ahojte, vari niekto na pare, ale bez parneho hrnca? ja zvyknem robit na pare len knedlu alebo buchty na pare a to tak, ze dam zovriet vodu v hrnci, dam nan utierku, ktoru upevnim gumickou a na to hrnniec.... ale ako parit zeleninu, maso? na utierke sa mi to velmi nepozdava.... navyse maso je tazsie, ako knedla, urcite sa robi dlhsie ako 20 minut, co ak voda v hrnci vyvrie..... dalo by sa to riesit vacsim hrncom, kde sa zmesti viac vody, ale doma mi pasuju jeden do druheho hrnce, ktore nie su velmi velke, takze mam obavu, ze voda by mi po case vybrela a dolievat ju pocas parenia..... to by bol asi problem. Mate nejake rady? dakujem 😉
Ja som si kupila naparovaciu vlozku. Je to taka miska s dierkami, ktora mi pasuje na rozne hrnce. Normalne polozim na hrniec alebo kastrol, zakryjem pokrievkou. Je to cosi podobne ako tato tu: http://www.berghoff.sk/naparovacia-vlozka-moon-...
Ale vodu mozes v pohode dolievat aj pocas varenia. Kym som nemala naparovaciu vlozku varila som v pare na tej skladacej naparovacej vlozke ( http://www.gastronom.sk/Naparovacia+vlozka+veja... ) Len treba dolievat vriacu vodu.
@zita19 alebo moze pouzit na naparenie knedli alebo zeleniny jednoducho cednik z Ikey 😉 ja to robim takto roky,vsetko v pohode.Mäso som takto iba ohrievala,da sa dobre.
http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/2023...
@nanka3 ja som moc nepochopila ako to robis s tou utierkou a tak, ale nie je nic jednoduchsie ako si kupit naparovaciu vlozku do hrnca za par eur. Krasne tam spravis zeleninu, ale maso si tak neviem velmi predstavit. Vodu vies uplne v pohode doliat, ale zase ked to prikryjes pokrievkou, tak sa jej vela neodpari.