Višňová verzus malinová torta
Poradíte? Chcem upiecť mame tortu k narodeninám.Nie k foteniu vhodnú, ale chuťovo dobrú, vzhĺadom k mojim schopnostiam a šikovnosti.Váham medzi- kakaový korpus, malinový rozvar a krém mascarpone+ šlahačka , navrch čokoláda rozpustená v šĺahačke. Druhá možnosť- to isté,ale višne a puding s višn.šťavy. S kompótovým ovocím moc skúsenosť nemám.Zvyknem robiť občas niečo s malinami,jahodami,ale v sezóne. Ďakujem za názor.
To sa nedá všeobecne povedať, každému chutí niečo iné.
Vlastne ani neviem, ku ktorej možnosti by som sa priklonil ja.
@hefo Ide mi o skúsenosť, či iba s rozvarom a bez ovocia nebude taká suchšia.
Preferovala by som malinovu verziu,.ale nesmeli by tam byť žiadne zrniečka. To nenávidím v malinovych zákuskoch
Preferovala by som malinovu verziu,.ale nesmeli by tam byť žiadne zrniečka. To nenávidím v malinovych zákuskoch
@martinka13 To by som docielila prepasírovaním cez sitko a až po tom, ako ten rozvar zahustím trochou Solamylu, či pred?
@martinka13 To by som docielila prepasírovaním cez sitko a až po tom, ako ten rozvar zahustím trochou Solamylu, či pred?
@anonym_autor no ja skúsenosti nemám, ale osobne by som najprv prepasírovala, potom zahustila
No ja napriklad nemam rada kompotoove ovocie a ceresne/visne uz vobec nie , puding je dobry s piskotami ale do torty si ho velmi neviem predstavit, takze ja by som bola za tie maliny
ja používam mrazené višne, chutia takmer ako čerstvé, kompótové nemajú žiadnu chuť
@anonym_autor prvu variantu s rozvarom a mascarpone robim casto. V roznych obmenach. Ak este nemas konkretny recept, poslem ti do spravy. Aj nejaku foto vysledku.
Nezalezi aku velku mas formu. Mam prepocet na viac velkosti.
@martinka13 To by som docielila prepasírovaním cez sitko a až po tom, ako ten rozvar zahustím trochou Solamylu, či pred?
@anonym_autor rozvarim, prepasírujem a potom ešte uvarím so solamylom. Robím to často, keďže máme v rodine ľudí s gastro problémami, čo nemôžu semiačka z bobuľovín.
A vybrala by som to, čo vám doma viac chuti. Ale čo sa višne týka, nemám rada kompotove. Keď, tak potom mrazené (alebo objednať "čerstvé").
@anonym_autor rozvarim, prepasírujem a potom ešte uvarím so solamylom. Robím to často, keďže máme v rodine ľudí s gastro problémami, čo nemôžu semiačka z bobuľovín.
A vybrala by som to, čo vám doma viac chuti. Ale čo sa višne týka, nemám rada kompotove. Keď, tak potom mrazené (alebo objednať "čerstvé").
@vkatush ďakujem všetkým, presvedčili ste ma, bude malinová. Na korpus ide najprv rozvar, alebo krém? Korpus tiež môžem natrieť malinovým džemom ?


To sa nedá všeobecne povedať, každému chutí niečo iné.
Vlastne ani neviem, ku ktorej možnosti by som sa priklonil ja.