Vyprážané mäso ako alternatíva k tradičnej rybe?
dievčatá, môj muž si toto vymyslel na Vianoce , ze na štedrý večer chce vyprážaný rezeň. Vzdy sme mali rybu ale proste to je s hnusom a to je jedno aká ryba a ze tento rok by sa chcel napráskať a mam mu spraviť karé. Robievate aj vy nieco iné ako rybu a kapustnicu na stedry vecer?
Ja milujem tradície a na Vianoce pripravujeme špeciálne sviatočné menu, nie to čo jeme bežne celý rok.
Ani my nejeme mäso na štedrý deň. Okrem syna, lebo ma z ryby alergiu.
Ja robim rybu, lebo vsetci maju radi u nas ryby. Keby ze nie, tak by som isto varila nieco ine.
Ja tiež robím rezne.
Keď sa niekto vie tváriť, že ryba nie je mäso, ja sa tvárim, že morka nie je mäso...
@yosi Ja ti to verím, ale tu práveže nejde o samotné to usmrtenie, ale o to, ako sa s tými rybami narába, ako sa doslova presypávajú z nákladiaka do nádrží, kde sú jeden na druhom, potom pri samotnom predaji sa veľmi necitlivo vyberajú, predavač hodí rybu na váhu, ak zákazníkovi nevyhovuje, zase ju zhodí do kade a vyberá ďalšiu... Potom si človek tú rybu donesie domov, často v igelitke, kde ona dobre že nezdochne a doma ju dá do vane kde ju má kým ju nezabije. Proste to je strašné, čo tie kapre z hromadných výlovov musia podstúpiť... 😟
U nás sú každý rok aj rezne
My máme kapustnicu, pečené zemiaky, panenku v lsaninke a dubakovu omáčku. Roky sme chodili (ja a dcéra) hladné od stedreho stola, až som povedala stačilo a sme všetci spokojní.
Môj nikdy nejedol rybu, jemu sa až žalúdok dvíha. Vždy spravím zopár kuracích rezňov, dojeda aj na druhý deň v pohode. Zvyšok rodiny rybickujemeeee 👍.
Radsej rezen ako vyprazanu rybu. Rybu pekne na prirodno.
My máme klasiku, polievku a šalát s rybou, ale ľudia jedia to na čo majú chuť. Nevidím dôvod jest niečo co neznášam, my mame ryby radi a jeme ich pravidelne, takže vianoce sú klasika 🙂
@yosi ani nie tak ochranári ako firmy, čo budú na tych granulatoch zarábať 🤣🤣🤣
Mávame rybu a šalát, tiež aj kuracie rezne a zopár hranoliek. Podľa mňa sú Vianoce o tom,aby si to každý užil a chutilo mu a nie, čo majú na stole iní ľudia
@luccija
je nemec a tie klobásky sme jedli aj my dvaja, ešte ako bezdetni 🙂 toho 24.12 Teda pokiaľ sme robili v hoteloch. Tam sme ťažko mohli povedať, že zrovna ten deň si berieme voľno 😁. Robili sme doobeda a večer teda sme mali cez deň par hodin prestávku. Aj to sme boli šťastní, že sme mali to voľno naraz. A robit v tieto nakreslite stresové pracovné dni ešte klasiku na Vianocny stol nehrozilo. My sme si urobili vianoce v najblizsi deň voľna pred alebo po Vianociach.
Mne tie klobásky celkom chutia 🙂.
My mávame vždy rybu, ale teda keby ma niekto s tým problém spravím aj iné...a je mi jedno či nejaká Janka z MK či Betka od susedov má niečo proti
Inak moja ex svokra sa chcela predviesť aká je katolíčka a zakázala mi jesť rezeň (po pôrode a kojacej), na ďalšie Vianoce sme bývali vo svojom a strašne zrazu chcela aj rezeň robiť, len aby sme večerali s ňou. Ex jej povedal, že už si uvaríme sami. Ďalšich pár rokov sme večerali pečenú hus s lokšami 🤣
Štedrý večer je o štedrosti a nech každý jedáva, čo mu chutí.
Áno, na štedru večeru robím rezne, lososa a rybie prsty.. každý si dá k šalátu čo.chce.. rezne robím len raz do roka na Vianoce a nevidím na Tom nič zle..
A kapustnicu varím s klobásou 🤪
Každý si dá čo mu chutí . Niekto si dá syr . Ale rezeň z karé 😬 skôr z krkovičky je šťavnaté a není suché ale ako kto chce no . Daj mu čo chce . Ty ak chceš rybu však kľudne môžeš je to len o tom kto čo chce
My robime 2 druhy ryby, ale keby niekto rybu nechcel, tak nevidim problem pripravit aj rezen alebo hocico 🤷🏼♀️ kazdy by si mal uzit jedlo, kt mu chuti. Aj polievky robim 2.
Vzdy roky rokyce robime aj rezne...kuracie...a aj rybu uz vacsinou len file k tomu,lebo kapra by sme nezjedli celeho a nemame radi kosti oberat

@yosi to si kde vycital? Ochutnali, nechcú, nejedia. Debata ukoncená. Starsia dcera max rybie filé ak spravi babka.
Tak sa skludni.