icon

Triky na prípravu mäkkých bravčových rezňov

avatar
zuzulienocka78
12. nov 2025

Ahojte, ako zabezpečíte, že rezníky z bravčového mäsa budú mäkké?
Tie moje sú vždy tvrdé, už neviem, čo s nimi.
Klepem. Pražím klasicky na oleji/masti ... tak neviem, či dlho, či krátko. Poraďte, aký máte vy trik na mäkké rezníky. Ďakujem vám aj v mene mojich stravníkov 🙂

avatar
puticka7
12. nov 2025

A z akeho masa robis? Ono ked s dlho smazi, tak vtedy zvyknu stvrdnut.

anonym_4193db
12. nov 2025

@zuzulienocka78 zrejme dlho pražíš

avatar
minenkaa
12. nov 2025

@zuzulienocka78 skus ich potom po doprrazeni dať take horúce do hrnca a zakryť ,moja mama to tak robi

avatar
hytal
12. nov 2025

Rýchlo sa majú robiť iba z panenky. My obľubujeme rezne z peknej krkovičky. Klasika obalím, opečiem z oboch strán a robím ich na pánvici, na dve tretiny prekryté pokrievkou, na nízkom stupni. V polovici obrátim na druhú stranu. Robím ich takto vyše hodiny a vždy sú mäkkučké, na povrchu chrumkavé.

avatar
zuzulienocka78
autor
12. nov 2025
@puticka7

A z akeho masa robis? Ono ked s dlho smazi, tak vtedy zvyknu stvrdnut.

@puticka7 Dnes budem robiť z karé.

avatar
puticka7
12. nov 2025

@zuzulienocka78 Tak kare je samo o sebe suchsie, z neho stavnate rezne nespravis.

avatar
hygienka
12. nov 2025
@zuzulienocka78

@puticka7 Dnes budem robiť z karé.

@zuzulienocka78 no mäso nesmieš vyklepať úplne natenko, obaliť a piecť na strednom plameni

avatar
ivanakal
12. nov 2025

Moja svokra vzdy namaca bravcove maso na rezne do mlieka... A tam to ma namocene par hodin. Vzdy robi z kare. A su makucne.. Ja nenamacam, je mi skoda mlieka. 😂

avatar
zuzulienocka78
autor
12. nov 2025
@hytal

Rýchlo sa majú robiť iba z panenky. My obľubujeme rezne z peknej krkovičky. Klasika obalím, opečiem z oboch strán a robím ich na pánvici, na dve tretiny prekryté pokrievkou, na nízkom stupni. V polovici obrátim na druhú stranu. Robím ich takto vyše hodiny a vždy sú mäkkučké, na povrchu chrumkavé.

@hytal Baby píšu, že dlho pražím, podľa teba zas krátko 🙂 Budem robiť z karé.

avatar
zuzulienocka78
autor
12. nov 2025
@hygienka

@zuzulienocka78 no mäso nesmieš vyklepať úplne natenko, obaliť a piecť na strednom plameni

@hygienka Takže vyklepať áno, ale nie natenko. Ja mám rada také tenšie, skúsim teda menej klepať :-/

avatar
viestta
12. nov 2025
@zuzulienocka78

@puticka7 Dnes budem robiť z karé.

@zuzulienocka78 najlepsie rezne su z krkovicky, pretoze ta je prerastana, dobre su aj zo stehna, ale to sa tazsie kraja na pekne rezne

avatar
zuzulienocka78
autor
12. nov 2025
@ivanakal

Moja svokra vzdy namaca bravcove maso na rezne do mlieka... A tam to ma namocene par hodin. Vzdy robi z kare. A su makucne.. Ja nenamacam, je mi skoda mlieka. 😂

@ivanakal Kuracie zvyknem hodiť do ochutenej smotany - dám do nej vajíčko a cesnak a korenie a soľ, potom už iba strúhanka a sú také jemnejšie. Ale s bravčovými som neskúšala.

