Varenie ryže v trúbe
Dobrý deň mamičky, chcem sa spýtať je podľa vás normálne variť ryžu v trube? Varim zatiaľ ako každý na sporáku ale chcem vedieť či je to normalne aj v trube
@coochy tiez som neverila ze sa to vsetko dobre upecie lebo to potrebuje iny cas vareni ale funguje to. Chvilu mi trvalo kym som sa naucila kolko vody naliat na tu ryzu so zeleninou aby to nebolo prilis rozmocene ale aby zaroven bolo dost vody ktora vsiakne do ryze. Ja davam basmati ryzu a ta sa nikdy nezlepi... ale zena mojho otca robi z klasickej ryze a tiez je to super... ona ma to naucila. Zo zeleniny davam cibulu, kukuricu a hrasok (tie dve netreba krajat ani umyvat ked sa kupi mrazene), niekedy trochu papriku, sparglu, brokolicu. A kuriatko naporcujem na stvrtky alebo kupim len stenha a zase netreba nic krajat. Peciem asi hodinu.
@vanda323 Nie vôbec nie je suchá, len si to treba odsledovať. Najskôr si ju opražím na oleji na sporáku asi ako Vy, potom zalejem vodou, 2l na 1kg ryže, pridám bujón a vegetu. Keď sa bujóm rozpustí šup do rúry. Tam ju nechám kým sa vyparí voda, zakryjem pokrievkou a šup pod paplón aby došla😊
@andreatytler dakujem krasne, skusim v nedelu na nedelny obed, snad vseto vide a nebudeme hladosi 😂

@annamalaga aj ja mám ryzovar 😃