icon

Višňová verzus malinová torta

12. nov 2025

Poradíte? Chcem upiecť mame tortu k narodeninám.Nie k foteniu vhodnú, ale chuťovo dobrú, vzhĺadom k mojim schopnostiam a šikovnosti.Váham medzi- kakaový korpus, malinový rozvar a krém mascarpone+ šlahačka , navrch čokoláda rozpustená v šĺahačke. Druhá možnosť- to isté,ale višne a puding s višn.šťavy. S kompótovým ovocím moc skúsenosť nemám.Zvyknem robiť občas niečo s malinami,jahodami,ale v sezóne. Ďakujem za názor.

avatar
hefo
12. nov 2025

To sa nedá všeobecne povedať, každému chutí niečo iné.
Vlastne ani neviem, ku ktorej možnosti by som sa priklonil ja.

autor
12. nov 2025
@hefo

To sa nedá všeobecne povedať, každému chutí niečo iné.
Vlastne ani neviem, ku ktorej možnosti by som sa priklonil ja.

@hefo Ide mi o skúsenosť, či iba s rozvarom a bez ovocia nebude taká suchšia.

avatar
viestta
12. nov 2025
@anonym_autor

@hefo Ide mi o skúsenosť, či iba s rozvarom a bez ovocia nebude taká suchšia.

@anonym_autor ked nemas skusenosti chod do vykostkovaneho visnoveho kompotu. Poukladas visne na rozrezany korpus a zatries kremom. (vykostkovany visnovy kompot mavaju v Lidli)

avatar
lusyyy36
12. nov 2025

Moja scera si tento rok priala na narodeniny brownie. Tak som k tomu üridala malinovy krem (mousse) a bola z toho vynikajuca torta sice len taka jednoducha ale zjedla sa hned

avatar
martinka13
12. nov 2025

Preferovala by som malinovu verziu,.ale nesmeli by tam byť žiadne zrniečka. To nenávidím v malinovych zákuskoch

autor
12. nov 2025
@martinka13

Preferovala by som malinovu verziu,.ale nesmeli by tam byť žiadne zrniečka. To nenávidím v malinovych zákuskoch

@martinka13 To by som docielila prepasírovaním cez sitko a až po tom, ako ten rozvar zahustím trochou Solamylu, či pred?

avatar
martinka13
12. nov 2025
@anonym_autor

@martinka13 To by som docielila prepasírovaním cez sitko a až po tom, ako ten rozvar zahustím trochou Solamylu, či pred?

@anonym_autor no ja skúsenosti nemám, ale osobne by som najprv prepasírovala, potom zahustila

avatar
kitycat
12. nov 2025

No ja napriklad nemam rada kompotoove ovocie a ceresne/visne uz vobec nie , puding je dobry s piskotami ale do torty si ho velmi neviem predstavit, takze ja by som bola za tie maliny

avatar
danica2711
12. nov 2025

ja používam mrazené višne, chutia takmer ako čerstvé, kompótové nemajú žiadnu chuť

avatar
valiant
12. nov 2025

@anonym_autor prvu variantu s rozvarom a mascarpone robim casto. V roznych obmenach. Ak este nemas konkretny recept, poslem ti do spravy. Aj nejaku foto vysledku.
Nezalezi aku velku mas formu. Mam prepocet na viac velkosti.

avatar
vkatush
12. nov 2025
@anonym_autor

@martinka13 To by som docielila prepasírovaním cez sitko a až po tom, ako ten rozvar zahustím trochou Solamylu, či pred?

@anonym_autor rozvarim, prepasírujem a potom ešte uvarím so solamylom. Robím to často, keďže máme v rodine ľudí s gastro problémami, čo nemôžu semiačka z bobuľovín.
A vybrala by som to, čo vám doma viac chuti. Ale čo sa višne týka, nemám rada kompotove. Keď, tak potom mrazené (alebo objednať "čerstvé").

autor
13. nov 2025
@vkatush

@anonym_autor rozvarim, prepasírujem a potom ešte uvarím so solamylom. Robím to často, keďže máme v rodine ľudí s gastro problémami, čo nemôžu semiačka z bobuľovín.
A vybrala by som to, čo vám doma viac chuti. Ale čo sa višne týka, nemám rada kompotove. Keď, tak potom mrazené (alebo objednať "čerstvé").

@vkatush ďakujem všetkým, presvedčili ste ma, bude malinová. Na korpus ide najprv rozvar, alebo krém? Korpus tiež môžem natrieť malinovým džemom ?