icon

Vyprážané mäso ako alternatíva k tradičnej rybe?

11. dec 2024

dievčatá, môj muž si toto vymyslel na Vianoce , ze na štedrý večer chce vyprážaný rezeň. Vzdy sme mali rybu ale proste to je s hnusom a to je jedno aká ryba a ze tento rok by sa chcel napráskať a mam mu spraviť karé. Robievate aj vy nieco iné ako rybu a kapustnicu na stedry vecer?

jaond19
11. dec 2024

@yosi to si kde vycital? Ochutnali, nechcú, nejedia. Debata ukoncená. Starsia dcera max rybie filé ak spravi babka.
Tak sa skludni.

h2
11. dec 2024

@yosi O tých ochranároch a sójových kaproch.

cafelatte
11. dec 2024

Ja milujem tradície a na Vianoce pripravujeme špeciálne sviatočné menu, nie to čo jeme bežne celý rok.

zabka4
11. dec 2024

@h2 aj to je jeden z pohladov, vďaka za poucenie ☺️kazdopadne je hlupost sa nutit do ryby ked ju niekto nema rád, len preto, ze je to kresťanská tradicia.

bielasovicka
11. dec 2024

Ani my nejeme mäso na štedrý deň. Okrem syna, lebo ma z ryby alergiu.

yosi
11. dec 2024

@h2 A nie je to pravda? Celý život si pamätám ako som s otcom šiel kúpiť ku Korune kapra. A zrazu ochranári povedali, že to je barbarské a už je zákaz predávať pri nákupných centrách živé ryby. Už len skryte, aby ich nik nenašiel

veronicka1901
11. dec 2024

Ja robim rybu, lebo vsetci maju radi u nas ryby. Keby ze nie, tak by som isto varila nieco ine.

h2
11. dec 2024

@yosi A načo ti je živá ryba? Kapra si vieš kúpiť vždy, zabitého aspoň ako tak humánnym spôsobom (ak sa také niečo dá vôbec o zabíjaní napísať), bez predošlého týrania.

blonde_bella
11. dec 2024

Ja tiež robím rezne.
Keď sa niekto vie tváriť, že ryba nie je mäso, ja sa tvárim, že morka nie je mäso...

yosi
11. dec 2024

@h2 Môžem ti garantovať, že tú rybu usmrtím humánnejšie ako tí rybári. A živú rybu chcem preto, lebo viem, že za svoje peniaze mám naozaj čerstvú rybu a nie takú čo zamrazili lebo im tam plávala hore bruchom.

h2
11. dec 2024

@yosi Ja ti to verím, ale tu práveže nejde o samotné to usmrtenie, ale o to, ako sa s tými rybami narába, ako sa doslova presypávajú z nákladiaka do nádrží, kde sú jeden na druhom, potom pri samotnom predaji sa veľmi necitlivo vyberajú, predavač hodí rybu na váhu, ak zákazníkovi nevyhovuje, zase ju zhodí do kade a vyberá ďalšiu... Potom si človek tú rybu donesie domov, často v igelitke, kde ona dobre že nezdochne a doma ju dá do vane kde ju má kým ju nezabije. Proste to je strašné, čo tie kapre z hromadných výlovov musia podstúpiť... 😟

yosi
11. dec 2024

@h2 Je to ryba! Vo voľnej prírode si myslíš majú lepší život? Bože, tieto sladké útlocitné reči...

h2
11. dec 2024

@yosi Jasné, že v prírode má lepší život. A čo, že je to ryba? Ahá, ryba nemá hlas, takže nepočujeme, ako kričí?
A ja nie som útlocitná, jem ryby, aj všetky ostatné konzumovateľné tvory, ako kravičky, prasiatka, kuriatka, kačičky, zajkov, srnky, diviaky, bažanty... Som mäsožravec.

misanthropicdann
11. dec 2024

U nás sú každý rok aj rezne

jajka257
11. dec 2024

My máme kapustnicu, pečené zemiaky, panenku v lsaninke a dubakovu omáčku. Roky sme chodili (ja a dcéra) hladné od stedreho stola, až som povedala stačilo a sme všetci spokojní.

