icon

Umývate kuracie mäso pred varením?

24. mar 2024
malinovka333
26. mar 2024

@tanyag v ktorom kauflande maju vazene kuracie maso?a okrem toho ak je niekto pri mase nema co chodit pri salamy.ja teda chodim casti do kauflandu ale vzdt maju predavacky rozdelene useky ktora je pri com.takze o tomto dost pochybujem co pises.

zaphyra
26. mar 2024

@pink_lady uz davno som sa tak nerehotala ako na tvojich komentaroch 🤣🤣🤣(v dobrom-každý je v nejakom smere pošuk) 🤣🤣🤣

lilke
26. mar 2024

@gleep1 Mäso priamo svihnes na pekáč? Nekrajas, nedochucujes, nepacujes? Následne dosky, misky, nože neumyvas? Veď aj z nich kvapôčky vody so salmonelozou sú po celej kuchyni. Umývačka na najvyššiu teplotu kvôli kurčaťu? Ale min. ostrý nôž sa do umývačky nedáva.

pink_lady
26. mar 2024

@zaphyra v pohode, kazdy má svoje uchylky, toto je moja 😂

@lilke nož sa nema davat do umyvacky aby sa nezatupil, takze kludne moze ak sa jej ho chce ostriť castejsie /davam do mycky tiez/

tanyag
26. mar 2024

@malinovka333 Kaufland Trebišov 😉 nech sa páči, kľudne sa príď pozrieť....a áno predávajú aj vážené kuracie mäso ...

laurita285
26. mar 2024

@malinovka333 aj u nás v kauflande Žilina to tak robia, jedna osoba behá kadetade a jednými rukavicami všetko naberá, nikdy v živote by som si tam nič nekúpila

gleep1
26. mar 2024

@lilke nie, len maso neumyvam lebo bakterie sa siria mikrociastockami vody, nie vzduchom. Ak mas zaujem vediet ako sa ma spravne pracovať s hydinovym masom, najdi si info na googli a nechci prosím ta odomna aby som ti tu pisala navody ktore uz davno zostavili odbornici

milanemila
26. mar 2024

Ja neumyvam vobec, akurat si rozfrckas vsade z toho masa a to potom moze byt problem, ked budes mat na linke bakterie zo suroveho masa.
No a k hygiene, to si naozaj myslite poniektore ze ked oplachnete maso pod tecucou vodou, tak zrazu ako zazrakom vsetka “spina a ble ble” odide? 🙈 ved maso prejde bodom varu, tak naozaj nejake oplachnutue vo vlaznej vode je uplne nezmyselne.

malinovka333
26. mar 2024

@milanemila no kazda sa tu ohradza ze hygiena a neviem co pomaly idu aj maso dezinfikovat lebo ktovie kto ho chytal a potom sa idu niekde do restauracie najest a to im uz nevadi.pochybujem ze tam maso umyvaju a kolko ruk ho chyti

zaphyra
26. mar 2024

@pink_lady s dovolenim som to ukázala muzovi aby videl, ze nie som jedina posuklina 🤣😎 ja zas musim mat vsetko rovnomerne a sumerne. Keby mi kadernicka ostriha vlasy a jedna strana je dlhsia ako druha, tak sa asi zblaznim 🤣

pink_lady
26. mar 2024

@zaphyra tiez som to dnes precitala muzovi, ked som dnes kačku porcovala a prevracal očami ake procedury predvadzam 😅

monicatko20
28. mar 2024

Bože ženy ja žasnem 🤣 nič v zlom, sama som panna a od rána upratujem a zbieram po malom každú omrvinku..ale robiť toto kvôli mäsu?Ja neviem..kde na to beriete aj čas?Ja teda musím mať za hodinu uprataný komplet byť, podlahy, WC kúpeľňa a ešte aj navarené odkedy mám dieťa 🫣 a teda ako jete ďalej niečo, z čoho mate fóbiu?Ja napríklad nemôžem ani vidieť vnútornosti, ale teda ešte som ich doma ani nemala..

natalka81
28. mar 2024

Umyvam. Na kuracie mäso mam samostatnú dosku na krájanie. Potom umyjem linku drez nože, svoje ruky aj za nechtami s kefkou. Alebo si dam rukavice. Toto robím po práci s mäsom vždy. Som ako žid 😂😂😂

foda111
28. mar 2024

Umývam mäso, zeleninu, ovocie. Neviem si predstaviť to nerobiť. Tak ako umyjem tieto potraviny, logicky si po sebe umyjem aj riad, príbor, drez, hrnce, nože keď varím 😃🙈

laurika999
28. mar 2024

No oni tvrdia, že preto sa to nemá umývať, lebo tým umývaním sa tie baktérie ešte viac roznesú ( "rozotrú"). To malo byť to akože viac škody, ako osohu. Ale ja umývam VŽDY KAŽDÉ mäso. A potom dres vystreliekam dezinfekciou. Tak neviem, čo by sa malo rozniesť.
Tiež sa mi to hnusí neumyť, keď si predstavím kde všade sa to váľalo a kto to držal v rukách.

