Z akej múky pripravím najlepšie langoše?
Príjemný nedeľný podvečer,
chcem sa spýtať, z akej múky robievate langoše vy.
Ja som zvyknutá z hladkej - 00. Ale niekde som čítala, že je vhodná aj hladká chlebová T-650.
Poprípade, ak máte nejaké vami overené recepty, budem rada, ak sa podelíte.
Ďakujem 🙂
Z hladkej múky, ale ja múku veľmi neriešim, akú mám práve doma. Polohrubú múku nepoužívam vôbec.
@anonym_autor robím len z hladkej, pripojím aj recept ako ja robievam ☺️
Langoše:
500 g hladkej múky
1 balíček sušeného droždia
1 čajová lyžička cukru
1 a ½ čajovej lyžičky soli
150 g kyslej smotany
270 ml vlažného mlieka
2 polievkové lyžice olej
Nechám chvíľu suché droždie v mlieku kvasiť a hneď si zarobím cesto zo všetkých ingrediencií. Dám do chladničky odležať na 60 minút (pomalé kvasenie). Takto cesto potom vieš použiť aj o dva-tri dni a robiť si čerstvé. 😊 Potom ešte vytiahnem a nechám v teple "zahriať " na izbovú teplotu. Robím guličky 60g (vážim 😃), aby boli také menšie cca 8-10 cm priemer, nemáme radi veľké jak zo stánku a vyjde mi z nich cca 14-15 langošíkov. Keď chcete viac, množstvo len zdvojnásobiť. Rozťahujem po jednom pred smažením a nechávam do zlatista, na mierne rozpálenom oleji sú raz dva. Langoše sú vďaka smotane jemné a nadýchané ako obláčik.
Olej cesnakový na potretie:
4–6 strúčikov cesnaku (podľa chuti)
100 ml slnečnicového oleja
1/2 ČL soli
Voliteľne: 1–2 lyžice vody (na zjemnenie chuti)
Všetko spolu pomiešam a natieram s tým langoše. No a potom už len podľa chuti kečup/tatárska/kyslá smotana a syr. 🥰
Langoše:
500 g hladkej múky
1 čajová lyžička cukru
150 g kyslej smotany
270 ml vlažného mlieka
2 polievkové lyžice olej
Nechám chvíľu suché droždie v mlieku kvasiť a hneď si zarobím cesto zo všetkých ingrediencií. Dám do chladničky odležať na 60 minút (pomalé kvasenie). Takto cesto potom vieš použiť aj o dva-tri dni a robiť si čerstvé. 😊 Potom ešte vytiahnem a nechám v teple "zahriať " na izbovú teplotu. Robím guličky 60g (vážim 😃), aby boli také menšie cca 8-10 cm priemer, nemáme radi veľké jak zo stánku a vyjde mi z nich cca 14-15 langošíkov. Keď chcete viac, množstvo len zdvojnásobiť. Rozťahujem po jednom pred smažením a nechávam do zlatista, na mierne rozpálenom oleji sú raz dva. Langoše sú vďaka smotane jemné a nadýchané ako obláčik.
1/2 ČL soli
Všetko spolu pomiešam a natieram s tým langoše. No a potom už len podľa chuti kečup/tatárska/kyslá smotana a syr. 🥰
@alyson29 Ďakujem za receptík. Niekedy vyskúšam. Recept sa zdá byť fajn a langoše na foto na jednotku 👍😋
Langoše:
500 g hladkej múky
1 čajová lyžička cukru
150 g kyslej smotany
270 ml vlažného mlieka
2 polievkové lyžice olej
1/2 ČL soli
@alyson29 som ani nemala vidieť,akosi mi sliny vyšli, mňam 🤤😋. Teraz už nie,ale zajtra urobím,aj ja ďakujem za receptík 😉.
500g hladkej múky, 1/2 kvasníc, 1/2 kl sody bikarbony, 1 modrá smotana (môže byť malá 180 g, lebo recept je na kilo múky a tam veľká smotana 250 g ), 2 a 1/2 dcl mlieka.
Po vysmažení potrieť hneď osolenou vodou s roztlačeným cesnakom (môže byť i bez cesnaku). Mäkučké.
múka 00, alebo hladká kvásková (žltý obal).
T650 je vhodná na chlieb a lokše
@alyson29 som ani nemala vidieť,akosi mi sliny vyšli, mňam 🤤😋. Teraz už nie,ale zajtra urobím,aj ja ďakujem za receptík 😉.
@anonym_autor skúšala som už viacero receptov a tento sa najviac osvedčil, tak už posledné roky ani inak nerobím ☺️ fakt sú ako obláčik, mäkkučké a nadýchané, a výhoda je, že na ďalší deň si spravím opäť čerstvé z toho cesta (stačí zabaliť do potravinárskej fólie na tanierik už naporcovane guličky do chladničky)🙏🏻
@zuzanita1609 vôbec nie je za čo 🥰
z hl. múky.
recept mám z netu. "stánkové langoše". cesto veľmi jednoduché , ale nám chutia.
Robím kvaskove z hladkej 00. Lepšie som nikdy nejedla, ani v stanku

hladku aku mam doma, nejak nikdy nerozlisujem medzi dvojnulkou a 650