avatar
zuzulienocka78
autor
12. nov 2025
@viestta

@zuzulienocka78 najlepsie rezne su z krkovicky, pretoze ta je prerastana, dobre su aj zo stehna, ale to sa tazsie kraja na pekne rezne

@viestta A z toho karé? Krkovičku nekupujem, je mastná, to by mi nezjedli :-/

avatar
hytal
12. nov 2025
@zuzulienocka78

@hygienka Takže vyklepať áno, ale nie natenko. Ja mám rada také tenšie, skúsim teda menej klepať :-/

@zuzulienocka78 Mäso nemá byť tenké ako papier, mierne vyklepať. Pokiaľ robíš z karé, skús mäso namočiť do mlieka, najlepšie na noc, najmenej na 2 hodiny. Známa dáva do bublinkovej minerálky. Inak vyprážam na domácej masti. Najrýchlejšie sa urobia z kuracieho mäsa, tu používam najradšej vykostené stehná, rezne sú šťavnaté.

avatar
hytal
12. nov 2025
@zuzulienocka78

@viestta A z toho karé? Krkovičku nekupujem, je mastná, to by mi nezjedli :-/

@zuzulienocka78 Krkovička je skvelá, len musíš kúpiť takú nie veľmi mastnú a tuk čo tam je sa ti počas vyprážania vypečie, mäsko ostáva šťavnaté.

avatar
hytal
12. nov 2025
@zuzulienocka78

@hytal Baby píšu, že dlho pražím, podľa teba zas krátko 🙂 Budem robiť z karé.

@zuzulienocka78 Dĺžka praženia záleží od mäsa, ktoré použiješ a samozrejme od hrúbky mäsa. Ak ho máš príliš tenké, vysuší sa.

avatar
simca06022011
12. nov 2025

nic extra s tym nerobim, narezem ich na cca 2cm a vyklepem normalne na tenko, kludnem menej ako 1cm, osolim/okorenin, obalim = necapkam.. proste len namocim do muky, namocim do vajca, namocim do struhanky (tam to poprehadzujem) a rovno davam na panvicu s cimkolvek (mast, obyc.olej.. neriesim), oleja ale davam vela, musi to tam doslova plavat. Opeciem do hneda (svetlo HNEDA), nie dlho. Kludne vyberiem a rozkrojim ci je hotovo, nepeciu sa dlho. A hodim do sklenenej misy kde mam na spodku papierove utierky. Vybavene.. nemam rezne tvrde pokym ich neprepeciem, a ked ich mas veeelmi tenucke (moj chlap sa vzdy ohana, ze treba klepat az do priesvitna:D) tak fakt mozu byt ako "podrazka" tvrde a duplom ked sa fajne ucapkaju, take sa prazia fakt moment. A ak maju pockat nejaky cas, zvyknem si dat ruru na "udrziavanie teploty" a supnem ich tam tak ako su v tej nadobe.

Ak robime rezne tak jedine kare, panenka (tie su sice mensie ale su makke), pripadne robila som uz aj z pleca alebo stehna, teraz neviem presne ktoreho. A uz som jedla aj makky rezn co mal hadam 5+cm a bol cely mensi, pripravovali to ale inak, maso sa sice vyprazilo ale bolo v teple dlhsie, v podstete "na boku" grila " došlo :D

avatar
moga
12. nov 2025
@zuzulienocka78

@hytal Baby píšu, že dlho pražím, podľa teba zas krátko 🙂 Budem robiť z karé.

