icon

V čom klíčiť, keď nemáte nakličovacie misky?

sandra49
29. feb 2024

Ahojte🙂 Ak nemáte nakličovacie misky v com klicite?pripadne ktoré misky doporučujete? Keďže není plast ako plast. Uz som googlila, ponúka je veľmi veľká. Ďakujem každému za radu 🙂

salamistka
29. feb 2024

v klasickom plastovom obale od zeleniny, napr. baby špenát v čom sa predáva

behulka
29. feb 2024

v sklenenom pohári zaváraninovom.

lavender94
29. feb 2024

@sandra49 zaváraninovy pohár a na vrchu pripevnená gáza, ktorú ale treba meniť. Kúpila som misku, takú tu trojposchodovu plastovú uplne najlacnejšiu a je v pohode. Podľa mňa do toho vôbec netreba investovať.

sandra49
autor
29. feb 2024

@behulka
@lavender94 a v tom pohári len tie väčšie semena ci? Mungo, šošovica, pohánka, hrach atď.. aby boli klíčky.. a na Micro greens pouzivate co?
Tak ako @salamistka misky od zeleniny? Také doma mám, nevadí, ze to nemá veľa dierok? Ci treba dorobiť? Aby tie korienky mali kadiaľ ísť von..
Ďakujem baby 🙂

lavender94
29. feb 2024

@sandra49 robila som tam aj microgreens, normálne redkovku, brokolicu. Dalo sa to v pohode, ale miska je lepšia

behulka
29. feb 2024

@sandra49 tieto menšie reďkovku, brokolicu, žeruchu, horčicu mám v kvetináči v hline a strihám len koľko zjeme, ale išli by pestovať aj na vate v tanieri. Mne plesniveli, keď som ich skúšala klíčiť.

sandra49
autor
29. feb 2024

@behulka aj mňa napadla vata. Len neviem ci to nieje nejak skodlive🤣 a čítala som o tom plesniveni, že práve co sú na to tie sytka do taniera ze tam sa to nestane lebo voda úplne odtecie a nezostanú v nej. Tak neviem. Volaco vyskúšam. Semenieka mam uz 3 roky kúpené 🙈

annanoriska
1. mar 2024

Ja tiež používam len zaváraninový pohár a dávam bavlnenú utierku.