poplanucha
28. mar 2024

Neumyvam... som vystudovany potravinar - kvalitar, verte ze dobre viem preco 🙂 Ak maso umyjete pod tecucou vodou, aj tak ziadnu spinu typu "kto vie kto to chytal a kde sa to valalo" neumyjete. Moze sa vam to hnusit rovnako ako pred umyvanim, bude to presne to iste. Umyjete jedine hrubu spinu, perie a pod., ale take spinave maso sa mi zatial nepodarilo kupit. Chvalabohu.

poplanucha
28. mar 2024

Este k tej dezinfecii, ked nastriekate a hned umyjete, ma to minimalny efekt. Treba ju nechat posobit.

personality
28. mar 2024

Na netflixe som videla v tomto seriáli, tretí diel, treba si nastaviť zostavajuci čas 38:40, ukazovali ako rozniesli patogeny po celej kuchyni.

vierka1603
28. mar 2024

@lakebabe ja samozrejme umývam a vždy potom vlejem do drezu kanvicu vrenej vody... presne kvôli prípadnej salmonele

zushorvath
Autor odpoveď zmazal
andreatytler
28. mar 2024

Baby, presvedcili ste ma a kuracie maso odteraz uz umyvat nebudem.
Ja som pocula nazor ze je dobre maso umyvat lebo sa tym odstrania mrtve rozkladajuce bunky co su na povrchu. Ved aj ked je maso chladene, tak hnilobny proces nie je uplne zastaveny, len spomaleny.
Druha vec preco ja umyvam hovadzie a bravcove je to ze tu kde zijem sa to maso farbi. Je nastriekane nejakou cervenou farbou. Lebo ked ho umyjem tak ma klasicku svetlo ruzovofialovu masovu farbu. Pred umytim je jasne cervene. Je to viditelny rozdiel. Mate to tak aj na Slovensku?

ptvw
28. mar 2024

Kuracie už roky neumyvam

ptvw
28. mar 2024

@vierka1603 umyvas tak ze ti ani jedna jediná kvapka nikde nefrkne ani mimo umyvadla? Ja som vždy mala všetko ofrkane tou masovou vodou a hnusilo sa mi to tak už roky neumyvam

tbd
28. mar 2024

Neumyvam, len ak je tam niečo nalepené, nejaká „smietka". Ja len tak pre zaujímavosť, tie čo kupujete mleté mäso a píšete, že umývate vsetko, to akoze umývate aj mleté mäso? Vsak to potom nemôže mať takmer žiadnu chuť. Raz som v Bez servítky videla ako jedna slečna umývala mleté mäso, no mala som vtedy dosť 🤣, som si povedala, že tak už som videla vážne vsetko.

lakebabe
28. mar 2024

@tbd mleté neumyvam ale mňa by zaujímala ina vec toto je realizovateľné pri mäse čerstvo chladenom ako potom rozmrazujete maso ? Lebo ja mäso rozmrazujem v studenej vode tak sa tomu nevyhnem ani tak

vanilka83
28. mar 2024

Umývam vždy a vôbec nič potom nedezifikujem,iba normálne vsetko umyjem umývadlo len opláchnem vodou,dosku koľkokrát z mäsa až na 2,3 deň...a žijeme všetci 😁

dominikamacakova
28. mar 2024

Keď to tu tak čítam, som rada, že nejeme mäso 😅

lakebabe
28. mar 2024

@vanilka83 ja to nejako neriešim , dosky mam spoločné, vsetko ide hneď do umývačky aj tak a po každom varení drez vystriekam savom do kuchyne, ale to nie kvôli mäsu ale čistote to je cele. Zatiaľ sme živí zdraví chvalabohu tak dúfam ze to tak aj ostane 😄

dadulkaf
28. mar 2024

Umývam každé mäso. Presne ako píšeš, človek nevie kde všade bolo mäso položené, kto všetko ho chytalo.

zuzana2910
28. mar 2024

Nie, viac x to vraveli aj rôzni šéfkuchári, pretože pri varení a pečení masa sa všetko nezdravé co ma zničí, vraj vyac škody človek môže narobiť práve umývaním mäsa.