Triky na prípravu mäkkých bravčových rezňov
Ahojte, ako zabezpečíte, že rezníky z bravčového mäsa budú mäkké?
Tie moje sú vždy tvrdé, už neviem, čo s nimi.
Klepem. Pražím klasicky na oleji/masti ... tak neviem, či dlho, či krátko. Poraďte, aký máte vy trik na mäkké rezníky. Ďakujem vám aj v mene mojich stravníkov 🙂
@zuzulienocka78 zrejme dlho pražíš
@zuzulienocka78 skus ich potom po doprrazeni dať take horúce do hrnca a zakryť ,moja mama to tak robi
Rýchlo sa majú robiť iba z panenky. My obľubujeme rezne z peknej krkovičky. Klasika obalím, opečiem z oboch strán a robím ich na pánvici, na dve tretiny prekryté pokrievkou, na nízkom stupni. V polovici obrátim na druhú stranu. Robím ich takto vyše hodiny a vždy sú mäkkučké, na povrchu chrumkavé.
A z akeho masa robis? Ono ked s dlho smazi, tak vtedy zvyknu stvrdnut.
@puticka7 Dnes budem robiť z karé.
@zuzulienocka78 Tak kare je samo o sebe suchsie, z neho stavnate rezne nespravis.
@puticka7 Dnes budem robiť z karé.
@zuzulienocka78 no mäso nesmieš vyklepať úplne natenko, obaliť a piecť na strednom plameni
Moja svokra vzdy namaca bravcove maso na rezne do mlieka... A tam to ma namocene par hodin. Vzdy robi z kare. A su makucne.. Ja nenamacam, je mi skoda mlieka. 😂
Rýchlo sa majú robiť iba z panenky. My obľubujeme rezne z peknej krkovičky. Klasika obalím, opečiem z oboch strán a robím ich na pánvici, na dve tretiny prekryté pokrievkou, na nízkom stupni. V polovici obrátim na druhú stranu. Robím ich takto vyše hodiny a vždy sú mäkkučké, na povrchu chrumkavé.
@hytal Baby píšu, že dlho pražím, podľa teba zas krátko 🙂 Budem robiť z karé.
@zuzulienocka78 no mäso nesmieš vyklepať úplne natenko, obaliť a piecť na strednom plameni
@hygienka Takže vyklepať áno, ale nie natenko. Ja mám rada také tenšie, skúsim teda menej klepať :-/
@puticka7 Dnes budem robiť z karé.
@zuzulienocka78 najlepsie rezne su z krkovicky, pretoze ta je prerastana, dobre su aj zo stehna, ale to sa tazsie kraja na pekne rezne
Moja svokra vzdy namaca bravcove maso na rezne do mlieka... A tam to ma namocene par hodin. Vzdy robi z kare. A su makucne.. Ja nenamacam, je mi skoda mlieka. 😂
@ivanakal Kuracie zvyknem hodiť do ochutenej smotany - dám do nej vajíčko a cesnak a korenie a soľ, potom už iba strúhanka a sú také jemnejšie. Ale s bravčovými som neskúšala.
@zuzulienocka78 najlepsie rezne su z krkovicky, pretoze ta je prerastana, dobre su aj zo stehna, ale to sa tazsie kraja na pekne rezne
@viestta A z toho karé? Krkovičku nekupujem, je mastná, to by mi nezjedli :-/
@hygienka Takže vyklepať áno, ale nie natenko. Ja mám rada také tenšie, skúsim teda menej klepať :-/
@zuzulienocka78 Mäso nemá byť tenké ako papier, mierne vyklepať. Pokiaľ robíš z karé, skús mäso namočiť do mlieka, najlepšie na noc, najmenej na 2 hodiny. Známa dáva do bublinkovej minerálky. Inak vyprážam na domácej masti. Najrýchlejšie sa urobia z kuracieho mäsa, tu používam najradšej vykostené stehná, rezne sú šťavnaté.
@viestta A z toho karé? Krkovičku nekupujem, je mastná, to by mi nezjedli :-/
@zuzulienocka78 Krkovička je skvelá, len musíš kúpiť takú nie veľmi mastnú a tuk čo tam je sa ti počas vyprážania vypečie, mäsko ostáva šťavnaté.
@hytal Baby píšu, že dlho pražím, podľa teba zas krátko 🙂 Budem robiť z karé.
