icon

Zamrazenie jabĺčok a hrušiek

6. okt 2021

Ahojte,

chcela by som zamraziť nastrúhané jabĺčka a hrušky do mrazáku.
Nepokazím tým niečo? Robí to niekto podobne?

Ďakujem

avatar
luccija
6. okt 2021

Podľa mňa to bude hnusne.Skor by som spravila vyzivu

avatar
simca06022011
6. okt 2021

Zavarit, alebo vyzivu spraviť. Akebo vysušiť ak mate radi. Lebo z mrazeneho budes mat vodovu kasu

avatar
laurikagab
6. okt 2021

Ja tak robím nastrúhane zamraziť a potom peciem jablkový koláč a sú fajne.

avatar
pribinak
6. okt 2021

Zmraziť jablko a hrušku? Veď to bude ako blato

avatar
kuka221
6. okt 2021

Zamraziť neviem. To som neskúšala ani o tom nepočula že by to niekto v mojom okolí robil. Ale zavariť áno. Nastrúhané jablká s cukrom. Potom máš hotové cez zimu na štrúdlu, žemlovku alebo koláč.

avatar
janetinka27
6. okt 2021

asi je lepsie nastruhat a zavarit. netreba sladit.

avatar
evkano1402
6. okt 2021

hrusky a jablka bud len
- susim (na platky na radiatore, alebo ked pouzivam ruru, tak do horucej rury pri pootvorenych dvierkach)
- zavaram cele ako kompot alebo postruhane na kolac
- rozvarim na vyzivu
- peciem kolace, alebo varim (napr. kurca na jablkach, pecienky s jablkami...)
- neposkodene kusy uskladnujem v tme a chlade (nie mraze)
ale nemrazim, lebo ani nemam priestor a raz som skusala ale moc mi potom nechutilo, a
este sa chystam na toto
https://varecha.pravda.sk/recepty/jablkove-lupi...
https://varecha.pravda.sk/recepty/susene-jablka...

avatar
smitjan
6. okt 2021

Neviem si predstavit ake by to bolo zamrazene, my vacsinou ked mame takto, ze vela tak susime, kupila som susicku a ked pomiesas susene jablka a k tomu mlete orechy, to je inak dobra pochutka!

avatar
lubka261
Autor odpoveď zmazal
avatar
viestta
Odpoveď bola odstránená
avatar
silviazlat
6. okt 2021

Prečo mraziť? Pichni to do pohára, takej troškou šťavy ktorá vznikne pri strihani a daj na 10 minut sterilizovať

avatar
nuni11
6. okt 2021

Nemyslim si, ze prave toto je ovocie na mrazenie. Skor by som zvolila nejaku inu formu uschovy ako vyziva alebo kompot.