@zuzulienocka78 ja dávam naklepané, osolene maso odstáť do mlieka (aj bravčové, aj kuracie), až potom robím trojobal a po vysmazeni dávam do misy z janskeho skla a prikryjem.

avatar
zuzacka16
12. nov 2025

ak robíš z karé, namoč ich do piva na noc a na druhý deň normálne obal a vysmaž..nebudú tvrdé, uvidíš..

avatar
viestta
12. nov 2025
@zuzulienocka78

@viestta A z toho karé? Krkovičku nekupujem, je mastná, to by mi nezjedli :-/

@zuzulienocka78 ked je kare, tak su rezne suche. Bud alebo...

anonym_ebf16c
12. nov 2025
@zuzulienocka78

@viestta A z toho karé? Krkovičku nekupujem, je mastná, to by mi nezjedli :-/

@zuzulienocka78 tiež robím z kare, nemáme radi krkovicku. Neklepem veľmi tenko, osolím, obalím, dám do horúcej masti s olejom, smazím krátko. V hrnci vedľa mam na dne krajec chleba, na ten ukladám usmazene rezne a prikryjem pokrievkou. Sú makulinke. Moja teta rezne usadila nie celkom, tak na 75%, poukladala ich do pekaca vedľa seba, môžu sa trochu aj prekryvat, pofrkala ich vyvarom, zakryla druhým pekacom a dala do rúry dorobiť.

anonym_ebf16c
12. nov 2025

@zuzulienocka78 alebo rob rezne obrátené, osol, okoren, obal v strúhanke, ktorú do nich jemne vklep, následne vo vajciach a usmaz. Tiež ich dávam do hrnca na krajec chleba a prikryjem pokrievkou. Mäkké budú urcite

avatar
nevenka
12. nov 2025

Ja robim stale z kare, krkovicka sa mi nepaci, to pouzivam na pecenie a nikdy mi nepridu suche tie rezne 🫣

avatar
luccija
12. nov 2025

@zuzulienocka78 karé je take suchšie preto robím iba kuracie a morčacie.Nic nevidím či by si robila zle je to masom

anonym_d5d659
12. nov 2025

Ja dlho rezne vevyraprazam. Davam ich potom do truby do janskeho skla na 20 min na 150 stupnov.

anonym_2e530a
12. nov 2025

@zuzulienocka78 robím na masti, z akéhokoľvek mäsa, ak ich chceš mať šťavnaté, smažiť zakryté 🥰

avatar
rayla
12. nov 2025

Rezne sa nemajú po vyprážaní horuce prikrývať, veď take zvlhnute sú nechutné, sorry.. Rezne rob krátko a v úplne horúcom oleji. Aj z karé sú dobré rezne, len bacha na mäso. Keď je staršia svinka, mäkké nebudu..

avatar
staryjarec
14. nov 2025
@zuzulienocka78

@viestta A z toho karé? Krkovičku nekupujem, je mastná, to by mi nezjedli :-/

@zuzulienocka78 Najhoršie rezne sú z akciového mäsa z marketov. Raz sme sa ulakomili na karé v akcii a bolo to ako podrážka. Odvtedy len u overeného mäsiara. Robíme len z karé a nikdy nie je tvrdé. Raz som robil aj klobásky z "akcie." Po týždni som s nimi mohol klince pribíjať. Podľa mojich skúseností viac záleží na kvalite mäsa ako na spôsobe prípravy. Najlepšie to vidieť pri príprave kotlíkového gulášu.

anonym_b9a50d
14. nov 2025
@rayla

Rezne sa nemajú po vyprážaní horuce prikrývať, veď take zvlhnute sú nechutné, sorry.. Rezne rob krátko a v úplne horúcom oleji. Aj z karé sú dobré rezne, len bacha na mäso. Keď je staršia svinka, mäkké nebudu..

@rayla no praveze nemyslim, ze mas pravdu... prave starsie zviera ma viac masti.. mlade su vodove. Specialne kvoli reznom chodime kupovat mangalicu, tam vyslovene sa ide po starsich zvieratach. To co casto je v supermarketoch su prave mlade zvierata, rychlo vychovat a idu na porazku (a ano aj u masiara, netreba mat plane nadeje ako beru maso "z inakade")