icon

Zamrznuté droždie

12. júl 2021

Ahojte, mám zamrazené drozdie teraz som ho vytiahla z mraznicky. Kedy z neho môžem urobiť kvasok? Vykysne mi ? Alebo môžem ho nejako rozmrazit?

avatar
frota3
12. júl 2021

Drozdie je rychlo rozmrazene, chvilu ho nechaj rozmrazit a az potom rob kvasok.

avatar
sashka22
12. júl 2021

Hlavne ho hneď rozbal lebo zachviľu začne kvasiť aj bez mlieka.

avatar
ifava
12. júl 2021

Nechaj ho normalne na linke rozmrazit, normalne ti nakysne, tiez som tak mala parkrat 🙂

avatar
viestta
Odpoveď bola odstránená
avatar
deti95060810
12. júl 2021

načo rozmraziť... hodím rovno do hrnčeka s teplou vodou a začne kysnúť...mne vykyslo vždy...

avatar
h2
12. júl 2021

Zmrznuté používam bežne, nerozmrazujem, dám do hrnčeka a zalejem teplým mliekom s cukrom. Použiteľné je hneď.

avatar
nicollette332
12. júl 2021

zakazdym mam v mraziaku hodene drozdie, nikdy neviem, kedy ma osvieti, ze by som nieco napiekla. este sa mi nestalo, ze by mi zo zmrazeneho cesto nevykyslo. samozrejme ho ale treba nechat rozmrazit, kym sa s nim zacne pracovat. ale to je rychlo, pripadne ho daj do vlazneho mlieka, ak sa ti nechce cakat.

avatar
bona69
12. júl 2021

Odporúčam hlavne rozbaliť ešte zmrazené,keď sa rozmrazi ešte zabalené ostane ti v tomto papieri blato a je ťažké to potom vydolovať. Aj ja robím ako píšu dievčatá vyššie, vybalit zmrazené a nechať rozpustiť v teplom mlieku, pridám cukor a hrnček var😂

autor
Autor odpoveď zmazal
avatar
tyaja5
12. júl 2021

nechaj ho rozmrazit a mozes spravit kvasok, tiez to tak robim 🙂

avatar
nina55
27. apr 2022

po radách, ktoré som tu našla som dala zmrazené do teplého mlieka , v ktorom som rozpustila cukor a všetko sa krásne rozpustilo. Odteraz budem takto robiť častejšie.