icon

Výber bezlepkových receptov po novom prerozdelení

jankak1983
10. okt 2024

Dobrý deň.Vyberal už niekto recept po novom prerozdelení?

Strana
z2
majamat
Autor odpoveď zmazal
swanlakelady
10. okt 2024

Môžem vedieť, čo sa vlastne mení?

niky_55
10. okt 2024

Čo sa menilo? Nepostrehla som, dcérka 3,5r má tiež bezlepkovú diétu a v pondelok som žiadala o nove recepty ale doteraz pd doktorky žiadna odozva

majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
la_dolce_vita
10. okt 2024

No fasa, teraz som v miernom soku.. ak si dam teda predpisat viac, ako mam narok, tak dostanem recept, len viac si priplatim?

brigit8
10. okt 2024

@jankak1983 tak ako píšu vyššie, je mi do plaču. Doma mám 3 bezlepkových.... Muža, školáka a skolkarku. Len na večeru sa u nás zje jeden celý chlieb.... Som veľmi sklamaná, že v školstve nie sú ochotní varit...baliť jedlo školákovi , škôlkarovi a mužovi denne je veľmi náročné. Vstávam o denne o 4 aby dom im všetko nabalila. Poobede po príchode domov variť a umývať kvantum riadu.... Koniec môjmu vylevu

majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
brigit8
10. okt 2024

@majamat ja pečiem v rúre a mrazím, ale aj kupujeme aj ciabattu žemle rohlíky. Áno doma je zdravší určite. Ale ja nič iné nerobím len varím a pečiem. Prídem z roboty o 16:30 a nastupujem do druhej šichty....

niky_55
10. okt 2024

@brigit8 ja mam 3,5r dcerku ktora chodi do skolky a ma bezlepkovu a bezlaktozovu dietu no a musim jej varit kazdy den 🙃 je to vycerpavajuce ale ina moznost asi neni

majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
brigit8
10. okt 2024

@niky_55 no ja ich doma 3 bezlepkových a okrem toho syn neje kravsku bielkovinu... @majamat ja bývam v byte tiež a mám kvôli tomu zvlást mrazák v obývačke.

majamat
Autor odpoveď zmazal
la_dolce_vita
10. okt 2024

@majamat dakujem za info, netusila som o tychto zmenach. Kto to bude kontrolovat? Na gastre? Ja toho chleba nezjem az tak vela, asi sa zmestim do limitu, ale piect doma nebudem, neviem to a ani mi to nechuti. Peciem si skor sladke veci ako zaviny, bublaniny, babovky apod.

majamat
Autor odpoveď zmazal
hruska91
10. okt 2024

Mna štve, čo ich do toho, kto pečie chleba? oni mi budú prikazovať, že je zdravšie si piecť? Oni, čo nevedia koľko stojí rožok? Tak aj oni nech si pečú- veď je to zdravšie ako si kúpiť v Kauflande peceň chleba. Som zvedavá kto pri práci škole a skolke ma čas vypekat každý deň…nie žeby to bolo chutne to je zas ina téma. Ja upeciem chleba- do vecera je z neho pri najlepšom polovica- spraví sa desiata- nie je už nič 🤌 a to sú minimálne 2 hodiny roboty.

majamat
Autor odpoveď zmazal
moga
10. okt 2024

A ešte doplním, že aj doplatky za predpísané recepty sú vyssie … za čo som štandardne doplacala za opakovaný recept cca 5€, tak teraz v októbri to už bolo cez 20€… okrem iného ti, ktorí využívali aj tie “doplnkové potraviny”, kde boli keksíky, sušienky, tak tu skupinu zrušili uplne … tak ale podstatne je, že budeme mať novú záhradu pri úrade vlády za 5mil €👍😔

majamat
Autor odpoveď zmazal
matkahelka
10. okt 2024

@jankak1983 pozrite si skupiny na fb, riesilo sa to tam vo velkom. takmer nikomu tento rok uz chlieb nedaju, pretoze okrem toho, ze znizili limity, urobili z toho kvartal. a ak ste vyberali chlieb na recept od januara do septembra, uz ste rocny limit presiahli a teda uz do konca roka narok nemate.

matkahelka
10. okt 2024

@majamat myslim, ze to je len UDAJNE, kedze okoho toho bol teraz humbuk, tak to tak uzavreli, aby mali s touto problematikou klud a nemuseli to vysvetlovat a obhajovat svoje stupidne zmeny

majamat
Autor odpoveď zmazal
moga
10. okt 2024

@matkahelka inak je sialenost ako to je od 1.10., škoda slov, tiež si myslím, ze sa v januári toto riešiť nebude, to je ako keby cukrovkarom zobrali teraz inzulin napriklad … 💁

matkahelka
10. okt 2024

@moga suhlasim. cloveku sa normalne zastavi rozum. a ta ministerska krava povie, ze z tolkej muky sa da napiect chlieb pre celu dedinu. len teda, skoda, ze nevie, ze ten bzlp chlieb je o 2 dni tvrdy jak skala a ze nie kazdy je z prace doma o stvrtej, aby do vecera mohol vypekat. cele zlo toto! aj na rentu sa nasli chechtaky, aj na ministerske platy, aj na oslavy snp, aj na nove ministerstvo... na kazdu koninu sa najdu, ale na to, co je fakt zdraviu potrebne, na to uz statna kasa nema.

la_dolce_vita
11. okt 2024

Presne tak! Nechcela som tu tahat politiku, ale kde su tie trapne sluby o lacnejsich potravinach.. haha. A akurat my s dietou, co je uz dost obmedzujuce.

Strana
z2