icon

Varenie ryže v trúbe

gordonaliasgabriel
14. okt 2021

Dobrý deň mamičky, chcem sa spýtať je podľa vás normálne variť ryžu v trube? Varim zatiaľ ako každý na sporáku ale chcem vedieť či je to normalne aj v trube

Strana
z2
bucko555
19. okt 2021

@annamalaga aj ja mám ryzovar 😃

andreatytler
20. okt 2021

@coochy tiez som neverila ze sa to vsetko dobre upecie lebo to potrebuje iny cas vareni ale funguje to. Chvilu mi trvalo kym som sa naucila kolko vody naliat na tu ryzu so zeleninou aby to nebolo prilis rozmocene ale aby zaroven bolo dost vody ktora vsiakne do ryze. Ja davam basmati ryzu a ta sa nikdy nezlepi... ale zena mojho otca robi z klasickej ryze a tiez je to super... ona ma to naucila. Zo zeleniny davam cibulu, kukuricu a hrasok (tie dve netreba krajat ani umyvat ked sa kupi mrazene), niekedy trochu papriku, sparglu, brokolicu. A kuriatko naporcujem na stvrtky alebo kupim len stenha a zase netreba nic krajat. Peciem asi hodinu.

vanda323
20. okt 2021

@chudadka Fakt? Ja sa priznám že som to ešte nepočula a to ako normálne ako na sporáku? Není piť m sucha vysušená?

chudadka
20. okt 2021

@vanda323 Nie vôbec nie je suchá, len si to treba odsledovať. Najskôr si ju opražím na oleji na sporáku asi ako Vy, potom zalejem vodou, 2l na 1kg ryže, pridám bujón a vegetu. Keď sa bujóm rozpustí šup do rúry. Tam ju nechám kým sa vyparí voda, zakryjem pokrievkou a šup pod paplón aby došla😊

coochy
20. okt 2021

@andreatytler dakujem krasne, skusim v nedelu na nedelny obed, snad vseto vide a nebudeme hladosi 😂

vanda323
20. okt 2021

@chudadka Waw, ja mám ten ryzovar ale mne z neho vôbec ryža nechutí...skúsim ju teda po vašom, ďakujem za návod 👍👍👍🤗

chudadka
20. okt 2021

@vanda323 Rada som pomohla. Hlavne si ju riadne opražte až ako keby do strieborna, mala by vŕzgať ako ju miešate a piecť aspoň na 180 na spodnej mriežke. Dobrú chuť😊

Strana
z2