icon

Zabudnutý olej spôsobil drobné cesto? Ako na to?

9. apr 2024

Ahojte, moje úplne prve pečenie a dopadlo celkom fajn nad moje očakávania 🤣 no viete mi poradiť prečo mam take veľmi maličké cesto? Všetko som dala čo je v recepte, len som zabudla na olej do cesta dať, mala som ho nachystane a zabudla som ho proste 🤦🏽‍♀️ alebo malo vymiesené cesto? Ja neviem, poraďte mi baby 😂 ďakujem krásne. Ps recept na cesto a fotka cesta pripájam.

Zabudnutý olej spôsobil drobné cesto? Ako na to?Zabudnutý olej spôsobil drobné cesto? Ako na to?
vikusjk
9. apr 2024

Kludne mozes mat to mnozstvo cesta do mensieho plechu. Cize ak mas vacsi plech, logicky je kolac nizsi

autor
9. apr 2024

@vikusjk ved to že doma nemám menší plech, musím kúpiť. A toto je to, že neviem aky pekáč na také množstvo cesta, ked nieje písaný rozmer pekáča

petulda333
9. apr 2024

Mas velky plech

vikusjk
9. apr 2024

Nevadi, ved sa ucis, ak si piekla prvykrat, tak sa nestalo nic strasne ;) Nabuduce skus dvojnasobne mnozstvo vajicok, muky, ale pridaj aj ten olej, ten by som ale nedvojnasobila, cukor podla uvazenia, mozno tak 1,5 hrnceka. To mas plech 30x40?

autor
9. apr 2024

@vikusjk ano je to 30x40. Ďakujem nabudúce už budem vedieť aspoň odhadnúť na aky pekáč to je 😄

zuzanaete
9. apr 2024

Ja mam pocit, ze aktualne su vsetky recepty na male plechy. Casom sa naucit to odhadnut. Bud kupit mensi plech alebo proporcne navysit suroviny.

autor
9. apr 2024

Mne sa zdalo že je to málo cesta na to pekáči, ale myslela som si že to napuči nuž nevadi 😅

vikusjk
9. apr 2024

ale upiekla si ho krasne ;) tak akurat do zlatista 👍

pinkgirl
9. apr 2024

To je recept na menší plech/fotmu. Kľudne si množstvo surovín uprav trebárs o tretinu, alebo aj dvojnásobne a vyjde ti nabudúce na celý plech.

autor
9. apr 2024

@vikusjk ďakujem krásne ☺️☺️

autor
9. apr 2024

Ďakujem vám žienky 😊