýšľať. Bábiky

danzika
5. nov 2022

@melany4....si spokojná s hrncom lamart?ja ho totiž mám a teda hovädzie mäsko tam do hodiny nespravím...neviem čo robím zle ☹️....keď stíšim horák moc klapka mi spadne keď stíšim málo tak para frčí jak blázen 😩..keď to dám napol tak sa mi mäso robí veľmi dlho

melany4
5. nov 2022

@danzika áno veľmi som spokojná, keď aj úplne stisim oheň, klapka mi drží hore a celkovo vari rýchlo.Neviem kde by mohla byt chyba...nedavas malo vody napríklad, ja mam presne tento.

pinkgirl
5. nov 2022

@danzika a natlakuješ hrniec riadne dlho? Ja ho zatvorím, dam na max plyn a keď začne syčať para cez hlavný ventil nechám ho 5minut vtedy sa natlakuje a potom stisim plyn na nimum a varím ešte niekoľko minút podľa druhu jedla. Ale až do vypnutia nikdy tlak neklesne.

danzika
6. nov 2022

@pinkgirl aha?tak to nerobím..začne ísť silný tlak a vtedy pomaly stisujem..nevedela som že treba 5min natlakovat ..veľmi pekne ďakujem ..skúsim tak nabudúce lebo včera som robila v ňom zrovna maďarský guláš a teda viac ako 1.5h mi to trvalo ....🤦

danzika
6. nov 2022

@melany4 vôbec neviem kde robíme chybu lebo to skúšame už dlhšie s mojím a stále to isté ..hovädzie 1.5h aj viac 🤦....preto som písala či ste spokojná ...my máme tento

malinovka333
6. nov 2022

@danzika hovadzie tam musi byt za max..4 minutm za 1 5h je uvarene sj v obycajnom hrnci

danzika
6. nov 2022

@malinovka333 tak neviem či za 4min ale píšu tak do pol hodiny....presne 1.5h to spravím aj v obyčajnom....preto sa pýtam sama seba kde robím chybu😩

malinovka333
6. nov 2022

@danzika 40minut malo byt. Ale hovadzie na kusky mam aj za 20 ked robim gulas. Napr mix divina,bravcove hovadzie

pinkgirl
6. nov 2022

@danzika hlavne sa toho hrnca nesmieš báť😉. Mäso orestuj- zatiahni, pridaj koreniny, podlej vodou po rysku alebo aby bolo zaliate vodou - podľa toho čo varíš. Zatvor hrniec a tak daj na maximum. Keď ho nenatlakuješ tak to bude neefektívne varenie.

modraslamka
6. nov 2022

ano mam, najprv si ho kupil priatel na hovadzinu, neskor ma oboznamil ako v nom varit (bala som sa ho ako certa) a teraz, najoblubenejsi hrniec, fakt, keby ze mam mat jeden hrniec tak ten😁 od tefalky, cca50e stal

danzika
6. nov 2022

@pinkgirl áno presne tak postupujeme pri varení len teda to tlakovanie som tak nerobila🤷...mám vlastnú domácnosť už vyše 20r takže variť viem😉....ale teda nemám skúsenosti s tlakačom ..kúpila som si ho teraz cca pol rok len teda neviem asi ako na to ....
Ďakujem vám dievčence za vaše rady budeme skúšať 🙏

danzika
6. nov 2022

@pinkgirl to je asi tá chyba ktorú robím ...nenatlakujem ☹️

pinkgirl
6. nov 2022

@danzika ale veď jasné, celý život sa učíme. Ja mám obdobia kedy ho viac používam a inokedy vôbec.
Uvidíš, keď si na seba s hrncom vzájomne zvyknete, bude to pre teba hračka. Hovädzí guláš či moravský vrabec sú z neho raz dva. Minule som bola úplne nepoužiteľná čo ma tak hlava bolela, tak som navigovala pri varení v tlakači 17r syna a zvládol to na 1*.

malinovka333
7. nov 2022

@danzika a ako si v nom varila ked si ho nenatlakovala?lebo to nemozes ho len tak zavriet. Nemas navod k nemu? Ja som mala tlakovy svadobny dar lenze k nemu bol nemecky navod nevedela som to este vtedy prelozit a pochopit ako to funguje.
Tak som si vyziadala svk navod a odvtedy viem ako funguje a varim iba v nom.ja si vzdy citam vsetky navodym kazdy hrniec je iny

danzika
7. nov 2022

@malinovka333 natlakujem ho len asi malo..akonáhle začala ísť silná para cez hlavný ventil som hneď stisila ..lenže nemohla som moc čiže stále išlo dosť pary,bude to asi tým že som nepockala aspoň tých 5min... má to niečo do seba ...návod k hrncu bol len základ klasika a tiež tak aj na nete takže som robila podľa toho ...ale je možné že na každý hrniec treba inak🙆

ninah1486
11. jún 2023
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

na varenie pouzivam multifunkcny tlakovy hrniec od oravy a da sa v nom uvarit snad vsetko

beahavala
15. jún 2023
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

ja v nom nevarim ale svokra ano, ta si to nevie vynachvalit, ja sa v tom bojim varit

Strana
z3