Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Z akého cesta robíte slivkové knedle alebo gule?

natal12
26. aug 2012

Ahojte maminy 🙂 robievate slivkové gule ??? 🙂 a z akého cesta zemiakového či z tvarohu ?? dakujem

mravvcek
26. aug 2012

zo zemiakoveho 🙂

ivuska6
26. aug 2012

zo zemiakoveho 🙂

gumidekmomo
26. aug 2012

zo zemiakoveho tie su najlepsie 😉

titkovamiriam
26. aug 2012

ja robim aj zo zemiakoveho aj z kysnuteho a odpalovaneho a samozrejme s makom!z kazdeho cesta su vyborne tak je to na tebe ake si vyberieš🙂

moname
26. aug 2012

detská krupica na kašu,múka vajce-no presne neviem ,ale je to v receptoch zo života a chutia ako zo zemiakového

zmrzlinkams
26. aug 2012

zo zemiakoveho - uvarene zemiaky, vajce a muka urobiť cesto a plniť, dať do vracej vody kde je trošku soli a olej a vraiť pokial nevyplavaju na povrch vtedy su uvarne - množstvo na cestu robim odoka 🙂

@moname recepty zo života mám všetky ale neskušala som ich v kolkatke prosim ťa su - vyskušala by som - dakujem 🙂

biancarv
26. aug 2012

zo zemiakového 😀 akurát v pondelok som ich robila s makom 😉

lolko_lenka
26. aug 2012

zemiakové 🙂

kvanda
26. aug 2012

z rožkov - a toto cesto je na knedle podľa mňa najchutnejšie. Rožky nakrájať na kolieska, zaliať teplým mliekom, štipku soli a potom sa už iba dosýpa polohrubá múka

sympa1
26. aug 2012

zemiakove cesto

mahmulienka
26. aug 2012

no ja som akurat dnes robila z tvarohoveho a nedam dopustit. ja to zemiakove nejako neviem nikdy odhadnut, bud je to ako suter, alebo sa mi to lepi este o dva tyzdne medzi prstami. s tvarohovym sa kraaasne pracuje, mala som ich hotove za par minut. navyse sa mi zdaju lahsie na zaludok a ovela osviezujucejsie. mali sme aj s makom aj so struhankou a s tou struhankou lepsie vynikne ten tvaroh. proste paraaaada 🙂 🙂 🙂 (250g tvarohu, 1 zltok, zmiesat, pridat 100g hrubej muky+100g krupice, vymiesat, vyvalkat, narobit gulky = papanicka jedna radost)

zuzana612
27. aug 2012

ja robim podla tohoto receptu a su uuuuuuuzasne http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=290

gretulienkamm7
27. aug 2012

ja ich robím z tvarohového alebo zo zemiakového

mamkabeika
27. aug 2012

aj aj 🙂 Ale tvarohové je mňamka 😀

hori
27. aug 2012

tak ja vam poradim jednoduche, ale zato paradne cesto - vynikajuco sa s nim robi a aj chuti - mam od babky... 250 g hrubej alebo krupicovej muky (pozor, nie detskej krupice!), 2 PL cukru, 1 KL masla, 250 ml mlieka - to dame s maslom zovriet a muku a cukor zabarime. pri mieseni len podsypame mukou, dokial sa prestane lepit. po uvareni to chuti ako slivkove gule v krupicnej kasi. 😉

maggie37
27. aug 2012

ja robím z tvarohového len 🙂 mnam 🙂 zemiakové je pre mna zbytočná prplačka :P

nanulik
27. aug 2012

práve som uvažovala o slivkových gulách a tu taká téma 🙂 tak idem čítať 🙂

animka
27. aug 2012

Osvedčený recept v mojej rodine, dedený z generácie na generáciu 🙂 - podobne ako píše Kvanda - 2 rožky nakrájam na drobnejšie kúsky, zalejem mliekom, ale vriacim , cca 1/2 litra, pridám za KL masla (olej), ale maslo je lepšie. Občas premiešam, nechám ochladnúť a do vlažného pridám 1 žĺtok, troška soli a prášku do pečiva. Nakoniec dosýpam polohrubú múku, odhadom toľko, aby vzniklo cesto, ktoré sa dá vaľkať. Dobrú chuť!

