icon

Už máte napečené na sviatky?

14. dec 2025

Ahoj. Už máte cukroví?

Strana
z2
anonym_831528
15. dec 2025

Medovnicky.sme.uz zjedli, lomecke dorobim a urobime s manzelom puncak. A hotovo. Nepotebujeme sa prepchavat

muschkamimi
15. dec 2025

Už mám pripravené “podvozky” (teda upečené košíčky, laskonky, paríž. rožky, linecké, sádelníčky), koncom týždňa budem plniť a zdobiť, na záver urobím orechové úliky, gaštanové guľky, florentínky … ja toto vianočné pečenie proste milujeeeem 🎄

orisker
Včera o 12:22

@anonym_autor ,
celkom by ma zaujímal český termín pre slané pečivo.
"Slanoví" to asi nebude...?
🙂

kuchynka15
Včera o 22:21

@anonym_autor áno linecké aj naplnené, vanilkové rožky s mandľami, plnené perníky a dva druhy slaného pečiva. Este urobím jednu dávku perníkov, tie strašne rýchlo miznú a pred vianocami kokosové ježe a medový rez alá Marlenka
A ozaj ešte grilážky, tie však asi nejako na tajno.v noci a schovať ešte neviem kam. Inak nedožijú vianoc. Mňa to moc baví.

kuchynka15
Včera o 22:23
@muschkamimi

Už mám pripravené “podvozky” (teda upečené košíčky, laskonky, paríž. rožky, linecké, sádelníčky), koncom týždňa budem plniť a zdobiť, na záver urobím orechové úliky, gaštanové guľky, florentínky … ja toto vianočné pečenie proste milujeeeem 🎄

@muschkamimi uliky som tiež chcela robiť, kúpila som si formičky, máš osvedčený recept?

anonym_e212b6
Včera o 22:35

Samozrejme od októbra napečené... už len čierne uhlie k tomu dokúpim a mám vystarané. 😌

anonym_4a9777
Dnes o 06:28

Mam dnes este pracovny den,posledna poobedna a uz sa na to chystam od zajtra,poupratovat,napiect,a este po obchodoch lietat,hore,dole.Potrebovala by som,aby den mal 48hod.

anonym_c9ddb0
Dnes o 10:05

slovenčina nemá samostatný názov pre drobné sladké pečivo ako čeština. Cukroví je drobné sladké pečivo. Koláče môžu byť však sladké alebo slané, drobné, stredné alebo veľké.

muschkamimi
Dnes o 11:33
@kuchynka15

@muschkamimi uliky som tiež chcela robiť, kúpila som si formičky, máš osvedčený recept?

@kuchynka15 Robievam takéto: 130 gr vlašských orechov a 20 gr piškót pomeliem, pridám 130 gr práškového cukru a 1 bielko. Zmiešam ručne v miske a natláčam do formičky, ktorú si vysypávam práškovým cukrom (mám klasickú, nie otváraciu), preto mám menej cukru v ceste. Vyjde mi cca 32 - 34 úlikov. Plním maslovým krémom s rumom (vaječný likér nedávam, často sa mi stalo, že vytiekol a mala som potom robotu naviac) a na záver ich namáčam do čokopolevy.

o__o
Dnes o 11:45

V chladnicke mam uz cesto na medovniky, linecke a vanilkove rohliky, cez vikend to spravim. Ale tento rok sa mi nejako nechce 😅

bosorkabb
Dnes o 11:53

Nie ani nebudem. Koláče mám objednané,len si pre nich pôjdem.

Strana
z2