margotka17
11. dec 2024

Môj nikdy nejedol rybu, jemu sa až žalúdok dvíha. Vždy spravím zopár kuracích rezňov, dojeda aj na druhý deň v pohode. Zvyšok rodiny rybickujemeeee 👍.

veronika150999
11. dec 2024

Radsej rezen ako vyprazanu rybu. Rybu pekne na prirodno.

nelka93
11. dec 2024

My máme klasiku, polievku a šalát s rybou, ale ľudia jedia to na čo majú chuť. Nevidím dôvod jest niečo co neznášam, my mame ryby radi a jeme ich pravidelne, takže vianoce sú klasika 🙂

1ryba
Odpoveď bola odstránená
h2
11. dec 2024

@1ryba Máš vhodný nick k téme. 😃🐟

nelca84
11. dec 2024

@autorka a aky v tom vidis problem? Vsak nech kazdy je to co chce. Ja vzdy robim aj rezne, lebo muz ryby neje.
Neviem o tom, ze by nejaky zakon urcoval co sa ma jest na stedry vecer 🙈

som_realistka
11. dec 2024

@yosi ani nie tak ochranári ako firmy, čo budú na tych granulatoch zarábať 🤣🤣🤣

skeblicka777
11. dec 2024

Mávame rybu a šalát, tiež aj kuracie rezne a zopár hranoliek. Podľa mňa sú Vianoce o tom,aby si to každý užil a chutilo mu a nie, čo majú na stole iní ľudia

svetlonos
11. dec 2024

@luccija
je nemec a tie klobásky sme jedli aj my dvaja, ešte ako bezdetni 🙂 toho 24.12 Teda pokiaľ sme robili v hoteloch. Tam sme ťažko mohli povedať, že zrovna ten deň si berieme voľno 😁. Robili sme doobeda a večer teda sme mali cez deň par hodin prestávku. Aj to sme boli šťastní, že sme mali to voľno naraz. A robit v tieto nakreslite stresové pracovné dni ešte klasiku na Vianocny stol nehrozilo. My sme si urobili vianoce v najblizsi deň voľna pred alebo po Vianociach.
Mne tie klobásky celkom chutia 🙂.

sense
11. dec 2024

My mávame vždy rybu, ale teda keby ma niekto s tým problém spravím aj iné...a je mi jedno či nejaká Janka z MK či Betka od susedov má niečo proti

ina2405
11. dec 2024

Inak moja ex svokra sa chcela predviesť aká je katolíčka a zakázala mi jesť rezeň (po pôrode a kojacej), na ďalšie Vianoce sme bývali vo svojom a strašne zrazu chcela aj rezeň robiť, len aby sme večerali s ňou. Ex jej povedal, že už si uvaríme sami. Ďalšich pár rokov sme večerali pečenú hus s lokšami 🤣
Štedrý večer je o štedrosti a nech každý jedáva, čo mu chutí.

jana_eyre_2
11. dec 2024

Áno, na štedru večeru robím rezne, lososa a rybie prsty.. každý si dá k šalátu čo.chce.. rezne robím len raz do roka na Vianoce a nevidím na Tom nič zle..

A kapustnicu varím s klobásou 🤪

mariska1989
11. dec 2024

Každý si dá čo mu chutí . Niekto si dá syr . Ale rezeň z karé 😬 skôr z krkovičky je šťavnaté a není suché ale ako kto chce no . Daj mu čo chce . Ty ak chceš rybu však kľudne môžeš je to len o tom kto čo chce

milanemila
11. dec 2024

My robime 2 druhy ryby, ale keby niekto rybu nechcel, tak nevidim problem pripravit aj rezen alebo hocico 🤷🏼‍♀️ kazdy by si mal uzit jedlo, kt mu chuti. Aj polievky robim 2.

katrin21
11. dec 2024

Vzdy roky rokyce robime aj rezne...kuracie...a aj rybu uz vacsinou len file k tomu,lebo kapra by sme nezjedli celeho a nemame radi kosti oberat