roo
27. aug 2012

SLivkove len zo zemiakoveho (s polohr. mukou), ale teraz asi vyskusam aj to z rozkov. Z tvarohoveho cesta su vynikajuce jahodove 😉

stanislavao
27. aug 2012

zo zemiakoveho

beerco530
29. júl 2014

som tu cierna ovca ,teda chlap,ale rad varim ,,,,a musim okomentovat recept na slivkove gule ,cesto z rozkov,skusili sme to aj s tym ,ze nieco zamrazime,no asi nie je co mrazit....no boli tak dobre,klobuk dole nad ludskou vynaliezavostou,odporucam vsetkymi dvadsiatimi,ratam aj prsty na nohach,proste bez chyby....SKUSTE

sidula1
23. feb 2016

SLADKÉ JEDLÁ
Lucia B. (osiehniezdo) ID 46103 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov)

Výborné cesto na slivkové (aj iné) gule
[ recept č. 11800 zo dňa 3.3.2009 ] PRO INSPIRACI

Výborné cesto na slivkové (aj iné) gule

POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hladkej múky * 2 veľké lyžice bravčovej masti * štipka soli * 1 vajce * asi 3 dcl horúcej vody Recept na toto cesto mi dala kolegyňa. Dlho som sa ho bála vyskúšať, keďže tam ide masť a to sa mi nejak nepozdávalo. Nakoniec som ho urobila a bolo naozaj super, jemné, mäkučké a ani na druhý deň gule nestvrdli. Ja som pouzila mrazene slivky, da sa samozrejme použiť aj iné ovocie alebo džem

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky dame muku a masť, zalejeme horucou vodou (masť sa roztopí), pridáme trochu soli a vajce. Vypracujeme cesto. Medzitým dáme variť vodu. Keď vrie, pridáme gule a čakáme kým vyplávajú. Hotovo. Posypeme grankom (ako my), alebo opraženou strúhankou, tvarohom...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

potrebné suroviny
do misky dame muku a masť. Zalejeme horucou vodou a pridame sol a vajicko
vypracujeme cesto (ja to vsetko robim v miske)
a obalujeme slivky (poprípade ine ovocie). Cesto nevalkam, len si trham kusky cesta a obaľujem.
voda uz nám vrie
tak šup tam s nimi
a už nám vyplávali...
scedíme, opláchneme studenou vodou a hotovo, posypeme kakaom alebo opraženou strúhankou, prípadne tvarohom. Dobrú chu

katrin21
23. feb 2016

mamina robi so zemiakoveho a su skvele, recepty najdes aj na nete.... uvarit zemiaky pod supou, vychladnut musia, pretlacit, zmiesat s mukou atd.. mnam

aadusik
30. aug 2016

Ja davam iba hladka muka, vlazna voda a trocha soli....su vyborne 😉

babatkoo
23. aug 2017

@sidula1 dobry den, vcera som robila gule prave podla vasho receptu. A su vynikajuce naozaj super. Viac uz ine ani robit nebudem
Cesto raz dva hotove, paradne sa s nim robilo a stale makke aj na druhy den. Ani som nevalkala, len odstipla z cesta a robila hned gulu. Odporucam 👌☝️👏👍👍🙂

hyta
24. aug 2017

Ja robievam z tvarohového cesta, zemiakového, no už dva roky mám najradšej recept čo tu pridala sidula. S tou masťou je cesto ľahké ako pierko, jemné, ozaj skvelé. Je rýchllo hotové a guľky sa z neho robia priam samé.🙂Odporúčam vyskúšať.

ivuska6
24. aug 2017

najlepsie je urcite klasika cesto co robili volakedy nase prababky ja tiez take robim a to je zemiak v supke a muka nie vela inak bude tvrde a solim ine nic nedavam su perfektne

Tu začni písať odpoveď...

Odošli