Tlakový zavárací hrniec

pat_kov
7. júl 2023

Dobrý deň,
pozerám veľa zahraničných videí o zaváraní a rozlišujú dva typy - zaváranie vo vode (klasické) na kyslé produkty (džemy, ovocie, nakladaná zelenina) a zaváranie v tlakovom zaváracom hrnci. Stretli ste sa tým na Slovensku? Na slovenských e-shopoch som taký hrniec vôbec nenašla, iba obyčajný tlakový hrniec, v ktorom sa varí jedlo - to je niečo iné. V tlakovom zaváracom hrnci sa vraj dajú zavárať aj nekyslé potraviny - mäso, strukoviny, hocičo, aj hotové polievky.

roja01
7. júl 2023

@pat_kov to je autoklav na zavaranie.

roja01
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
7. júl 2023

@pat_kov kedysi mama pouzivala klasicky tlakac, ten co v nom varila vsetko, aj na zavaranie. Ale tak ci tak, nedosiahnes v nom dostatocnu teplotu aby si vyrobila masovu konzervu bezpecnu na dlhodobe skladovanie, na to potrebujes viac ako 120°C, v tlakaci mas max 112.