Výber bezlepkových receptov po novom prerozdelení
Dobrý deň.Vyberal už niekto recept po novom prerozdelení?
Môžem vedieť, čo sa vlastne mení?
Čo sa menilo? Nepostrehla som, dcérka 3,5r má tiež bezlepkovú diétu a v pondelok som žiadala o nove recepty ale doteraz pd doktorky žiadna odozva
No fasa, teraz som v miernom soku.. ak si dam teda predpisat viac, ako mam narok, tak dostanem recept, len viac si priplatim?
@jankak1983 tak ako píšu vyššie, je mi do plaču. Doma mám 3 bezlepkových.... Muža, školáka a skolkarku. Len na večeru sa u nás zje jeden celý chlieb.... Som veľmi sklamaná, že v školstve nie sú ochotní varit...baliť jedlo školákovi , škôlkarovi a mužovi denne je veľmi náročné. Vstávam o denne o 4 aby dom im všetko nabalila. Poobede po príchode domov variť a umývať kvantum riadu.... Koniec môjmu vylevu
@majamat dakujem za info, netusila som o tychto zmenach. Kto to bude kontrolovat? Na gastre? Ja toho chleba nezjem az tak vela, asi sa zmestim do limitu, ale piect doma nebudem, neviem to a ani mi to nechuti. Peciem si skor sladke veci ako zaviny, bublaniny, babovky apod.
Mna štve, čo ich do toho, kto pečie chleba? oni mi budú prikazovať, že je zdravšie si piecť? Oni, čo nevedia koľko stojí rožok? Tak aj oni nech si pečú- veď je to zdravšie ako si kúpiť v Kauflande peceň chleba. Som zvedavá kto pri práci škole a skolke ma čas vypekat každý deň…nie žeby to bolo chutne to je zas ina téma. Ja upeciem chleba- do vecera je z neho pri najlepšom polovica- spraví sa desiata- nie je už nič 🤌 a to sú minimálne 2 hodiny roboty.
A ešte doplním, že aj doplatky za predpísané recepty sú vyssie … za čo som štandardne doplacala za opakovaný recept cca 5€, tak teraz v októbri to už bolo cez 20€… okrem iného ti, ktorí využívali aj tie “doplnkové potraviny”, kde boli keksíky, sušienky, tak tu skupinu zrušili uplne … tak ale podstatne je, že budeme mať novú záhradu pri úrade vlády za 5mil €👍😔
@jankak1983 pozrite si skupiny na fb, riesilo sa to tam vo velkom. takmer nikomu tento rok uz chlieb nedaju, pretoze okrem toho, ze znizili limity, urobili z toho kvartal. a ak ste vyberali chlieb na recept od januara do septembra, uz ste rocny limit presiahli a teda uz do konca roka narok nemate.
@majamat myslim, ze to je len UDAJNE, kedze okoho toho bol teraz humbuk, tak to tak uzavreli, aby mali s touto problematikou klud a nemuseli to vysvetlovat a obhajovat svoje stupidne zmeny
@matkahelka inak je sialenost ako to je od 1.10., škoda slov, tiež si myslím, ze sa v januári toto riešiť nebude, to je ako keby cukrovkarom zobrali teraz inzulin napriklad … 💁
@moga suhlasim. cloveku sa normalne zastavi rozum. a ta ministerska krava povie, ze z tolkej muky sa da napiect chlieb pre celu dedinu. len teda, skoda, ze nevie, ze ten bzlp chlieb je o 2 dni tvrdy jak skala a ze nie kazdy je z prace doma o stvrtej, aby do vecera mohol vypekat. cele zlo toto! aj na rentu sa nasli chechtaky, aj na ministerske platy, aj na oslavy snp, aj na nove ministerstvo... na kazdu koninu sa najdu, ale na to, co je fakt zdraviu potrebne, na to uz statna kasa nema.
Presne tak! Nechcela som tu tahat politiku, ale kde su tie trapne sluby o lacnejsich potravinach.. haha. A akurat my s dietou, co je uz dost obmedzujuce.