@zuzulienocka78 Dĺžka praženia záleží od mäsa, ktoré použiješ a samozrejme od hrúbky mäsa. Ak ho máš príliš tenké, vysuší sa.
nic extra s tym nerobim, narezem ich na cca 2cm a vyklepem normalne na tenko, kludnem menej ako 1cm, osolim/okorenin, obalim = necapkam.. proste len namocim do muky, namocim do vajca, namocim do struhanky (tam to poprehadzujem) a rovno davam na panvicu s cimkolvek (mast, obyc.olej.. neriesim), oleja ale davam vela, musi to tam doslova plavat. Opeciem do hneda (svetlo HNEDA), nie dlho. Kludne vyberiem a rozkrojim ci je hotovo, nepeciu sa dlho. A hodim do sklenenej misy kde mam na spodku papierove utierky. Vybavene.. nemam rezne tvrde pokym ich neprepeciem, a ked ich mas veeelmi tenucke (moj chlap sa vzdy ohana, ze treba klepat az do priesvitna:D) tak fakt mozu byt ako "podrazka" tvrde a duplom ked sa fajne ucapkaju, take sa prazia fakt moment. A ak maju pockat nejaky cas, zvyknem si dat ruru na "udrziavanie teploty" a supnem ich tam tak ako su v tej nadobe.
Ak robime rezne tak jedine kare, panenka (tie su sice mensie ale su makke), pripadne robila som uz aj z pleca alebo stehna, teraz neviem presne ktoreho. A uz som jedla aj makky rezn co mal hadam 5+cm a bol cely mensi, pripravovali to ale inak, maso sa sice vyprazilo ale bolo v teple dlhsie, v podstete "na boku" grila " došlo :D
@hytal Baby píšu, že dlho pražím, podľa teba zas krátko 🙂 Budem robiť z karé.
@zuzulienocka78 ja dávam naklepané, osolene maso odstáť do mlieka (aj bravčové, aj kuracie), až potom robím trojobal a po vysmazeni dávam do misy z janskeho skla a prikryjem.
ak robíš z karé, namoč ich do piva na noc a na druhý deň normálne obal a vysmaž..nebudú tvrdé, uvidíš..
@viestta A z toho karé? Krkovičku nekupujem, je mastná, to by mi nezjedli :-/
@zuzulienocka78 ked je kare, tak su rezne suche. Bud alebo...
@viestta A z toho karé? Krkovičku nekupujem, je mastná, to by mi nezjedli :-/
@zuzulienocka78 tiež robím z kare, nemáme radi krkovicku. Neklepem veľmi tenko, osolím, obalím, dám do horúcej masti s olejom, smazím krátko. V hrnci vedľa mam na dne krajec chleba, na ten ukladám usmazene rezne a prikryjem pokrievkou. Sú makulinke. Moja teta rezne usadila nie celkom, tak na 75%, poukladala ich do pekaca vedľa seba, môžu sa trochu aj prekryvat, pofrkala ich vyvarom, zakryla druhým pekacom a dala do rúry dorobiť.
@zuzulienocka78 alebo rob rezne obrátené, osol, okoren, obal v strúhanke, ktorú do nich jemne vklep, následne vo vajciach a usmaz. Tiež ich dávam do hrnca na krajec chleba a prikryjem pokrievkou. Mäkké budú urcite
Ja robim stale z kare, krkovicka sa mi nepaci, to pouzivam na pecenie a nikdy mi nepridu suche tie rezne 🫣
@zuzulienocka78 karé je take suchšie preto robím iba kuracie a morčacie.Nic nevidím či by si robila zle je to masom
Ja dlho rezne vevyraprazam. Davam ich potom do truby do janskeho skla na 20 min na 150 stupnov.
@zuzulienocka78 robím na masti, z akéhokoľvek mäsa, ak ich chceš mať šťavnaté, smažiť zakryté 🥰
Rezne sa nemajú po vyprážaní horuce prikrývať, veď take zvlhnute sú nechutné, sorry.. Rezne rob krátko a v úplne horúcom oleji. Aj z karé sú dobré rezne, len bacha na mäso. Keď je staršia svinka, mäkké nebudu..
@viestta A z toho karé? Krkovičku nekupujem, je mastná, to by mi nezjedli :-/
@zuzulienocka78 Najhoršie rezne sú z akciového mäsa z marketov. Raz sme sa ulakomili na karé v akcii a bolo to ako podrážka. Odvtedy len u overeného mäsiara. Robíme len z karé a nikdy nie je tvrdé. Raz som robil aj klobásky z "akcie." Po týždni som s nimi mohol klince pribíjať. Podľa mojich skúseností viac záleží na kvalite mäsa ako na spôsobe prípravy. Najlepšie to vidieť pri príprave kotlíkového gulášu.
Rezne sa nemajú po vyprážaní horuce prikrývať, veď take zvlhnute sú nechutné, sorry.. Rezne rob krátko a v úplne horúcom oleji. Aj z karé sú dobré rezne, len bacha na mäso. Keď je staršia svinka, mäkké nebudu..
@rayla no praveze nemyslim, ze mas pravdu... prave starsie zviera ma viac masti.. mlade su vodove. Specialne kvoli reznom chodime kupovat mangalicu, tam vyslovene sa ide po starsich zvieratach. To co casto je v supermarketoch su prave mlade zvierata, rychlo vychovat a idu na porazku (a ano aj u masiara, netreba mat plane nadeje ako beru maso "z inakade")

A z akeho masa robis? Ono ked s dlho smazi, tak vtedy zvyknu stvrdnut.