Umývate kuracie mäso pred varením?
@malinovka333 Kaufland Trebišov 😉 nech sa páči, kľudne sa príď pozrieť....a áno predávajú aj vážené kuracie mäso ...
@malinovka333 aj u nás v kauflande Žilina to tak robia, jedna osoba behá kadetade a jednými rukavicami všetko naberá, nikdy v živote by som si tam nič nekúpila
Ja neumyvam vobec, akurat si rozfrckas vsade z toho masa a to potom moze byt problem, ked budes mat na linke bakterie zo suroveho masa.
No a k hygiene, to si naozaj myslite poniektore ze ked oplachnete maso pod tecucou vodou, tak zrazu ako zazrakom vsetka “spina a ble ble” odide? 🙈 ved maso prejde bodom varu, tak naozaj nejake oplachnutue vo vlaznej vode je uplne nezmyselne.
@milanemila no kazda sa tu ohradza ze hygiena a neviem co pomaly idu aj maso dezinfikovat lebo ktovie kto ho chytal a potom sa idu niekde do restauracie najest a to im uz nevadi.pochybujem ze tam maso umyvaju a kolko ruk ho chyti
Bože ženy ja žasnem 🤣 nič v zlom, sama som panna a od rána upratujem a zbieram po malom každú omrvinku..ale robiť toto kvôli mäsu?Ja neviem..kde na to beriete aj čas?Ja teda musím mať za hodinu uprataný komplet byť, podlahy, WC kúpeľňa a ešte aj navarené odkedy mám dieťa 🫣 a teda ako jete ďalej niečo, z čoho mate fóbiu?Ja napríklad nemôžem ani vidieť vnútornosti, ale teda ešte som ich doma ani nemala..
Umyvam. Na kuracie mäso mam samostatnú dosku na krájanie. Potom umyjem linku drez nože, svoje ruky aj za nechtami s kefkou. Alebo si dam rukavice. Toto robím po práci s mäsom vždy. Som ako žid 😂😂😂
Umývam mäso, zeleninu, ovocie. Neviem si predstaviť to nerobiť. Tak ako umyjem tieto potraviny, logicky si po sebe umyjem aj riad, príbor, drez, hrnce, nože keď varím 😃🙈
No oni tvrdia, že preto sa to nemá umývať, lebo tým umývaním sa tie baktérie ešte viac roznesú ( "rozotrú"). To malo byť to akože viac škody, ako osohu. Ale ja umývam VŽDY KAŽDÉ mäso. A potom dres vystreliekam dezinfekciou. Tak neviem, čo by sa malo rozniesť.
Tiež sa mi to hnusí neumyť, keď si predstavím kde všade sa to váľalo a kto to držal v rukách.
Neumyvam... som vystudovany potravinar - kvalitar, verte ze dobre viem preco 🙂 Ak maso umyjete pod tecucou vodou, aj tak ziadnu spinu typu "kto vie kto to chytal a kde sa to valalo" neumyjete. Moze sa vam to hnusit rovnako ako pred umyvanim, bude to presne to iste. Umyjete jedine hrubu spinu, perie a pod., ale take spinave maso sa mi zatial nepodarilo kupit. Chvalabohu.
Este k tej dezinfecii, ked nastriekate a hned umyjete, ma to minimalny efekt. Treba ju nechat posobit.
@lakebabe ja samozrejme umývam a vždy potom vlejem do drezu kanvicu vrenej vody... presne kvôli prípadnej salmonele
Baby, presvedcili ste ma a kuracie maso odteraz uz umyvat nebudem.
Ja som pocula nazor ze je dobre maso umyvat lebo sa tym odstrania mrtve rozkladajuce bunky co su na povrchu. Ved aj ked je maso chladene, tak hnilobny proces nie je uplne zastaveny, len spomaleny.
Druha vec preco ja umyvam hovadzie a bravcove je to ze tu kde zijem sa to maso farbi. Je nastriekane nejakou cervenou farbou. Lebo ked ho umyjem tak ma klasicku svetlo ruzovofialovu masovu farbu. Pred umytim je jasne cervene. Je to viditelny rozdiel. Mate to tak aj na Slovensku?
Kuracie už roky neumyvam
@vierka1603 umyvas tak ze ti ani jedna jediná kvapka nikde nefrkne ani mimo umyvadla? Ja som vždy mala všetko ofrkane tou masovou vodou a hnusilo sa mi to tak už roky neumyvam
Neumyvam, len ak je tam niečo nalepené, nejaká „smietka". Ja len tak pre zaujímavosť, tie čo kupujete mleté mäso a píšete, že umývate vsetko, to akoze umývate aj mleté mäso? Vsak to potom nemôže mať takmer žiadnu chuť. Raz som v Bez servítky videla ako jedna slečna umývala mleté mäso, no mala som vtedy dosť 🤣, som si povedala, že tak už som videla vážne vsetko.
Umývam vždy a vôbec nič potom nedezifikujem,iba normálne vsetko umyjem umývadlo len opláchnem vodou,dosku koľkokrát z mäsa až na 2,3 deň...a žijeme všetci 😁
Keď to tu tak čítam, som rada, že nejeme mäso 😅
Umývam každé mäso. Presne ako píšeš, človek nevie kde všade bolo mäso položené, kto všetko ho chytalo.
Nie, viac x to vraveli aj rôzni šéfkuchári, pretože pri varení a pečení masa sa všetko nezdravé co ma zničí, vraj vyac škody človek môže narobiť práve umývaním mäsa.

@tanyag v ktorom kauflande maju vazene kuracie maso?a okrem toho ak je niekto pri mase nema co chodit pri salamy.ja teda chodim casti do kauflandu ale vzdt maju predavacky rozdelene useky ktora je pri com.takze o tomto dost pochybujem co pises.